Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

KucseraP

Kedves Fórumtársak,
Nincs véletlenül valakinek olyan szűrője, amivel az AC szervók (3 fázisú szinkron motor) sípoló hangját meg lehet szünetetni? Van esetleg valakinek tapasztalata a témában?
Nem nagyok a motorok, kb 60-100W-osak. Előre is köszönöm az ajánlatokat tanácsokat!

rmkeh8a83

Sziasztok hátha tudtok segíteni egy Yaskawa sgdh vezérlő csak a saját típusú motorját tudja irányítani vagy más gyártó által kiadott motorokat is PL:Mitsubishi. Gondolom az encoder felbontás a lényeg ha jól tudom.A vezérlő teljesítmény és motor teljesítmény most nem lényeg csak hogy lehet-e párosítani más gyártó motorjaival Választ köszönöm

bundyland

Szinte kizárt, csak a hozzávaló!

rmkeh8a83

Ok köszönöm valahogy éreztem

vjanos

svejk

Valaki egyszer már linkelte.
Akkor is ránéztem, de elment a kedvem ettől az ide-oda kattintgatós linkelős oldaltól/leírásoktól. :(

vjanos

Nemár :)
Szerintem kimondottan jó a leírás.
Mennyi rosszabbal találkozok naponta...

svejk

No majd akkor nekiveselkedek még egyszer ha lesz pár szabad órám.
Mindenesetre túl szép hogy igaz legyen :)

D.Laci

2 hónap és 11 napja volt az.... :)
De ne keljen neked sokat klickelgetni (Clon orDownload - Download ZIP).

https://github.com/rene-dev/stmbl/archive/master.zip

Szalai György

Szerintem, ha jobbat nem találsz, a következő házi összeállítás is megteszi.
Pl. három darab kiszuperált számítógéptáp vagy szünetmentes bemeneti szűrőköréből kioperálva.

3db gyűrűmagú fojtótekercs a megfelelő áramra. Jó volna 10-20mH induktivitású. Minden fázison egy, sorosan a motorral.
A motor felőli oldalán még 3db X biztonsági osztályú fémezett polipropilén, vagy kerámiaréteg 1uF 630V AC körüli kondenzátor deltába kötve. Ha nincs ekkora feszültségű benne, akkor lehet kettesével sorba kötni és ezeket deltába.

Nagyjából ennyi egy sinusszűrő, de majd a hozzáértők még biztos pontosítanak.

Szalai György

Schaffner szerint a kondenzátorokat lehet csillagba is kötni.
Úgy látszik všetko jedno.[#vigyor2]

frob

Sziasztok

egyenlőre boldogtalan tulajdonosa vagyok pár db yaskawa servopack-nak
model DR2-AC-NY41
programozni szeretném, információ szerint sigmawin programmal lehet, de vajon melyik verzióval?
a futó 7 es vajon jó hozzá?

Ahogy nézem kellene még valami plusz fájl is a programnak ami alapján felismeri a servopack -t

Esetleg valakinek mentett beállítása van e ilyen cucchoz?

Előre is köszi!

000000000

Ha nem vagyok indiszkrét akkor ezt a DR2-AC-NY41 mire szeretnéd használni ?

jani300

Szia ![#integet2]  Ez az a fajta amit nem kell megvenni ?

szf

Miért nem? Nincs hozzá leírás? Vagy mi a gondja?