Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szinte mindenki a gyári LPT kábeleket használja ( 1,5 és 3m között , kivéve egem mert lustaságbol most 10m-es van ) .

svejk

Servopack CACR-xx FK1 xx
Esetleg erről valakinek valami okossága?  

000000000

Üdvözletem.
Ismét segítségre lenne szükségem.
A yaskawa dr2-es vezérlő 1CN-es csatlakozójának, melyik tűjén megy be a step és dir illetve a gnd?
És milyen programmal lehet ezt a vezérlőt hangólni?
Segítséget előre is köszönöm.

000000000

Üdv mindenkinek!
Segítség kellene nekem.
Van egy yaskawa servopack-om. Ahoz, hogy a számító géppel komunikáljon, csak az LPT port (mondjuk) 2-es és 3-as tűjére van szükslgem?
Egyszerűben két éren keresztűl kommunikál?
Előre is köszönöm.
http://slotcars.carlsoncomputers.com/Articles/lpttest/lpt02.jpg" border=0>

c2nsu773m

000000000

Még egy kérdés.
Az lpt portnak hány tűje használható vezérlőkkel való komunikációra és mellek azok?

000000000

Letöltöttem.
Hól találom benne?

000000000

Abban mindkét kérdésemre találok választ?

besirkyjh

Szia  

A kék és a piros .Kék kimenetek és a piros a bemenetek a PC felé .

svejk

Ne is haragudj, de ez így nem fog menni...
Először is olvasd át azt az 505 oldalt elölről 10-szer, aztán visszafelé 5-ször és 5-ször találomra össze-vissza.
Ha még mindig van kérdésed akkor fordulj ahhoz akitől vetted, biztosan ad technikai segítséget.
Majd ha ez sem segít, akkor el kell gondolkozni hogy vajon kell-e ez Neked.
Ha a döntés igen, akkor esetleg megpróbál valaki itt segíteni.
De hogy ne legyek szőrös szívű, ezért elárulom hogy a 163. oldalon van a kiosztás.

D.Laci

"Egyszerűben két éren keresztűl kommunikál? "
és a  GND
18-25
zöldek.

000000000

Szia Svejk!
Nem haragszom, egy kezdő vagyok aki hadilábon áll az angollal (így aztán olvashatom én előről is meg a kecske rosszva közzűl is) és az elektronikával,"mindent eltűr a cél érdekében".Akitől vettem a vezérlőt annak Te állítottad be. Gondoltam Egy levélben szépen megkérlek segíts egy béna kezdőnek az első lépéseiben. Levél ment, valasz nem jött, gondolom valami a gépemmel lehet, vagy rák tudja hova tünt. Sebaj, mondta megának az egyszeri kisgyerek próbálkozom ITT a mindentudók nagyok között És láss csodát megjelent a szörös szívű király, hogy segítsen.
Már régebben eldöntöttem, hogy valami ilyesmire van szükségem, így merészeltem itten próbálkozni.
Félretéve a tréfát (prsze aminek fele.....).
Nagyon köszönöm a segítségedet, ha megnövök meghálálom.
Üdv.
Nagyon szépen köszönöm,

000000000

Köszönöm a válaszokat.
Milyen vezetéket javasóltok a vez. és a pc. közzé?
Kb. 2m.-hosszúak lesznek.
Úgyan úgy zavarérzékenyek mint léptetőmotorok?(árnyékolni)

svejk

Inkább az én levelezőm vacakol, mostanában veszett el bejövő levelem.

Hidd el nagyon egyszerű az egész, de nulláról elindulva nem lesz könnyű.
Én is 2 év alatt tanultam meg autodidakta módon azt a keveset amit tudok.

Ezeket a vezérlőket közvetlen a hálózatról szokták használni a hobbysták és nem szívesen ad az ember tanácsot, mert nekem már itt a fórumon majdnem a nyakamba akasztották a gyilkos nevet.

Szóval egyenlőre nézegesd azt a gépkönyvet, ha kell szótárazz és tanulmányozd a bekötési ábrákat.
Ne akarj pár óra alatt beüzemelni egy ilyen szerkezetet.
Látom a #1291-ben is nagyon amatőr kérdést tettél fel, mely azt tükrözi hogy még léptetőkkel sem volt dolgod.
Nagyon nem jól van ez így [#ejnye1]

besirkyjh

Szinte mindenki a gyári LPT kábeleket használja ( 1,5 és 3m között , kivéve egem mert lustaságbol most 10m-es van ) .