Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

robokacsa

valószínüleg percben akartam megadni a 300-500 sebességet.

43pbwjg8s

Az lesz a jó, ha lelellenőrzöd újra, és ha biztos leszel benne, mit s hogyan írtál be, és mi lett az eredménye akkor ujra elmondod.
De D. Laci tippje jónak tűnik!
Erre figyelve ellenőrizd újra, hogy jön-e a hiba!
HA jön, lesz itt aki segítsen tippekkel.

robokacsa

azt már látom, hogy elbaxtam a sebességet, tényleg 300mm/ sec re írtam.

43pbwjg8s

Valahol van még egy 2-es szorzó!
Féllépéses a vezérlőd?
Beállítottad a Sherline Pulse-t a MACH-ban?
Onnan jöhetne ez a kettes szorzó!

robokacsa

bakkameg ,kösz fiuk a secundumot felcseréltem a minutummal, már egyezik is minden adat.

robokacsa

ezekre a kérdésekre nem tudok most válaszolni, de itt a 60 as szorzóval volt a bajom( a nagy rohanás..)kösz azért, majd megnézem ezt is.

ht0cjk58i

Helló mindenki.Segítség kellene ArtCam 2008-hoz vagy Vcarve5.5-höz.3D puzzelt marogatok de ami a neten van dxf annak a rései kicsik vagy nagyok,hogy lehet egyszerüen csak az illesztési réseket módositani?Illetve tud valaki Vcarve licence-t vagy ArtCam magyarositást?

Rabb Ferenc

Gondolom, az a problémád, hogy az eredeti dxf nem milliméteres, hanem valami elborult inch-es anyagvastagsághoz készült. Sajnos minden egyes rést külön kell módosítgatni. Talán a dxf-et egyszerűbb pl ACAD-al. Explode-al szétrobbantod, és offset-el mellé teszed a jó helyre. Aztán a feleslegnek Delete, a végeket pedig összezárod. AC-ben nagyjából ugyanez a sorrend, csak a parancsok neve néhol más.  

robokacsa

sziasztok
azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy miután telepítettem az artcam ot, keletkezett nekem olyan mappa az asztalomon, hogy artam files.....
ebben elég sok féle relief, és szerszám adat, meg kitudja még mi nincs, a bajom vele az, hogy a bent lévő reliefeket nem tudom behozni az art cam ba, amit használok. pedig a reliefeknek, megvan a mérete 3-400kb, úgyhogy tartalmaz valamit, de nem nyitja meg a filet. pedig nagyonjólenne, van bent sok minta.segítsetek kérlek.

34jpagzua

Nekem is volt ilyen gondom. Valószínűleg verzió probléma. Én letöltöttem egy másik verziót és átmásoltam a relief-eket. Így már megnyitja mindet.  

robokacsa

tudnál segíteni valami elérhetőségben?
nekem valami másolt artcam van, és nem nagyon vágom a számítástechnikát, néha egy telepítés is nehezen megy....

000000000

Sziasztok!

Simításhoz használnék 2-es gombfejü marót.
A stepover mekkora vajon mekkora legyen?
Próbáltam 100%-on illetve 10%-al is... a szimuláció hasonló eredményt hoz mindkét esetben, ez lehetséges?  A megmunkálási időnél nem mindegy...

Üdv!

?

000000000

Én, soha nem marok 50% nál nagyobbal.  
Ha, átléped gömfejünél az alsó pont határát akkor felfelé hajlik az él. Ezért a hátamögött hagy sorját.  
Ha kissebb fogással dolgozol részlegazdagabb lessz a végeredmény.  

000000000

Akkor valamit nem jól szimulálsz. Gombmarónál az érdesség (cusp) az oldallépéstől függ. A legtöbb proginál párhuzamosan lehet megadni az oldallépéssel és az egyikből számolja a másikat. Vagyis vagy megadsz egy fix oldallépést, kiszámolja neked az érdességet, vagy megadod a kívánt érdességet és kiszámolja az oldallépést.

000000000

Ok. Szimuláció most már jó...

Gömbejű szerszám használatánál az artcamban csak a szerszám átmérőjét lehet megadni.
(pl. a vágási él szélességét nem)

Pedig marási szélességet a gömbfej és a felület talkozása adja, ami egy átmérő 2-es marónál elég kicsi lehet.
(mondjuk~0.1mm)

A stepover érték mivel számol ebben az esetben?
Mert ha a gömbfej átmérőjével, akkor az 50% is nagyon sok a valós marási szélességhez viszonyítva.
Az előbbi példánál maradva; átmérő 2mm 50%-a = 1mm!
Elvileg itt stepover 2,5%-ot körüli értéket kéne megadni...?

Vagy hogy is van ez?:-)

Más: legenerálom a marópályát, gömbejű maró esetén a kódba valótlan Z mélységet generál (konkrétan a dujpláját a relief vastagságának!). Ez csak gömbfejnél van...  ???
...amellett, hogy bazi nagy lesz a kód... a MACH 'leparkol tőle'.

G kód több darabra bontására van okosság? ... vagy csak manuálisan...?

Köszi az eddigi segítségeteket...

Üdv!