Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

designr

Ha step.dir-es rendszert üzemeltél már be akkor ez is menni fog..tudunk tanácsot adni.

designr

Hajtható akár közvetlen LPT-ről, a vezérlő bemeneti optocsatoltak.De leválasztó kártyát is tehetsz közé.És akkor a komolyabb USB -s vezérlőkről még nem is beszéltünk.

jau5ccsn9

Előre is köszönöm a segítséget! Milyen vezérlőkártya fog kelleni hozzá? Jó lenne legalább 4 tengely4es, mert az Y tengelyen 2 motor lesz.

jau5ccsn9

Ez jó lenne nekem? http://cncdrive.hu/shop/index.php?productID=250
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de nem értek hozzá. [#vigyor3]
És ahogy nézem, ezzel egyszerűbb lenne a kábelezés.

designr

Hajtható akár közvetlen LPT-ről, a vezérlő bemeneti optocsatoltak.De leválasztó kártyát is tehetsz közé.És akkor a komolyabb USB -s vezérlőkről még nem is beszéltünk.

NagyZé

Az álmos könyvek szerint nem biztos, hogy jó ötlet egy tengelyt két servoval de majd kijavít valaki ha nagy hüleséget mondtam volna.

jau5ccsn9

Ez jó lenne nekem? http://cncdrive.hu/shop/index.php?productID=250
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de nem értek hozzá. [#vigyor3]
És ahogy nézem, ezzel egyszerűbb lenne a kábelezés.

000000000

Sok AC szervó tud master-slave funkciót.
Ilyenkor a szolgaként bekötött egység követi a mester minden rezdülését.

NagyZé

Az álmos könyvek szerint nem biztos, hogy jó ötlet egy tengelyt két servoval de majd kijavít valaki ha nagy hüleséget mondtam volna.

jau5ccsn9

Minden kritkának, megjegyzésnek, ötletnek örülök és megköszönök mindenféle segíséget. Ha nem szerencsés a 2 motor 1 tengelyen, meg tudom oldani szíjhatással 1 motor 2 orsó. A nagyobbik servo (400w) elbírja szerintem. Így marad egy motor-servopack, és egy kimenet a 4. tengelynek.

000000000

Sok AC szervó tud master-slave funkciót.
Ilyenkor a szolgaként bekötött egység követi a mester minden rezdülését.

designr

Szerintem indulj el..keress hozz doksit, és a Panaterm régebbi verzióját azt hiszem 3.7-es.Olyat keress ami működik is..A doksi tanulmányozását ugyem tudod megúszni.Olvasgatni kell a doksit.. és ismerkedni a szoftverrel.Mach ból kinyer step.dir-el  éleszteni a szettet.Doksiban le van irva minden.Ilyenkor az a baj nem tudjuk csináltál.e már ilyet..Az sem megoldás hogy valaki összerakja..mert ugyis állitgatni .programzni kell..meg kell ismerni.Alap dolgokkal be kell üzemelni aztán majd ha forog lehet  folytatni..vészstopp végállasok PID áttétel..stb..

jau5ccsn9

Minden kritkának, megjegyzésnek, ötletnek örülök és megköszönök mindenféle segíséget. Ha nem szerencsés a 2 motor 1 tengelyen, meg tudom oldani szíjhatással 1 motor 2 orsó. A nagyobbik servo (400w) elbírja szerintem. Így marad egy motor-servopack, és egy kimenet a 4. tengelynek.

designr

Egy tengely két motorral..Ha mechanikusan mereven össze van kötve a két oldal akkor előfordulhat hogy a két motor egymásra dolgozikk..gerjeszti egymást..Ha meg master slave akkor meg a szolga parancsjelként a mester valós..PID el butított jelét kapja..ez még rosszabb.Van egy gyári mechanikám ahol a két oldaliszervós oldal csuklós rendszerűen meg van oldva.. elmozdulhat egymástól..de ha elmászik..le is tilt.

designr

Szerintem indulj el..keress hozz doksit, és a Panaterm régebbi verzióját azt hiszem 3.7-es.Olyat keress ami működik is..A doksi tanulmányozását ugyem tudod megúszni.Olvasgatni kell a doksit.. és ismerkedni a szoftverrel.Mach ból kinyer step.dir-el  éleszteni a szettet.Doksiban le van irva minden.Ilyenkor az a baj nem tudjuk csináltál.e már ilyet..Az sem megoldás hogy valaki összerakja..mert ugyis állitgatni .programzni kell..meg kell ismerni.Alap dolgokkal be kell üzemelni aztán majd ha forog lehet  folytatni..vészstopp végállasok PID áttétel..stb..