Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

dtb

Nemcsak tegnap volt, :-) csak tegnap vetted észre :-) Napi jelleggel, folyamatosam próbálkoznak a kinai, orosz, és arab területekről, illetve skandináv szerver parkokból, ahol nagyon olcsón lehet hostot bérelni. Ez már rég nem játék.

Borcz

Szólt a rendszergazda :) sógorom és megnéztem hogy milyen orosz oldalon voltam. Én persze tagadtam az egészet :) Utána rányomtam újra a linkre és szólt hogy ezt az oldalt ne nyitogassam :) Nem tudom lehet hogy csak nálam.

Szabika78

Üdvözlök Mindenkit!

Két dologban kérném a hozzáértők segítségét. Vásároltam itt a fórumon két szervómotort és vezérlőt. Miután bekötöttem és a motornak megfelelően beprogramoztam az egyik pakkot, akkor amikor test jog-ot végeztem, akkor azt láttam, hogy a vezérlő szépen küldi a jelet, de a motor csak zúg és hallani, hogy belül valami forog, de a tengely nem mozdul. Miután kicseréltem a motort és a kábeleket, ugyanez a "hiba" jelentkezett újból a másik motor esetében is. Ezért azt feltételezem, hogy valamilyen beállítási hiba lehet. Az előző tulaj elmondása alapján, ey működő, gyári gépből lett kiszerelve minden és én hiszek neki. Esteleg valami ötlet a megoldásra,hol keressem a prolémát?

A másik probléma meg a másik vezérlő beüzemelésekor jelentkezett. Azt írja ki hibakódnak, hogy alacsonyabb a bemenő feszültség az előírtnál. Ugyanazt a betápot használtam mint az előző vezérlőnél ahol viszont nem volt ilyen gond. Ez is beállítási hiba lenne?Vagy ez már mechanikus hiba?

Azt megjegyezném, hogy korábban 3 fázissal voltak használva a vezérlők és én most 1 fázisra állítottam be.

Vezérlő:QS1L03AA0MA01S0F
Motor:Q1AA07075DXS28

Manual:
https://s3.amazonaws.com/Icarus/DOCUMENTS/SanyoDenki_Manuals_2043.pdf

Ha eseteg valaki úgy tudná megnézni, hogy el kellene vinni hozzá mindent, én arra is nyitott vagyok

Köszönöm a válaszokat!

TBS-TEAM

A szervovezérlők cimkéin ha az Input-nál fel van tüntetve 3x230V~
és alatta fel van tüntetve az 1x230V~ akkor használható 1 fázísról is.
Ha csak az egyik felirat van csak azzal hajlandó jól üzemelni.

Minimum ezeket tedd meg:
Elöször egy gyári alapra visszaállítást kell végezned mert ismeretlen paraméterek vannak benne.
1: beállítod step-Dir fogadjon.
2: beállítod mennyi impulzus legyen 1 fordulat.~200
3: Servo On (Cont1)
József

Szabika78

Köszönöm a választ!

A vezérlő oldalán a feliraton szerepel az 1 fázis bemenet is, tehát ott nem kellene bajnak lenni.
Amikor először beindítottam, akkor én 1 fázisra kötöttem és ki is írta a hibakódot azonnal, hogy 1 fázis hiányzik, mert korábban ugye 3 fázisról ment. Miután elvégeztem a beállítását a betápnak, azonnal el is tünt a hibakód és a kijelzőn megjelent a készenléti állapot(servo on).
Amikor tesztelni szeretném a Jog-ot, akkor a vezérlőn szépen mutatja, hogy éppen melyik irányba tekerné a motort, de a forgás nem történik meg. Amikor megfogom a tengelyt a motoron, érzem, hogy remeg/vibrál, de nem forog semerre. Ezekből gondolom, hogy effektíve a vezetékelés megfelelő, csak valami beállítás lehet. A manual szerint van benne egy áramerősség szabályozó!Most azt keresem, hogy melyik menüpontban van és módosítani tudjam, ha kell.
Mindenképp csinálok rajta akkor egy gyári resetet, szégyellem, hogy ez nem jutott eszembe korábban.

Bencze András

Nincs sebességjeled, illetve az 0. A beállítások között JOG SPEED.

Szabika78

A PA 121 beállítás, ameire azt írja, hogy 50 az alapbeállítás?

Bencze András

Speed Jog-nak írja barátommal fordítva:
A gép működésének ellenőrzésére vagy finombeállításra szolgál, ez a funkció lehetővé teszi a szervomotor működését a felső egység nélkül. 2 különböző mód van a JOG működésben: sebesség JOG és impulzus átviteli JOG. Válassza ki a megfelelő módot az egység működéséhez képest Speed ​​JOG művelet működtethető a ,,Digitális kezelő" vagy a ,,Setup software Q-Setup" menüből. Állítsa be a sebesség parancs értékét, amikor kiválasztja a speed JOG művelet végrehajtását. 1. paramétercsoport Page 21 JOGVC: JOG sebességparancs értéke 10 㨪 300% Impulzus átviteli JOG művelet a ,,Setup szoftver Q-Setup" részéből működtethető. Lásd: ,,Q -Setup-Setup szoftver kezelési útmutató M0005351C "a működési módszerekről.

Bencze András

GPeti1977

Van két bontott 100V, 30W os AC szervó motorom optikai enkóderrel, tudsz valami olcsó megoldást hogy beüzemeljem Step Dir módban?

000000000

Számomat ismered, megbeszéljük.

Szabika78

Igen! Ennek a beállítását takarja a kód, amit írtam!
Nagyon köszönöm az információkat! Habár nekem nincs programozó kábelem a vezérlőkhöz, de manuálisan is megtalálom őket!
Még ma neki is kezdek! :)
Még egyszer köszönöm!

TBS-TEAM

NEM ÉRTEM MIÉRT SZENVEDEL A SZERVO SAJÁT BELSŐ JOG MÓDJÁVAL.
József

TBS-TEAM

CNC programmal fogod vezérelni.
Egy tengelyt beállítol Pl: X tengely 200 lépésre/mm.
A szervo vezérlőt is 200 lépés egy fordulat.
Összekötöd a vezérlőt és a szervot.
Kiadod a parancsot lépjen 1mm-t.
1 egészet kell fordulnia a motornak. [#eplus2]

A motor tengeylt ha megfogod nem azért remeg mert fél töled [#eplus2]
hanem poziciót tart [#nevetes1]
József

Szabika78