Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

Ott a pont! Erről beszélek!
Minden jót! Jó éjt!

me3ua0a6

Íjász írta: "A virág, nem saját tervezés, én csak javítottam."  
Ennyit az értelmetlen vitáról! [#duhos2]

svejk

Nekem gépem sincs, ha lenne is nem hinném hogy lenne türelmem egy reliefet is kamaratni.
Egyébként még a linket sem néztem meg mit is lehet letölteni:)
De gondoltam segítek a társaságnak.
Gyüjtöttünk mi már mindenre...
Köszönjük a figyelmeztetést a kétes minőségre,  de majd mi eldöntjük, hogy mire költjük a saját pénzünket.

svejk

No látod legalább nem kell lekötelezettnek éreznie magukat a barátaidnak veled szemben :)
Én sem szeretek kérni, sokszor lenne kitől de inkább megveszem, főleg ha nem drága dologról van szó...

43pbwjg8s

"...hogy nádházi és szerintem te is abban gondolkodtok, hogy egyedi dolgot alkotni, és drágán eladni..."
1. Én nem reliefekben gondolkodok.
2. Az egyedi dolog az érték. Ez nem kell hogy feltétlen rohadt drága legyen.

Tudod... a 16 éves munkahelyi küzdelmem az elismertségért az egyedi dolgokról szólt. Ezek vittek el Németországba, Brazíliába, Kínába, Japánba, Írosrszágba, Franciaországba. Nem a tipikus dolgok. Ezért én már is fogok soha tipikus dolgokban gondolkodni.
De ez persze már nem a HOBBYCNC-ről, a vele való ismerkedésről szól, hanem a későbbi célokról.

Egyébkét elmondja egy ötletemet?
Pont az ilyen emberek miatt gondoktam rá mnt amit Te is írsz magadról.
Nagyon olcsón kellene ici pici 5D cnc-t készíteni. Kompaktot, de annyira, hogy pl. még az elszívó rész is autmata lenne rajta.  
A gép olcsó lenne, de a modell alapanyagát és a modell generálásához szükséges kódot adnám. Ezt pedig ugy, hogy a kódot maga az alapanyag tratalmazná.  
Katt a NET-en egy modellre ami tetszik. Megrendeled. Gyorsposta. Beteszed a henger alakú alapanyagot a gépbe. Megnyomod a start gombot és az átlátszó oldallapon szépen végignézed ahogy elkészül a kívánt modelled. Utána kiveszed és ennyi.
Megvolt az élmény. Megvan a késztermék.
Mindezt olcsón, a kód peig a faragáskor megsemmisül a lefaragott anyagnak köszönhetően.

35kpazcgr

Vannak nagyon profik, akik saját maguk készítik a reliefeket (bár eddig még ilyet nagyon keveset láttunk), és vannak a hobbisták, akik örülnek minden lehetőségnek, lagyen az akár "gagyi" relief is, mert tanulni, "okosodni" ezeken is lehet.
Úgy hogy szerintem csapjunk bele, kinek kell utalni a pénzt és mennyit?

000000000

ez fájt,mert akinek adtam,adtol még viszont nem kértem semmit,söt többet szoktam adni mint kellene,de szoktam kapni kéretlenűl is!:))

svejk

"Jó lene mindenkienk tudni mit is akar."

Ha nem ismernénk még el is hinnénk hogy Te tudod:)))

Csaby

Nem akarok "túltenni" rajtuk! Mint ahogy nem lehet összeadni a körtét meg az almát. Nem ugyanazt szeretném elkészíteni jobban, hanem olyan kreatív és a szemnek tetsző dolgokat szeretnék mint amiket Ijász készít. Őt csodálom, mert egyedit alkot. A célom ez, de ehhez kell egy gép és sok-sok gyakorlás. Ezen vagyok.

bmejdz9nu

jesszus :) gyerekek... már megint buli & gyűjtés :) Még jó, hogy én soha nem akartam relifeket marni :) Nade egymásnak ne essetek már :)

svejk

Gondolom ez nekem szólt..
Nem rosszindulatból írtam, bár nyilván rossz volt a kifejezés, csak arra akartam rávilágítani hogy én nem szeretek kérni...
Ha mégis kérek akkor meg mindig úgy érzem hogy a világ adóssága szakadt a nyakamba...

43pbwjg8s

Svejk!
Tudod mit?
Egyszer, (ha van kedved és lesz lehetőség) szívesen leülök és mesélek.

Rohadtul nem ismertek egyébként.
Sokkal kibírhatatlanabb, és céltudatosabb vagyok mint hinnéd.
Ne hidd, hogy céltalan dolog hülyének tettetni magát az embernek.

iezx50gsm

Javaslom hozzunk létre a cnctar.hunbay.com -on egy mappát pl. :Artcam relif névvel, ahova bárki feltöltheti azon relifeket, melyeket közkiccsé akar tenni, feltéve, ha mások szerzői jogait nem sérti. Onnan ki-ki válogathatna és aki kezdő ilyen, olyan gépét kipróbálhatná.

svejk

"Sokkal kibírhatatlanabb, és céltudatosabb vagyok mint hinnéd."
Akkor főleg nem ülök le veled :)))

"Ne hidd, hogy céltalan dolog hülyének tettetni magát az embernek."
Ja..., Te csak tetteted?:))

Na jó többet nem b@szogatlak, bocsi! :))))

43pbwjg8s

"...Ja..., Te csak tetteted?:))  
.."

Példdaként:
Normélisan nálam ez igy megy nem ugy ahogy írtam:

Svejk!
A kébelharisnyás méreteket nem adtad meg!
Milyen a két méret és mennyi az ára?
Nem rendeltem le miattad máshonnan.

Vasra!
Egy hete írtam, hogy van-e kétélű gömbvégű maród! Nem válaszoltál. Nincs ilyened, vagy nem tudsz beszerezni! Akkor légyszíves szólj hogy ne várjak!