Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

w0hgtwf3w

Dobj fel a vezérlőről egy fotót (az adatlap látható legyen).
A nagy szervosok majd válaszolnak.

sastas

Illetve ha használni szeretném mennyi az esélye, hogy emberi áron találok hozzá vezérlőt szerinted?

000000000

Most ez olyan mintha azt kérdeznéd, hogy mikor nyered meg az 5-ös lottót.
Mitudomén [#nemtudom]

sastas

Abban biztos vagyok hogy a hagyományos értelemben soha, mert nem játszom [#taps
Francessenbele. Pedig jó lett volna használni is őket. Bele kell ássam magam ebbe az AC servo témába.

nyiszi

Sziasztok!
Annak idején amikor kerestem az NY41-hez az infót találtam egy ilyen bekötést.
De én nem mentem vele semmire.

svejk

Az 5 V is elég, az RS232C csak ajánlás volt nincs rendes szabványa.

3 szál drót az egész

2-2
3-4
5-9

ennyi

de szerintem a sigmawin 5.xxx nem ismeri már a DR2-őt, de erre nem esküszöm meg.

Először a DOS-ossal próbáld amíg valaki be nem linkeli a Lite-ot.

svejk

Persze hogy nem mert a CN-4-en megy a buszos kommunikáció.

svejk

Rakd már fel valahova a sigmawin lite (beta)verziót ennek a szerencsétlennek :) mert én most nem vagyok otthon.

nyiszi

frob

97urdfkpc

Annakidején az NY41-es servopackok adottak voltak, viszont a  Mechatrolink-es kommunikációja miatt cnc-re nem voltak használhatóak. Ezért jobb híján Ebayról kellett DR2-es servopackat vennem. Az amcsiból beszerzett servopackok egy vagyonba kerültek a nagy súly miatti szállítási díj + a vám miatt. Csak a vezérlőkártyákat postáztattam. A beremegés biztosan nem a vezérlőkártya csere miatt van, a másik cnc-men is ugyanez a megoldás műkodik lassan tíz éve. Az új gazdánál a gép új csapágyakat kapott és lehet hogy főorsó sincs a gépen ami nehezíti az orsó forgatását. Szóval szerintem csak utána kell állítani a paramétereket.

frob

Hát igen, nem kicsit
sikerült az első tengelyt beállítani, hogy mennyire jó nem tudom de végre nem remeg az egész gép

terhelés ide oda, tökéletesen lágyan futnak ahhoz képest a tengelyek amilyenek voltak, néhol még síkköszörültetnem is kellett, mindegy....

működ, a sigmawin lite, nem vált be, hoy miért passz de a sigmawin5 szuperül megy végre...

lényeg öröm és boldogság, még a másik két tengelyt is beállítom és remélem végre dolgozhatom vele!!!

svejk

No és mit bénáztél el először a kapcsolatban?

97urdfkpc

frob

A bekötését a soros kábelnek :D

de megy a kommunikáció végre!