Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

Bencze András

Egyetértek... A sugárzó kábelek árnyékolása (egyik oldalon történő földelése földcsomópontba) többet ér mint a legjobb szűrő.

c2nsu773m

Üdv az uraknak!

Van egy SIGMA II. 400W vez.+motor amit bekötöttünk step+dir+GND , Machal működik gyönyörűen.
Viszont amikor a lézer vezérlőbe bekötjük meg sem mozdul, a lézervezérlőt pedig két másik típusú szervóhajtással is teszteltük , működik azok mozogtak ahogy kell.
Olyan érzésünk van mintha a jelszélesség kevés lenne a Sigma II. vezérlőnek.
Nem lehet valahol állítani az érzékenységén?
A lézervezérlőn nincsenek ilyenfajta állítási lehetőségek.

nmnrsytc

Szia Tamás!

Szerintem negativ logikával megy az MPC vagyis
sigma2 paraméterezésénél a Pn200 -as paramétert
n.xxx0-ról n.xxx5-re állítva próbáld meg.

svejk

Jelszint, polaritás biztos rendben?

svejk

Ott van fehéren feketével.
4. oldal alja 3.4.1-es bekezdés szépen lerajzolva.
Tehát negatív logikás (npn)a kimenete...
Az ábra szerint kösd be a yaskawa bemenetét.
Az R ellenállás neked nem kell, helyette rövidzár

c2nsu773m

Mire is gondolsz pontosan?
Nincs szkópun!!!!

svejk

Szerintem kár a paramétereket piszkálni, az opto helyes bekötésével menni fog.

svejk

500 kpps tud szimmetrikus meghajtásnál a bemenet, de nyitott kollektorosnál is 200kpps-t.
Elég meredek a jel fel-lefutás?
Nagyimpedanciás kimenet hosszú árnyákolt kábelnél lehet lassú a jelváltozás.

PSoft

Ugyanez volt a problémám nekem is az MPC-vel,csak egy másik,DC szervovezérlőnél.

Ha emlékszel rá,ezért kértem,és Tőled kaptam a DSSC kapcs.rajzát.
Ott is át kellett fordítanom az optót.:))
[#wink][#worship]

svejk

jelszélesség a sigmaII-nél minimum 1us, nem hinném hogy ezt túlszárnyalja a kinai know-how.

nmnrsytc

Hát ebben igazad van ,hogy be kell rendesen kötni. Az MPC +5V-ja a sigma2 STEP+/DIR+-ra az MPC PUL/DIR kimenete pedig a sigma2 STEP-/DIR-ra. De szerintem akkor is kell a param. állítás 0-ról 5-re.

svejk

nem kell ahhoz szkóp.
megméred alapállapotban GND-hez képest egy multiméterrel a jelszintet és az alapján kötöd rá az optikai bemenetére a servonak.
a servo tudja a pozitív és negatív logikát is kezelni, persze más optobekötéssel.
Linkeld ide a a lézer vezérlő kimeneti specifikációját!

svejk

Tessék így bekötni, ennek a servo alapértelmezéseként mennie kell.
Egyébként nem is értem miért nem attól kéritek segítséget akiktől vettétek a servot? [#nemtudom]
Ha ez sem megy akkor majd ráérsz a paraméterek közt turkálni.
Gondolom a SON meg a NOT-POT-al nincs gond, mivel írtad más környezetben működött.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/t%f6r%f6k.jpg" border=0>