Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Thowra

Üdv mindenkinek!
Elakadtam egy kép elkészítésével.
http://kepfeltoltes.hu/view/140105/584629514n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>alap
A zölddel jelölt részt szeretném körbefuttatni egy mintával ami jelenleg BMP fájlban van.
Hogy lehet ezt megoldani (ha meg lehet) Artcam 9 el?

000000000

A bmp nem futtatható.  

Thowra

Próbálkoztam a kitöltésnél behozni mint fájl, meg is csinálta de nem az igazi. Milyen formátummal és miként lehet megcsinálni?

000000000

Minden, úgy nevezet 3D formátummal. PL. art, rlf, stl. 3ds, satöbbi. Mind az, amiket be tudsz hívni az ArtCam -ba.    

VViktor

Texturát szeretnél rárakni a zöld részre?
Vagy csak domborítani szernéd?

Thowra

Texturát szeretnék rátenni.

VViktor

Akkor válaszd ki a zöld külső és belső vektorát.
És utána helyezd rá a textúrát.

Thowra

Úgy próbáltam, sajnos ekkor egymás mellé rakja a kis képeket a felületre és nem követi azt. A rátett minta részei össze vissza jelennek meg így. Az lenne jó, ha követné az adott felületet, íveket és így lenne a kitöltés.

z4ejygu7v

Ez szép eredmény!
Ezek után már csak a 3D fényképezés hiányzik.
Ezt meg én dolgoztam ki, de csak tárgyakra, mert az élők még nehezen birják, ha 50 60 fényképet készitenek változatlan helyzetben. De ha sikerül gyorsitani a müveletet, ez is megoldódik.

3vv2btrhv

Mutathatnál eredményeket , legyszíves !!

000000000

Köszönöm az elismerést!

Már, fába s kimartam, a 3D -ből. Felismerhető, akiről készült. Az ismerőseivel teszteltem.
Nem mondtam meg, kit ábrázol, csak megmutattam. Egyből tudták kiről van a szobor.  
Mindig érdekelt a fotó, és az emberábrázolás. Sajnos a kézi faragáshoz nincs tehetségem.  
Lám, a technika képes pótolni a hiányosságom.  
Majd rakok be képet kész faragásról is.

Az én technikámnak az a nagy előnye, hogy akár 1 db normál fotóból is tudok 3D fájlt, szobrot készíteni.  
Ez nagyon megkönnyíti a dolgot.  
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bizony, nagyon érdekes a tárgyak 3D –sítése is. Jó minőség elérése komoly, és érdekes feladat.  
Sok sikert kívánok hozzá.  
Ha, gondolod, rakhatnál ide néhány képet a munkádról.  
Időnként többünknél felmerül az igény tárgyak 3D -sítésére. Lehet, tudnál benne segíteni.  

000000000

Vannak technikák. Amivel lehet hasonló eredményt elérni. De, drága és bonyolult megoldások. Számunkra szinte elérhetetlen. Vagy gazdaságtalan lenne a beszerzése.  
Valamint, azoknál, feltétel, hogy az ábrázolandó személy ott legyen, ahol a szkennelés történik.  
Én, halott és eltemetett személyről is el tudom készíteni a szobrot, ha maradt róla fénykép.
Egyáltalán nincs szükség, arra, hogy találkozzak az ábrázolandó szeméjjel.
Lehet ő, bárhol a világon.    
Ez, amit komoly előrelépésnek tartok. És, évekig nem tudtam rá a megoldást.

000000000

Kimaradt a válaszomból.
Csontvázról még nem tudok, szobrot készíteni. Fordítotja már megy.  
Bárkiből képes vagyok csontvázat készíteni[#nevetes1]

3vv2btrhv

Nagyon titkolódzol , legalább nagy vonalakban a technikáról írhatnál , nem fogom ellopni !!

000000000

Nincs ebbe semmi titok. AC és Dinó van neked is. Neki kel gyürkőzni, és ennyi.

Csak, nem szeretném, ha ezen is elveszítenék egy darab kenyeremet. Úgy, mint a tükörgravírozó szoftver projektemen.  

Mivel, nekem nincs havi fizetésem, mint itt sokaknak.  
Ebben is, rengeteg munkám, időm, kísérletezésem benne van. Jó lenne, ha hozna vissza is egy kicsit.  
Mert a betegségeimből, és az ötvenezres rokkant járadékból nem tudom a számláimat fizetni.  
Ennyi.

Lehet ezért megsértődni, és fújjolni is.