Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Igazad van Feri!
Most kezdek rájönni!
Az elmult lassan másfél (vagy akármennyi) évben egyáltalán nem kapcsoltam ki.
Ennyit nem ér az egész.

Elektron pedig tegnap óta tesztelte is a szert. :)
Tuti! :)

Jajj! Elektron!
Azért Te rendes fazon vagy ám! :) Bírlak!

43pbwjg8s

A deák nem kell, mert volt kolléganő az asszonynak.Ez legalábbis reménykeltő. Igy sem először teszek nála látogatást. :(
15 éve voltam nála először hasonló dolgokkal.
Azóta is húzódik.
Majd jól odabaszom az egész CNC cuccot valahova, előveszem ujra a súlyzókat egy fél évre, leadok megint vagy 25 Kg-t és nem lesz semmi gondom.
Ennyi!

és ezt szépen belevésem egy reliefbe. :)

yuagaci9g

Van athidalo megoldas is
Cak nehogy lehidalj tole:

Fittness PC

http://www.product-reviews.net/wp-content/userimages/2008/03/fitnessthumbnail.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Elb--tam!!!
Odaadtam a 40Kg os monitort!
Csak azt kellett volna naponta áthelyezgetnem. :)

s7manbs8

Van itt nálam is egy várjál, küldöm. :)

yb8iik8sz

robokacsa

üdv barátaim
kezdő amatőr vagyok, és apróbb problémákba futottam bele az artcam használata közben.
mégpedig abba, hogy a marópálya megszerkesztésekor, az előtolás, és fúrási sebesség értékét akármire is állítom, a gép maximális sebességgel hajtja végre ezeket a lépéseket,(mach 3 alatt) az előtolás értéke számszakilag valami 36000 mm/perc,(pontosan nem tudom, de irgalmatlanul magas). eddig szövegszerkesztő progival írtam át az értékeket, de nem minden esetben megfelelő ez az eljárás, remélem van valaki köztetek, aki tudna nekem segíteni, megoldani ezt a problémámat.előre is ezer köszönet a megoldásért, és sajna van még pár kérdésem,remélem segítő fórumtársra találok valakiben.

D.Laci

mm/min vagy mm/s -ben adtad meg az előtolás értékét?

000000000

A kiválasztott maró adatainál kell megadni hogy milyen egységben számoljon, majd el kell menteni a marót. A mm/min az általános, de az AC maró adatbázisa nem ragaszkodik ehhez.[#violent]

robokacsa

sajna csak hétvégente jutok a gépemhez, ezért ezt most nem tudnám megmondani, de akárhogyan is számolom, még ha mm/sec be adnám is meg az értékeket, akkor is sok az a 36000 egység(most erre sem emlékszem, miben van,mm/sec vagy min)
most kaptam egy olyan infót, hogy a mach 3 gkód edit ablakában állítsam át az optimális sebességet. node van ilyen g kód, hogy optimális sebesség, és ha van, akkor az nekem nem kell átírni az összes ,minden lefúrás utáni előtolási értéket???de ennek mindján utánanézek....

robokacsa

természetesen, (legalábbis nekem eddig )a marószerszám adatainak megadására gondoltam, a sebességek megadásakor, de akármit is adtam meg előtolásnak hipergyorsen kezdte végrehajtani a feladatot a gép, és ezért kellett átírnom vordpaddal a g kódokat.de ezt is leellenőrzöm mégegyszer

43pbwjg8s

Pedig jó lehet amit laci mondott.
A generáló szoftverben (bármilyenben is) a sebességeket valószínűleg véletlenül elnézted és a mm/perc értéket írtad be és a mm/s mértékegység lehetett kiválasztva a maró paraméterek között.

Ha kimegy a kód az mm/percben lesz értelmezve és igy ott lesz egy 60-as szorzód!

MIlyen sebességet szerettél volna megadni? Ha ezt tudjuk máris könnyebb gondolkodni.
A szerszám paramétereinél adtad meg az értékeket ahogy azt Vakegér is mondta? Mert innen veszi a szoftver és innen számol. Bárhol máshol próbálkozol (azt hiszem legalábbis, ha egyáltalán van rá lehetőség) akkor annak nem lesz hatása. Bármire is állítod (ahogy mondtad is).

robokacsa

az optimális sebesség megadásakor a g kódok között,az x, és y tengely nullára állása sorában lévő S15000M3 értéket kell átírni???
a 15 000 et kisebbre gondoltam..[#lookaround]

robokacsa

én valami nagyon lassú sebességet akartam megadni, kb 300 - 500mm/most gondolkodom

robokacsa

1 sec alatt 300 mm az elég gyors , de közbe utánanéztem, ha így állítom be, akkor kikerekedik belőle a 30000 mm/min?
ez így is nagyonsok