Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

borvendeg

Értem!

Feltettem a sigma win+ 7-et. A kábelt holnap csinálom meg, de nem látok olyan csatlakozási lehetőséget hogy soros port csak ethernet meg usb. Illetve ha az offline opciót választom nem találom az én motorvezérlőm típusát sem.

000000000

Ott a kép a [2772] hozzászólásnál.

PC RS232 D-sub csatlakozó 2 pin Sigma 1-es D-sub 2 pin
PC RS232 D-sub csatlakozó 3 pin Sigma 1-es D-sub 4 pin
PC RS232 D-sub csatlakozó 5 pin Sigma 1-es D-sub 9 pin

A többi nélkül is működik már !!!
2 méter alatt még az árnyékolt kábel se fontos.

designr

7.-essel nem biztos hogy jól jársz..Olvass vissza itt felrakták a Lite verziót..
Vannak egyébként USB-soros átalakitók..de ott is vigyázni kell némelyk nem jó..
Lite

svejk

A win+7 már nem támogatja ezeket a régi vezérlőket.
5.xxx-et keressél.

borvendeg

Feltelepítettem a lite verziót. Megcsináltam a kábelt.
Nem találja a szervo vezérlőt. 64 bites win7-et használok dokkolóval van sorosport a gépemen.

svejk

Az szívás, kezdheted elölről. :(
- kábel ellenőrzése
- Soros port biztos egyező COM számon van-e a sigmwin progival
- a program indulásakor biztos minden jól van-e beállítva
- stb...

Te vagy ott mellette, ezeket csak Te tudod megoldani.
Ha kell áldozz rá pár órát vagy akár napot, de annak menni kell.

svejk

Mondjuk én ilyen célokra direkt egy 386-os laptopot használok xp-vel.
Én konzervatív vagyok szeretem a jól bevált dolgokat, szopok én ezeken kívül is eleget. :(

borvendeg

Köszönöm a segítséget, csak azért írtam le az előzőeket, mert Mach3-al szívtam olyat hogy 64biten nem megy és ez rajtam kívül mindenkinek triviális volt...

Én is azt hiszem túrok egy xp-s notebookot...

remrendes

Vennek egy AC szervo parost. Ugyanazt a tengelyt hajtanam meg veluk. Egyelore meg nincs konkret tipus, 2x750W-ban gondolkozom.
Milyen lehetosegek vannak a 2 motor szinkronban jaratasahoz?

svejk

Biztos kell akkora teljesítmény?
De akkor meg miért nem inkább 1 db 1,5 kW?
Nagyon távol vannak a tengelyek? Valahogy csak át lehet hajtani.

svejk

PLC-ket szoktam írni olvasni 64 bites win7-el USB soros portos átalakítón, általában megy, de pl. van egy Dell notim aminek a dokkolóján a fizikai soros porttal nem műxik sok dolog.
A sigmawinnél ugy emlékszem csak com1 és 2-őt lehet állítani, nézd meg a PC eszközkezelőjében, hogy biztos e kettő valamelyiken van-e a port.

remrendes

Nem biztos, lehet eleg a kisebb is, meg nem szamoltam. Csak nem tudom, hogy ez igy kivitelezheto e.
1 motor nem eleg, egy nagyobb meretu vasdarabot mozgatnek a ket vegen 1-1 aktuatorral.

svejk

borvendeg

[#falbav]Megy a komunikáció. A BIOS-ban volt letiltva a COM port...[#falbav]

Most már tudok komunikálni a vezérlővel a JOG DIALOG-al tudom forgatni a motort. A kérdés hol tudom beállítani hogy csak egy szál step dir jelre forogjon a motor?
(Picit félve turkálok a paraméterek között, nem akarom magam megszívatni azzal hogy elállítok valamit amit nem tudok vissz.)

svejk

Alap, hogy első lépésként lementjük a paramétereket.[#ejnye1]

De nem kell betojna a gyári default majdnem jó nekünk. :)