Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

Az biztos nem NY41 !
A képen az 50 pin-es csatlakozós a CN1.
Tehát 1000% hogy nem az !

000000000

Beszéltem Karcsi haverommal, de nem találja a leveleket.
A Freemail szépségei itt látszanak meg.
Esetleg Szeles Józsit próbáld fellelni, anno Lakatos nickel volt a régi fórumon fent.
Talán neki megvan az elérhetőség.

szf

frob

no közben volt egy köröm, most jutottam megint géphez...
elkövettem egy oltári rosszvas hibát, felülírtam mindegyik szervó beállításait, anélkül hogy mentettem volna őket először

ez 2 nél jól is üzemel, de sajna a harmadiknál nem...

ezen egy SGM-02A5F J12 motor van 1:10 áttétellel, és emlékezetből cca 20mm es menetemelkedéssel a golyósorsó

na ennek tuti nem jó a direkthajtás 5mm menetemelkedésű orsós szervó beállításai

mit is kellene állítani

Svejk szerint a enkóder felosztása lehet az egyik bibi
Márton szerint a lépések számának beállítása

szerintem még van valami osztási érték is ami szóba jöhet

nade mit és mire kellene állítani?
R.

000000000

frob

A.10 hibával áll meg a motor, már kis sebességnél is

000000000

Az mi ?
Talán túláram hiba, ha jól tévedek ?
Gondolom ez Sigma 2-es ?

frob

annak írja igen, viszont mielőtt fel nem nyomtam rá a másik két tengelyre jó konfigot, ez a tengely is ment....
csak elbasztam ...
helyre kéne hozni

svejk

Azt is mondtam, hogy lehet, a fékáramkör zárlatos.
Ha meg sem moccan a motor akkor ez valószínűbb.
Ha nem jó az emcoder beállítás akkor egy pár másodpercet vergődik a motor.

svejk

Igazából meg is érdemled, mert nem tudtál jövő hét közepéig várni. [#pardon1]

frob

hát hogy megérdemlem e...
minden esetre szükségem lenne rá nagyon így is 2 hete ezzel szórakozom szinte minden nap hogy menjen, na jó nem a szervóval konkrétan, hanem a géppel...

ezért örültem meg amikor végre nekirugaszkodott az egyik tengely, és... na mindegy, este olvasással telik az biztos...

97urdfkpc

Szerintem csak arról van szó, hogy az x tengelynek más a tehetetlensége mint a másik kettőnek. Cn-04, cn-05, cn-1a arányait kell megváltoztatni és helyrejön. Holnap kiolvasom a másik gépből a paraméterlistát. Ez a része biztos hasonló lesz, vagy legalább sokkal jobb lesz mint most.
Szerintem ma már ne pörögj tovább ezen.

frob

Előre is köszönöm!
ettől függetlenül, saját balfaszságom miatt hajt a kíváncsiság nagyon...

svejk

Az a baj, hogy Frob barátunk nem is tudja szabatosan leírni, de még telefonba sem elmondani a hibát össze vissza kapkod :(

Két dolog gyanús, túlterhelésnél inkább Overload-al szokott megállni, a másik dolog meg a motor jelzésben a J betű.

Nem rémlik olyan, hogy más lehet ebben a motorban az encoder felbontása?
Nekem 4000 rémlik...

97urdfkpc

Most néztem meg a user's manual-t. Persze nincs benne ez a típus... Szerintem 4096 kell hogy legyen. (2048x2)(cn-11)