Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Béni

"Csak, nem szeretném, ha ezen is elveszítenék egy darab kenyeremet. Úgy, mint a tükörgravírozó szoftver projektemen."

Erről nem is hallottam. Publikus a történet?

kua93zk4w

Ha valaki nem akarja megosztani a tudását akkor minek dicsekszik vele?  

w0hgtwf3w

Hát ez is egy kis marketing.
Képzeld el hányan olvassák a fórumot.  

000000000

Azért, ennek az írásodnak érezhetően van mellékzöngéje.

Kérlek, vedd a fáradtságot és olvasd vissza az írásaimat. Úgy a fórum kezdete környékéig.
Talán, kiderül belőle számodra, mennyire nem osztom meg a tudásom a világgal.  
Csak annyit tegyél te is. Az, pont elég lesz.

Ja, és a következő írásom is adhat némi magyarázatot, ha érdekel.  

000000000

Áá, nem titok. És nincs benne semmi különös. Nem is dicsekvésre való.  
Azt se mondhatnám, hogy ide kívánkozik a történet. Különösen, ismerve, egyesek hozzáállását hasonló történetekhez, vagy hozzám.  

Az ugye köztudott, hogy régóta csinálom a tükörgravírozást. Az se titok, hogy ez nekem bevételi forrás volt. A weblapomról kiderül bárki számára.  
Ezért vettem meg annó, Gyulától a technológiát. Aminek később a továbbfejlesztésében is közreműködtem. De, ugye az a továbbfejlesztés után is „csak” Dos –os maradt.  

Ezért kerestem vagy két évig, aki megírná az én elképzelésem és tapasztalataim figyelembevételével az új szoftvert Windows alá.
Itt a fórumon is többekkel beszéltem róla.  
Több helyen többször írtam, hogy keresem díjazásért a szoftverírót. Ha, jól emlékszem, te is egy ilyenre mondtad, hogy megpróbálod.  

Nagyon szerettem volna magamnak egy könnyen kezelhető, megbízható szoftvert.  
Ezt akartam megíratni megfelelő díjazásért.  
Ebben a keresési fázisban ajánlottad hogy te megírod nekem a szoftvert.  
Összeírtam, minek hogyan kell működni. Milyen összefüggések, és követelmények vannak.  
Gyakorlatilag az összes megvett, és megszerzett tapasztalatom átadtam hozzá neked.  

El is kezdted írni a szoftvert. Amikor újra kezdtem forszírozni a munkadíjadat. Akkor közölted, hogy nem kérsz semmit. Ellenben közkincsé teszed a szoftvert. Mint ahogy ez történt is.  
Igaz, én azért rendeltem magamnak, hogy a munkám könnyítsem, és a jövedelmem könnyebben kiegészítsem továbbra is a tükörgravírozással. De, a történésekbe nem volt befolyásom.

Sajnos, amint várható volt, sokan elkezdték a tükörgravírozást. Fórumos, nem fórumos, és gravírozó vállalkozók is. Szerte a világban és belföldön.  
Egyből, rohamosan csökkent a megrendelésem. Annyira. Hogy gyakorlatilag már egy éve, szinte egy rendelésem sincs.

Addig se hozott nagy vagyont. De, nekem az a havi 20 – 30 ezer is jól jött. Ami már nincs.
Érthető, ha pl. a havi 53 ezer nyugdíjamhoz, hasonlítod. Már látható, a jelentőssége.  
A sarokba áll kihasználatlanul a tükör feldolgozáshoz vásárolt szerszámaim, csiszológépem stb. Az, ez irányú tudásom se ér már semmit.  
Ráadásul, még azt is meg kaptam itt a fórumon, hogy hazudok, amikor azt mondom, van közöm az általad írt szoftverhez.  

Hát, így veszett el egy darab kenyerem.  

Hogy, nem tudtál róla? Persze hogy nem. Nem egy vidám történet, amit mesélgettem volna mindenkinek. Egy-két ismerősömnek említettem, ha valahogy szóba került a téma.  

Nem, miattad írtam ezen írás nagy részét, mert azt te e nélkül is tudtad.  
De, van, aki azt se tudja, miről beszélünk. Legalább némi betekintést kaphat.  

Azt is leszögezném, nem vádaskodom, csak a tényeket írom. A hibát én követtem el, amikor nem ragaszkodtam a szerződéshez, a kezdetek előtt.  

Úgy, mint pl. 1992 ben. Amikor a 286 –os gépemre írattam egy zálogházi és kereskedelmi szoftvert. Ami vitte a teljes vállalkozásom, és a számlázást, készletnyilvántartást is.  
Azt szerződéssel készíttetettem, a kizárólagos tulajdonosa is én lettem.  

Lehet köpködni, röhögni, és kigúnyolni.  

kua93zk4w

Lehet úgy godolja hogy az egész ország csak vele akar dolgoztatni?
Szeretem az ilyeneket aki sírba viszi a tudását.
Demég mielőtt meglennék nagyon átkozva hozzá fűzöm nem érdekel a techikálya,csak már régen észrevettem elvárja,hogy mindenki segítsen viszonozni meg nem szereti.
Mint ahogy az utóbbi hozzászólásai is mutatják.

000000000

Ez, nagyon, nagyon süket duma.[#ejnye1][#violent]

Légy szíves fejezd be az alaptalan vádaskodásaidat!

000000000

Szerintem ez meddő vita, nem is vezet sehová.
Sokkal komolyabb cégek (Microsoft, stb) sem tudja megtartani szoftverét, fel is törik rendesen, letöltik, használják ingyen.
Mert ugye mindenki jogtiszta WIN, Mach3 és egyéb programot használ itt mindenki a fórumon.
Szerintem nem lehet azt mondani, hogy mindenki pont ezt az egy szoftvert használná, pont innen a fórumról.
Én inkább abban látom az okot, hogy sokkal olcsóbban és sokkal egyszerűbben lehet gravírozó gépet, akár lézerest is venni, lassan minden kulcsmásoló üzletben van, mert a gravírozást, feliratozást ezen oldják meg.
Amit 5-10 éve még aranyárban, kapcsolatok révén lehetett beszerezni, az ma már lassan tucatáru és könnyen mindenki számára hozzáférhető.
Akár gép. akár szoftver.

Béni

Az én emlékeim szerint eszem ágában sem volt ezzel a feladattal foglalkozni. (Tükörgravírozó program.) Nem is jelentkeztem a felkérésedre.
Egy olyan problémával kerestél meg, amiről nem jöttem rá azonnal, hogy tulajdonképpen ugyan az.
Így saját segítségemmel csőbe húztál.  
[#smile]
Utólag nem bánom, sokat tanultam közben, sok új ismeretségre is szert tettem a DotG által. A végére már "túl sokra", így az elérhetőséget töröltem is a honlapról és a forráskódot is közzétettem.

Megvan az oka, hogy bárki számára letölthető és ingyenesen használható lett. De az ok nem az volt, hogy azzal neked valós anyagi kárt okozzak.

tf8v385pn

000000000

Azért remélem, azóta sikerült kimásznod a csőből. [#nevetes1]  

Nem úgy kerestem szoftverírót, hogy tükörgravírozót kellene írni.  Akkor, csak azt mondtam volna, írj egy tükörgravírozót. Szólj, ha működik, és kész van.

Mivel a műveletek meg voltak fogalmazva. Ezért a szoftverírónak nem volt feltétlen szükséges tudni mire is lesz használva a szoftver. A műveletek meghatározása mögött az én szakmai tudásom ált. Tehát, adott esetben, neked nem kellett kísérleteket, gyakorlásokat végezned, a működésbeli összefüggések és buktatók kiderítésére. .  

Amint utólag kiderült, minden működik tökéletesen, úgy, ahogy én meghatároztam.  

Ma, már, tudom nem kellett, volna mondanom, mire is akarom használni. Úgy, ahogy ez eredetileg is szándékomban volt. Csak gondoltam, ezzel egyszerűbbé teszem a megértését, mit miért kell végrehajtania.  

Hogy, miért tetted közzé, azt én nem tudom. Már nem is érdekel. Megelégszem a sejtéseimmel. Jelentőssége számomra nincs.

Természetesen, soha nem gondoltam, hogy szándékosan, anyagi hátrányt akartál volna okozni nekem. Nem is voltunk olyan viszonyba, szerintem soha.  
Ez, „csak” így alakult.  
Mivel, kérdezted, mi ez a történed. Ezért leírtam.

Az, azért jól esett volna, ha a szoftver asztalán, meg lettem volna említve, mint az ötletadó, és a feladat meghatározója, kitalálója.  
Ezzel elkerülhettem volna azt a megaláztatást, hogy csak hazudom a közreműködést.  
Pedig, szerintem, neked, a következő 50 évben biztos nem jutott volna eszedbe tükörgravírozót írni. [#nevetes1]  

Természetesen, itt is meg kell említenem, MasterGy. barátunkat. Mert az én tudásom, az övére lett alapozva. Tőle eredeztethető.  

Béni

"Az, azért jól esett volna, ha a szoftver asztalán, meg lettem volna említve, mint az ötletadó, és a feladat meghatározója, kitalálója."

http://dotg.weebly.com/koumlszoumlnet.html" TARGET=_fnew>Már pár éve ott van ... (A kezdetektől.)

2nbj3n5m

A Dabi nevét nagyobb betüvel kellet volna írnod.

Béni

Te látod a lényeget. [#eljen] [#wink]

Szabó Zoltán

Részemről nagyon köszönöm a fáradozást amit a szoftverek fejlesztésébe bele öltetek. Aki valóban kíváncsi ezek működésére, volt lehetőség Hatvanban megismerni mindezt. Ott voltam én is. Készségesen el lett magyarázva minden. Úgy érzem nagyon korrekt a Danibá és a Béni is. Csak lehet mi kérdezünk néha bután és faragatlanul. Ezért elnézést kérek a többi kezdő nevében is.