Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

remrendes

Ez az a regi Fuji amit neha neha hirdettek itt is?

svejk

Nem tudom a típusát ez egy 8-9 éves história, úgy 10-15 ilyen gép lehet a hobbycnc-sek birtokában.
Van vagy 1 tonna az össztömege.
Kisebb nagyobb átalakítgatásokkal elég jól használható gépet lehet belőle faragni.

frob

igen egy beültető gépállat volt állítólag,  jó masszív darab
de beültető ide vagy oda, akkor is meg kell tartani a pontos pozíciót, nem vasat és nem ezerrel akarok marni...

de az hogy megindítom a tengelyt majd megálláskor akkorát leng hogy elkezd remegni a tengely kis idő múlva meg egyszerűen letilt a vezérlő, mert ha nem tenné szétbaszná a gépet...

szóval na, mennie kellene...

amiről tudok csinálok fotót, de egyenlőre inkább összefele raknám mint szét :)

svejk

Csak a DR-2-es servopack előlapjáról kértem fotót, hogy lenyugodjanak a kedélyek. :)

frob

az se lesz egyszerű mert el van burkolva, de rövidesen csinálok!

szabo janko

Nekem is van belőlük 4 db. Ha bekötötted step-dir es re áruld már el mit hova kötöttél. Szeretném én is hasznosítani ha már vannak. A csati kiosztásokat én sem találtam sehol, a DR-2-esekről a teljes doksit kinyomtattam de azzal nem érek semmit.  Ha sikerülne használható állapotba hozni sok mindenkinek nagy öröm lenne.

frob

A képek , remélem érnek valamit, jobb minőséghez nagyon szét kell szednem

svejk

No erről beszéltem, az adattábla megtévesztő ezek nem NY41-esek.

Úgy hogy mindenki maradjon nyugton, nem oldódott meg  hírhedt probléma. :)

frob

Hanem micsodák mar csak hogy tudjam mit keressek!

szabo janko

Akkor miért van a harmadik képen (a hátulján) ráírva.

frob

ha ez az ami akkor a nagy sűrű csati közepetáján van kötve a step dir, de talán Gruber Márton többet tudna erről mondani, tőle vettem a gépet a szervókkal egyetemben...

frob

no az van hogy a sigmawin 5 -el tudtam csatlakozni hozzá egy sima usb soros bizbasszal és DR2 nek ismerte fel, ki is olvasta a teljes paraméter listát

svejk

szabo janko

Oké csak hányas pontra. Ha egyszer hozzáférsz olvasd már le légyszíves. No meg az enkóderek heje is kérés. De az eddigieket is köszönöm, és várom és figyelem a fejleményeket.
Gondolom Antal Gabi is.

svejk

No akkor a feed forwardot állítsd elsőre úgy 20 % körülire, aztán már csak szinte három paraméterrel kell játszanod, nevezetesen a Cn-1A, Cn-04 és Cn-05-el.