Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

designr

Nem szakácsok vagyunk..beszélgetünk..kiváncsi voltam milyen motort akar hajtani.
Én Estun szervót is hajtok Samsung vezérlővel..de majd bármilyet meg tudok..ami paramétereiben eggyezik.

000000000

A sámsung kinai átmatricázó, átfeliratozó macskajancsikat inkább hagyjuk !
Az LG klimát nem lehetett felrakni addig ameddig nem lett lekaparva róla az LG felirat és lett rátéve a sámsúng matrica !!!
Szerinted ez mi ?
Tehát lehet, hogy az az estun motor egy estun szervón üzemel amin sámsung felirat díszeleg ! [#papakacsint]

000000000

Az kimarad, hogy ez történt itt a közeli sámsung gyárban !

designr

Az Estunnak másfajta vezérlője van..de te sem ismerhetsz mindent..Encodert át kellet forgatni..hogy olyan pozicióba legyen mint a Samsung motoron..de van itt Omron Panasonic..az is ugyanaz..átmatricázott.Samsungra visszatérve ezek Tamagawa motorok..ez régi gyártó..egy encoder 70 ezer ft..Tehát a Samsung motorokat a Tamagawa Gyártja..

kuner

Akkor nem sok esélyt látok a megoldásra ebben a kombinációban.

Az pedig gondolom alaphangon esélytelen, hogy egy Rexroth 114v-os motor illeszthető és paraméterezhető legyen ilyen vezérlőhöz.

Akkor marad az építés öröme.[#lookaround]

kuner

R88D-UA08V vezérlő lenne párosítva Sanyo Denki P50B04006DXS4E motorral.

000000000

Erre kíváncsi leszek ebből mit hoztok össze.

designr

Esély a különböző erősítő-motor párosra akkor van ha az erősitőhöz eredetileg tartozó motor paramétereihez hasonló a hajtani kívánt.
Abszolut encoder  stb kizárva.
Ha pólusszám teljesitmény encoder felbontás megeggyezik..akkor is csak ugy tudod meghajtani ha van egy eredeti müködő motor-erősitő párosod és az encoder-forgórész helyzete az uj motoron azonos,vagy be tudod állitani.Lehetséges hogy encoder jelekkel kommunikál..nekem samsung szervó nem..
A-A,B-B,C-C jeleket megkapja a kivánt helyzetben akkor megy..
A mootorod 2000-es incrementális encoder van..én nem látok egyéb kommunikációt..erősitőt meg kell nézni tud-e iyet hajtani.

000000000

Már pedig valamilyen kommunikáció van ezen felül is !
Mert mikor elszabadult az egyik motoron a fázisjelek maszkja az enkóderben egyből kiált hibára.
És ennek külön semmilyen vezeték nincs.
A gyári enkóder meg 2048/8192 felbontású
De továbbra is kíváncsi vagyok ebből mi fog kisülni.

designr

Nem szakácsok vagyunk..beszélgetünk..kiváncsi voltam milyen motort akar hajtani.
Én Estun szervót is hajtok Samsung vezérlővel..de majd bármilyet meg tudok..ami paramétereiben eggyezik.

000000000

A sámsung kinai átmatricázó, átfeliratozó macskajancsikat inkább hagyjuk !
Az LG klimát nem lehetett felrakni addig ameddig nem lett lekaparva róla az LG felirat és lett rátéve a sámsúng matrica !!!
Szerinted ez mi ?
Tehát lehet, hogy az az estun motor egy estun szervón üzemel amin sámsung felirat díszeleg ! [#papakacsint]

000000000

Az kimarad, hogy ez történt itt a közeli sámsung gyárban !

designr

Az Estunnak másfajta vezérlője van..de te sem ismerhetsz mindent..Encodert át kellet forgatni..hogy olyan pozicióba legyen mint a Samsung motoron..de van itt Omron Panasonic..az is ugyanaz..átmatricázott.Samsungra visszatérve ezek Tamagawa motorok..ez régi gyártó..egy encoder 70 ezer ft..Tehát a Samsung motorokat a Tamagawa Gyártja..

kuner

Akkor nem sok esélyt látok a megoldásra ebben a kombinációban.

Az pedig gondolom alaphangon esélytelen, hogy egy Rexroth 114v-os motor illeszthető és paraméterezhető legyen ilyen vezérlőhöz.

Akkor marad az építés öröme.[#lookaround]

RomoliczP

Üdvözlök mindenkit itt a fórumon, segítségre lenne szükségem, aki tud kérem jelezze.
A következő mozgásvezérlő és szervo drive-hoz keresnék szoftvert SynQnet rendszer.
MEI eXMP-SQ-Can, LX 2.4, 20-8 64MB  Mozgásvezérlő
PN: T008-0004
Kollmorgen S200 20660 SynQnet drive
A következő szoftverekre lenne szükségem,
Kollmorgen MDK (Motion Developers Kit)  , MPI (Motion Programming Interface) , MPX for Visual Basic .NET , MechaWare
Robotic systems Integration RSI  RapidCode
köszönöm előre is a segítséget.
üdv
Péter

MEI Motion Engineering SynQnet