Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

btxtzhi26

Sziasztok !
Van itt valakinek hozzáférése az RSLOGIX 5000 programhoz ?
Pár szervót át kellene paraméterezni, szívesen fizetnék érte.

remrendes

Nem kell, illetve igen, de azt a vegallas kapcsolok adjak meg. Koszonom, ennek utana nezek.
Van valami kitetel a motorral es a frekivaltoval kapcsolatban, hogy tudjak ezt a funkciot?

Bencze András

Különösebb kitétel nincs, motor sima aszinkron, frekiváltó nyomatéküzemet tudjon. Általában a vektoros tudja. Én ABB-vel csinálnám. Ha gyors mozgás kell elővégállás nem ártana. Ja ha nagy a mozgatott tömeg akkor szükséges fékellenállás is.

remrendes

Koszonom szepen! Nalunk Siemens a divat, megkerdezem oket. Az SKF-nel pedig lattam aszinkron motoros aktuatorokat, oket is felkeresem. [#eljen]

rmkeh8a83

Sziasztok Boldog Új évet kívánok. Szeretném a segítségeteket kérni a képen látható motor encoder kiosztásában köszönöm

jau5ccsn9

Szia!

BÚÉK Mindenkinek!

Remélem ez segít:

https://www.unisgroup.nl/pdf/EN/Omron-Sigma-II-Servo-Drive-Manual.pdf

A 6.2 rész az encoder bekötése.

designr

A motor doksijában nics benne?Gondolom az megvan már..

rmkeh8a83

Sziasztok köszönöm a segítséget

borvendeg

Sziasztok!
Van egy Omron R88D-UP04V szervo vezérlőm és egy elvileg hozzá való 100W-os motorom.
A kérdés adtam neki step/dir jelet. A CW és CCW bemeneteire de a motor látszólag össze vissza forog/ugrál. Kell e neki még valami reset vagy start jel bárhova, vagy mi lehet a baj?
Szervo kábel nem volt hozzá így azt én gyártottam le.

üdv.

borvendeg

Annyi kimaradt hogy ha nem adok neki semilyen jelet tehát a cn1-es csatit lehúzom akkor szépen tartja a pozíciót, a tengelyt megpróbálom elforgatni visszaáll.

designr

Nem irtad hogy vezérlő korrekt módon fel van-e programozva.Hozzáállítva a motorhoz..
Nem mindegyik vezérlő ismeri föl automatikusan a motort.
Encoder osztás,teljesitmény,Működési mód,command jel tipusa,step-dir jel tipusa mind a vezérlőben mind a mozgásvezérlő programban a vezérlő programjával be kell legyen állitva,feltöltve.

borvendeg

Szia!

Itt vettem a fórumon, "szervo szett"-ként. Nem merült fel bennem hogy nincs felprogramozva.(Mondjuk hogy nincs hozzá kábel azt sem gondoltam.) Egyenlőre a kábelezés helyességében sem vagyok biztos. Pl.reset illetve a RUN jelekkel kell e valamit csinálni.

üdv.

000000000

A sigma 1-es vezérlők tudnak CW-CCW, Pulse-Sign és kétfázisú 90° fázis tolt kvadratúra differential bemenetet.
Általában iparban az első és utolsó lehetőséget használják mert ezeknél a legkisebb a hibalehetőség.
Tehát ha össze vissza ugrál akkor kétfázisú 90° fázis tolt kvadratúra differential bemenetre van állítva.
Programozó kábel leírást találsz a neten csak ne omron hanem yaskawa sigma 1-es keressed.

2 méternél ne legyen hosszabb az árnyékolt vezeték és kelleni fog hozzá egy D-SUB 9 pólusú apa és anya csatlakozó.
Programot meg a Sigma Win vagy Sigma Win Plus-t kell letölteni.

borvendeg

Szia!

Most odáig jutottam hogy áll a motor ha el akarom tekerni akkor picit hagyja majd szépen visszaáll az eredeti állapotba.

Utánanézek ennek a proginak is.

000000000

Ha ezt csinálja akkor az enkóder kábeled és a motor fázisok helyesen vannak bekötve.
A többi csak konfigurálás kérdése lesz, de ahhoz a kábel és a program elengedhetetlen, ha csak nincs kézi programozód.