Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

designr

7.-essel nem biztos hogy jól jársz..Olvass vissza itt felrakták a Lite verziót..
Vannak egyébként USB-soros átalakitók..de ott is vigyázni kell némelyk nem jó..
Lite

svejk

A win+7 már nem támogatja ezeket a régi vezérlőket.
5.xxx-et keressél.

borvendeg

Feltelepítettem a lite verziót. Megcsináltam a kábelt.
Nem találja a szervo vezérlőt. 64 bites win7-et használok dokkolóval van sorosport a gépemen.

svejk

Az szívás, kezdheted elölről. :(
- kábel ellenőrzése
- Soros port biztos egyező COM számon van-e a sigmwin progival
- a program indulásakor biztos minden jól van-e beállítva
- stb...

Te vagy ott mellette, ezeket csak Te tudod megoldani.
Ha kell áldozz rá pár órát vagy akár napot, de annak menni kell.

svejk

Mondjuk én ilyen célokra direkt egy 386-os laptopot használok xp-vel.
Én konzervatív vagyok szeretem a jól bevált dolgokat, szopok én ezeken kívül is eleget. :(

borvendeg

Köszönöm a segítséget, csak azért írtam le az előzőeket, mert Mach3-al szívtam olyat hogy 64biten nem megy és ez rajtam kívül mindenkinek triviális volt...

Én is azt hiszem túrok egy xp-s notebookot...

remrendes

Vennek egy AC szervo parost. Ugyanazt a tengelyt hajtanam meg veluk. Egyelore meg nincs konkret tipus, 2x750W-ban gondolkozom.
Milyen lehetosegek vannak a 2 motor szinkronban jaratasahoz?

svejk

Biztos kell akkora teljesítmény?
De akkor meg miért nem inkább 1 db 1,5 kW?
Nagyon távol vannak a tengelyek? Valahogy csak át lehet hajtani.

svejk

PLC-ket szoktam írni olvasni 64 bites win7-el USB soros portos átalakítón, általában megy, de pl. van egy Dell notim aminek a dokkolóján a fizikai soros porttal nem műxik sok dolog.
A sigmawinnél ugy emlékszem csak com1 és 2-őt lehet állítani, nézd meg a PC eszközkezelőjében, hogy biztos e kettő valamelyiken van-e a port.

remrendes

Nem biztos, lehet eleg a kisebb is, meg nem szamoltam. Csak nem tudom, hogy ez igy kivitelezheto e.
1 motor nem eleg, egy nagyobb meretu vasdarabot mozgatnek a ket vegen 1-1 aktuatorral.

svejk

borvendeg

[#falbav]Megy a komunikáció. A BIOS-ban volt letiltva a COM port...[#falbav]

Most már tudok komunikálni a vezérlővel a JOG DIALOG-al tudom forgatni a motort. A kérdés hol tudom beállítani hogy csak egy szál step dir jelre forogjon a motor?
(Picit félve turkálok a paraméterek között, nem akarom magam megszívatni azzal hogy elállítok valamit amit nem tudok vissz.)

svejk

Alap, hogy első lépésként lementjük a paramétereket.[#ejnye1]

De nem kell betojna a gyári default majdnem jó nekünk. :)

remrendes

NC, de PLC-vel vezerelnem nem computerrel :)

Bencze András

Ha nem kell pozicionálni akkor használj két frekiváltót master-slave-ként. Egyiket sebesség módban másikat nyomatékmódban. Egyszerű, nagyszerű és a legolcsóbb.