Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

Egyébként meg nem kaptál/kapsz támogatást az eladótól?

frob

akkor esetleg a usb soros átalakító szívathat... gondolom csak 5V jön ki belőle a 12 helyett...

svejk

Egyébként meg tegnap volt az adok-veszekben Földi Pétertől egy hozzá való kezelőpanel, az is mindent tud.

nyiszi

Sziasztok!
Annak idején amikor kerestem az NY41-hez az infót találtam egy ilyen bekötést.
De én nem mentem vele semmire.

svejk

Az 5 V is elég, az RS232C csak ajánlás volt nincs rendes szabványa.

3 szál drót az egész

2-2
3-4
5-9

ennyi

de szerintem a sigmawin 5.xxx nem ismeri már a DR2-őt, de erre nem esküszöm meg.

Először a DOS-ossal próbáld amíg valaki be nem linkeli a Lite-ot.

svejk

Persze hogy nem mert a CN-4-en megy a buszos kommunikáció.

svejk

Rakd már fel valahova a sigmawin lite (beta)verziót ennek a szerencsétlennek :) mert én most nem vagyok otthon.

nyiszi

frob

97urdfkpc

Annakidején az NY41-es servopackok adottak voltak, viszont a  Mechatrolink-es kommunikációja miatt cnc-re nem voltak használhatóak. Ezért jobb híján Ebayról kellett DR2-es servopackat vennem. Az amcsiból beszerzett servopackok egy vagyonba kerültek a nagy súly miatti szállítási díj + a vám miatt. Csak a vezérlőkártyákat postáztattam. A beremegés biztosan nem a vezérlőkártya csere miatt van, a másik cnc-men is ugyanez a megoldás műkodik lassan tíz éve. Az új gazdánál a gép új csapágyakat kapott és lehet hogy főorsó sincs a gépen ami nehezíti az orsó forgatását. Szóval szerintem csak utána kell állítani a paramétereket.

frob

Hát igen, nem kicsit
sikerült az első tengelyt beállítani, hogy mennyire jó nem tudom de végre nem remeg az egész gép

terhelés ide oda, tökéletesen lágyan futnak ahhoz képest a tengelyek amilyenek voltak, néhol még síkköszörültetnem is kellett, mindegy....

működ, a sigmawin lite, nem vált be, hoy miért passz de a sigmawin5 szuperül megy végre...

lényeg öröm és boldogság, még a másik két tengelyt is beállítom és remélem végre dolgozhatom vele!!!

svejk

No és mit bénáztél el először a kapcsolatban?

97urdfkpc

frob

A bekötését a soros kábelnek :D

de megy a kommunikáció végre!

000000000

Az biztos nem NY41 !
A képen az 50 pin-es csatlakozós a CN1.
Tehát 1000% hogy nem az !