Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Tetszik ez a mód...
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/ARTCAM/sarkany.JPG" border=0>

sanka74

Sziasztok! Végre eljutottam odáig hogy Ac-vel tudok marópályát generálni..eddig ugyanis lefagyott a gépem, most viszont megnöveltem a videokártya memot, és műkszik.A rajz még sajnos nem megy ....csak irigykedem rátok..

sanka74

Szia! Egy ilyen rajz kb. mennyi ideig tart neked?

kfhhyweby

A megszokás átka....itt a képre katt jobb egérgombbal.Nem akart forogni a relief istenért sem......

43pbwjg8s

Szia!
Nem véletlen írtam, hogy 3D modellből indul a dolog.
Orv módon az eredményt idetettem, viszont ezek a 3D modellek nem az enyémek. Nagyon sokat kelett keresnem, hogy találjak ilyen szépen kidolgozot, már kész modelleket.
A modell elkészítése (minden elismerésem a készítőknek) nem két perc. Akármiben is készül. A jobik eset, ha szkennelt dolgokkal dolgozik az ember.  
Most én a könnyebb részét fogtam meg.
A modell kisebb tisztoatása, megfelelő beállítása és a Depth-Map generálása max 10-15 perc. Utána a relief elkészítése gyakorlatilag csak pár kattintás. max 5 perc.

Ez csupán egy mód, ha kész modellek garmadájával rendelkezik az ember. Amiért jó, mert onnan és ugy generálsz MAP-et ahonnan és ahogy akarsz. Ez után jönne persze az a szép rész amikor mindezeket beledolgozná az ember egy relief környezetbe.

Szóval igazándiból itt nem az én munkámat mutattam meg, csak a módot és azt, hogy szép modelekből milyen gyorsan lehet relief részletet generálni.

Tudod... Ami készen van azt érdemes használni. Az az igazi munka amikor ebből, ezek segítségével valami újat hoz valaki létre.

Egyébként én is szoktam zavara jönni, amikor egy 3D képet látva a szovtverkörnyezetben érzem magam :) :) Bele lehet szédülni, amikor nem indul arra amerre éppen forgatnám. :)

000000000

ArtCam tanfolyam!  

A közeljövőben ismét lessz hatvanban, 2 napos ArtCam tanfolyam.  
Bemutatásra kerül az ArtCam pro teljes anyaga.  

Esetleg, ha nem tudnád ennek a programnak segítségével pl, tetszés szerinti domborműveket (relief) is készíthetsz sok más mellett. Akár fotóról is.

Várható időpont: 2010 – október 16-17.  
Helyszín: Hatvan.  

Részletekért írjál, ha érdekel. Szállást tudok biztosítani 15 és 16. ára is, nagyon kedvező áron.  
Használd ki ezt az egyedi lehetőséget.
Ha, már használod a programot, de néhány hiányzó információt szerzel, már megéri. Mivel rendkívül baráti áron kerül megrendezésre.  

A tervek szerint, minimum 16 óra foglalkozás lesz. Kivetítő használatával. Saját számítógéped használatára is lesz lehetőség.  
Célunk, a program alapszintű kezelésének megtanulása. Ami után mindenki tud kódot generálni, gyártani, importálni, különböző mentéseket, méretezéseket, alakításokat, stb. Saját relief et készíteni, kombinálni a különböző relief eket. STL –ek BMP –k stb. felhasználása. Rajzból, akár szkennelt rajz vagy mesefigura 3D készítés, tervezés, stb. Kivágás, külső, belső kontúrmarás. Betűk marása gravírozása, 2D, 3D. kimarás, bemarás, körbemarás különféle típusai. Mindenféle domborítások homorítások, készítése, kombinálása. Különböző tippek, trükkök megtanulása. Ezeken túl, még sok más.  
Lesz mód egyéni kérdések megbeszélésére is.  
Olyan átfogó alapokat adunk, ami elegendő lesz a program használatára és a saját továbbfejlődéshez is.  
Kérlek, ha számodra érdekes lehet e nagyszerű program kezelésének megismerése, jelentkezz rá. Lehet, ez az utolsó alkalom.  

Szállást, étkezést tudok biztosítani, aki igényli.  
További információ magánba.  

Akit érdekel, előzetes jelentkezéseket várok magában.  
Nevemre kattintva minden elérhetőségem megtalálsz.  
Szokás szerint hétvégén lessz.  

Danibá.  

tfpk6pks3

Szia János!

Nem én még nem jártam így. De más gondok azért voltak bőven. Próbáld újratelepíteni az AC-ot.
Van amikor nekem is csak a 4. , 5. telepítés lesz jó

may47wb

Köszi!
Már párat kipróbáltam, és valami gagyija mindegyiknek van sajnos. Ez a mostani elég jó, de nem 100-as ez se. Na de nem panaszkodok rá, mert még mindig jobb mintha egyáltalán nem tudnánk használni. :)

sanka74

Sziasztok! Érdeklődnék hogy AC-ben lehet-e szöveget beírni? Olyanra gondolok mint a cut programoknál van.

000000000

Természetesen lehet. Az ArtCam nagyobb tudású program. Ebben is többet tud.

000000000

szia!

assistant menü felületen bal oldalt keres ilyen tools http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/vegyes/text.jpg" border=0>

may47wb

Lehet! Vector tools/create vector text (nagy T icon)

000000000

cut2d is lehet text szöveges beirást ez nem gond anál sem![#vigyor0]

sanka74

Köszönöm! Ezt én is próbáltam, de nem leltem meg a módját annak hogyan kell a betűket begépelni....az állítások meg minden az megvan, csak az nincs meg hogyan kell írni....

sanka74