Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

frob

kipróbálva, elindult a tengely.
amit közben kiderítettem 2048 jeladó van a motoron

viszont hiába állítom az elektromos áttételt értékeit nem változik semmit cn-24 cn-25   gyári adatok szerint 4 és 1 érték, ha átállítom a 4 et 16 ra baromira látszódni kellene neki, hát ezen biza nem látszik

talán lennie kellene egy bitnek amit bebillentve engedélyezi ezt az áttételt?
eddig még nem találtam rá
R.

nyiszi

Újra indítottad a beállítás után a vezérlőt?

000000000

Táp el majd várni vele kicsit és táp vissza.
Csak ekkor lépnek életbe a beállítások !

frob

nyiszi, Pál köszönöm mindkettőtöknek!
valóban táp ki táp be után él az áttétel változtatás

guliver83

Egy kérdés.
Szervonal van olyan kimenet a vezérlőn hogy ha hibára menne valamiért akkor például megáll vagyis letilt a vezérlés ezt a kimeneten használja valaki?
Úgy értem,hogy a Mach3 felé bekötni.

000000000

Természetesen megoldható !
Csak sokan lusták bekötni, vagy szimplán tudatlanságból nem használják.
Például vészstop körbe iktatva használható.
Legutóbb épített brutál méretű gépnél ez is benne van .
Mikor a Szervóhajtás kiáll hibára a vészkör megszakad mint mikor a vészgombot lecsapják. [#nevetes1]

nyiszi

Sziasztok!
Nem lenne valakinek POPCOM+ szoftvere?

sastas

Sziasztok!
Egy servot a saját vezérlője nélkül életre lehet kelteni? Hozzá tudnék jutni, gyakorlatilag vasárban 4 darab BLS 71-es ACServo hoz. Viszont servoval még sosem volt dolgom, viszont vezérlő nincs hozzá, csak a motorbol kijövő kábel, meg egy valamilyen hajtómű ami leszerelhető róla. És érdekelne, hogy megéri-e megvennem vagy csak lenne még pár kiló papírnehezékem a műhelyben?

000000000

Ha eddig nem foglalkoztál ilyennel ne ezzel kezd el.
Vannak frekvenciaváltók amik meg tudják forgatni ezeket a "szinkron" motorokat, de pozíció vezérlés nélkül.

sastas

Értem. Szóval papírnehezéknek jólesz, aztán max 5 év mulva kidobom hogyha még mindig úgy érzem, hogy nem akarok velük foglalkozni. A rajta lévő hajtómű izgatja inkább a fantáziámat, az valami nem általános cucc, majd meglesem közelebbről.

000000000

Hajtómű leszed, örül neki.
A motort meg felteszed fórumos áron, hátha valakinek ez az álma vágya. (nekem biztos nem kell) [#nevetes1]

sastas

Lehet ez lesz. Illetve hajtómű megvizsgál és azt is elad. Igazból csak még nem talákoztam ilyennel közelről és ott ahol van csak nézegetni lehet tapogatni nem. A vezérlője leégett és azt egy az egyben kidobták, annak ellenére hogy a 4ből ha jól értelmeztem csak egy vezérlő volt halott maga a mainboard és a másik 3 még kivállóan üzemelt.

jau5ccsn9

Üdv Mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy van egy bontandó japán kötőgépem, amiben van pár kisebb-nagyobb servo motor vezérlővel (Omron vagy Yaskawa). Olcsóbb lenne ezeket a mnotorokat használni az építendő gépemhez, vagy inkább vegyek kínai léptetőket vezérlővel (Kb70-80e)? Tudna nekem ebben valaki segíteni?

w0hgtwf3w

Valószínű, hogy nem tudod majd vezérelni.
Az általánosan használt szofter (Mach3) step dir -es.
Ilyennek kell lenni a servo vezérlőnek is.

jau5ccsn9

Azt hol tudom megnézni? A motorok által mozgatott dolgok pozicionálása 0.01085 mm-el állítható.