Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

Megfogadom a tanácsod, jól esik, hogy vigyázol rám.
És úgy látom a szőrös szíved is rózsaszínűbb lett már......
Lelkes ujjat keresők amatőrök (akik hajlandó éjszakákon át valami olyannal foglalkozni, amihez MÉG nem értenek) viszik előrébb a világot, nem a megsavanyodott, kioktató és pöffeszkedő "művezetők".
Félve ugyan az újabb letolás miatt, de azért még biztosan lesz sok kérdésem itt.
Maradok tisztelettel OM.

000000000

Nekem omron R88D-UP servok vannak a gépen , azok tutira mennek puls sign jelekkel.
Megnéztem a leírását WT szériának és 12 fajta vezérlésmódot tud amiben benne van a puls sign ( step dir) jel is.
Szívesen segítek beindítani, de csatlakozót jó lenne ha szereznél hozzá mert darabja 6000ft körül van.
A CN1 és CN2 csatlakózók kellenek hozzá.
A CN3 csak a programozáshoz kell, de ahhoz van kábelem és programom.  
Viszont érdekes hogy az R88D-UP sigma 1-es míg az R88D-WT már signa 2-es vezérlő.
Természetesen a segítségért nem kérek semmiféle ellenszolgáltatást, mivel ez nekem hobby.
A többit magánba ha érdekel.      

besirkyjh

Szia Svejk  

Hogy mennyire igazad van ebben a 0 -rol dologban .

Mindenki másképp csinálja , én pl már 3. éve olvasom probálom a szervokat ( DC ) megérteni de odáig még nem jutottam el hogy használjam is de eljön annak is az ideje akkor ha már tudom hogy mit is akarok kérdezni .Addig meg elvagyok a kis léptecseimmel .

000000000

Nekem omron R88D-UP servok vannak a gépen , azok tutira mennek puls sign jelekkel.
Megnéztem a leírását WT szériának és 12 fajta vezérlésmódot tud amiben benne van a puls sign ( step dir) jel is.
Szívesen segítek beindítani, de csatlakozót jó lenne ha szereznél hozzá mert darabja 6000ft körül van.
A CN1 és CN2 csatlakózók kellenek hozzá.
A CN3 csak a programozáshoz kell, de ahhoz van kábelem és programom.  
Viszont érdekes hogy az R88D-UP sigma 1-es míg az R88D-WT már signa 2-es vezérlő.
Természetesen a segítségért nem kérek semmiféle ellenszolgáltatást, mivel ez nekem hobby.
A többit magánba ha érdekel.      

e83grvi22

Tud valaki ojan illesztő kártyát amivel a mach3 step/dir jeléből indramat ac servonak megfeleő jelet kapunk?

000000000

Keresek egy OMRON szervómotorhoz AC vezérlőt ami pulzus vezérelt.
Adatok:  
OMRON R7M-A40030-S1-D Motor
400W
200V
2,6A
1,27 N.m
3000 r/min
Ins
Amennyiben van ilyen eladó kérem keressen meg a yellow-rose@freemail címen.
Köszönöm!

e83grvi22

Sziasztok!
Keresem a megoldást az alábbi kérdésre ...
De sajna nagyon keveset találtam a neten ..
Minden infónak örülök ..  
üdv: elektron69

D.Laci

Yaskawa DR2 Servopack-hoz keresek Step/dir rendszerhez beállitot Svmon21 fájlt.
Valami apró gebaszlehet csak mert a motor szépen elentart ha mozgatom, de a step/dir jelekre nem reagál. Minden segitséget köszönök!!

s7manbs8

Milyen jel kell annak a servonak ? Nem Step-Dir ? Vagy csak illeszteni kell, mert kell, én egyszer csináltam egy olyan fajtához, pár tranzisztor kellett hozzá.

D.Laci

000000000

Van ilyen kártya. Farkas Ádám is ilyennel hajtotta
a kis AC sevoját, ha jól emlékszem, Mavilort.

svejk

Már éppen kezdtem összepakolni a rendszert, és olvasni.

e83grvi22

Kimásolom a doksit hogy pontosan mi is kell neki kis türelmet kérek mert papíron van scannolni kell..
Ha jol gondolom akkor analóg jel kell neki ..
Találtam is a neten egy erre való csatoló kártya leirást de sem típus sem adat nincs a beazonosításhoz azt is linkelem este hátha valaki ismeri..addig is köszike..

ht0cjk58i

Helló urak.
A vatyeran találtam AC motort, de nincs sok adat róla nem ismeri valaki véletlen ezt a fajta motort?
http://www.vatera.hu/muszaki_cikk_elektronika/muszerek_alkatreszek/villanymotor/ac_szervomotor_enkoderrel_brushless_motor_cnc_1496797982.html" TARGET=_fnew>AC motor

000000000

sziasztok!

Kezdem már a hajtást építgetni elég jól alakul a váz, léptető motorban gondolkozom, de ha isten is úgy akarja lehet hogy lepottyan az égből nekem 3db OMRON R88D-WT04H AC SERVO vezérlő + motorjai. Viszont annyira amatőr vagyok a témában hogy minden segítség jól jön. Első és legfontosabb kérdésem tud e a mach3 progival kommunikálni és hogyan? Mert ha nem akkor nem is erőltetem ezt a szervós dolgot.