Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Én egy hónapja ki is bontottam egy ominózus eszközt . Két jól elkülöníthető panel van benne . Az egyik a végfok a másik az agya . Valószínű hogy a japánok az "aggyal" variáltak  ( emlékeim szerint címkék is voltak a panelokon )  Az lenne az igazi ha Fro?   ( g vel béka lenne [#vigyor4]) kinyitná az ö cuccát...

svejk

Illetve mint tegnap beszéltük jövő hét közepe felé ránézünk.
addig van ott neked mit tenni, számolgasd a hajtásokat hátha lehet azon is optimalizálni.
Legtöbbször eleve a hasraütött hajtás miatt lehetetlen optimalizálni a szervo visszacsatolásait.

svejk

Eh, mások a csatlakozók is az ny41-nél ott van a busznak egy kevesebb pólusú CN4-es csati.

svejk

Az a gép egy beültető gép volt, teljesen más követelményeknek kellett eleget tenni mint amire Te használni fogod, egy soros pozíciókövetésű marásra vagy lézerezésre.

remrendes

Ez az a regi Fuji amit neha neha hirdettek itt is?

svejk

Nem tudom a típusát ez egy 8-9 éves história, úgy 10-15 ilyen gép lehet a hobbycnc-sek birtokában.
Van vagy 1 tonna az össztömege.
Kisebb nagyobb átalakítgatásokkal elég jól használható gépet lehet belőle faragni.

frob

igen egy beültető gépállat volt állítólag,  jó masszív darab
de beültető ide vagy oda, akkor is meg kell tartani a pontos pozíciót, nem vasat és nem ezerrel akarok marni...

de az hogy megindítom a tengelyt majd megálláskor akkorát leng hogy elkezd remegni a tengely kis idő múlva meg egyszerűen letilt a vezérlő, mert ha nem tenné szétbaszná a gépet...

szóval na, mennie kellene...

amiről tudok csinálok fotót, de egyenlőre inkább összefele raknám mint szét :)

svejk

Csak a DR-2-es servopack előlapjáról kértem fotót, hogy lenyugodjanak a kedélyek. :)

frob

az se lesz egyszerű mert el van burkolva, de rövidesen csinálok!

szabo janko

Nekem is van belőlük 4 db. Ha bekötötted step-dir es re áruld már el mit hova kötöttél. Szeretném én is hasznosítani ha már vannak. A csati kiosztásokat én sem találtam sehol, a DR-2-esekről a teljes doksit kinyomtattam de azzal nem érek semmit.  Ha sikerülne használható állapotba hozni sok mindenkinek nagy öröm lenne.

RomoliczP

Üdvözlök mindenkit itt a fórumon, segítségre lenne szükségem, aki tud kérem jelezze.
A következő mozgásvezérlő és szervo drive-hoz keresnék szoftvert SynQnet rendszer.
MEI eXMP-SQ-Can, LX 2.4, 20-8 64MB  Mozgásvezérlő
PN: T008-0004
Kollmorgen S200 20660 SynQnet drive
A következő szoftverekre lenne szükségem,
Kollmorgen MDK (Motion Developers Kit)  , MPI (Motion Programming Interface) , MPX for Visual Basic .NET , MechaWare
Robotic systems Integration RSI  RapidCode
köszönöm előre is a segítséget.
üdv
Péter

MEI Motion Engineering SynQnet

KucseraP

Kedves Fórumtársak,
Nincs véletlenül valakinek olyan szűrője, amivel az AC szervók (3 fázisú szinkron motor) sípoló hangját meg lehet szünetetni? Van esetleg valakinek tapasztalata a témában?
Nem nagyok a motorok, kb 60-100W-osak. Előre is köszönöm az ajánlatokat tanácsokat!

rmkeh8a83

Sziasztok hátha tudtok segíteni egy Yaskawa sgdh vezérlő csak a saját típusú motorját tudja irányítani vagy más gyártó által kiadott motorokat is PL:Mitsubishi. Gondolom az encoder felbontás a lényeg ha jól tudom.A vezérlő teljesítmény és motor teljesítmény most nem lényeg csak hogy lehet-e párosítani más gyártó motorjaival Választ köszönöm

bundyland

Szinte kizárt, csak a hozzávaló!

rmkeh8a83

Ok köszönöm valahogy éreztem