Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

x0bnhi5ag

Uraim!
Ma volt először alkalmam kipróbálni egy AC servopackot Svejk mester jóvoltából. A vezérlő "csak analóg" de számomra döbbenet mit tud ez a kis vezérlő- motor páros.Percenkénti néhány fordulatnál is olyan erő van az amúgy 750 w-os motorban-ami csak kb. 3 kg, hogy fogóval sem lehet lefogni..........................ezt nem hittem volna. Ha nem terhelem 230v-ról mindössze 100mA körüli áramot vesz fel a szabályzó és a motor együttvéve, igen jó a hatásfoka, nem melegszik. Pörög 3000-et simán kihajtva 4500-at, indulás- megállás azonnal, majdnem leugrik az asztalról. Aki még nem próbálta annak nagyon ajánlom, igazi szuper dolog!!

nmnrsytc

Végre megszülett !
Nagyon jó lett a rajz :)
Esetleg egyszerűbben nem tudnád lerajzolni :))

Kristály Árpád

Mit mondjak kedvet csináltál....
A fiókom alján porosodik 2-garnitura....200-W-os
Most felszerelem....hadj menjen....
szokásom ellenére készítek videót.....

Üdv.: Árpi

c2nsu773m

Pn200? ez olyan mint az oxigéncsapot olajozni?
Már csak holnap!!!

Kristály Árpád

Apropó....
Direkthajtással vagy áttétellel megy?
(ha nem milyen áttétel? s milyen emelkedésű órsóval)
Köszszsz
Árpi

svejk

Már van egy rajz a #1265-ben is.
De nem értem az iróniát? :(

Kristály Árpád

Más...
Kérdés!

A Z-tengelyesnem fékes motornak kelene lenni...de....
Ha mondjuk egy nagyobb fénymásológép mágnesfékét felszerelem a végére...az jó megoldás????
HONNAN KAPJA A FESZT...?

besirkyjh

Szia  

Hát ezért mert nekem is sokáig csak egy kis piros X volt a rajz hellyén .

Gondolom .

Csuhás

Olyan fék kell aminek a nyitásához kell az energia.

c2nsu773m

Örülök , mert mozog ,nem is akár hogy!
Aszthiszem kiszanálom a DC motorjaimat....

Kristály Árpád

svejk

Nem kell azokat leírni.
Egy megfelelő DC-vel is ele lehet ugyanazt az eredményt érni.

svejk

L Attila tudtommal nem pozíció szabályzásra akarja használni...

x0bnhi5ag

Uraim!
Ma volt először alkalmam kipróbálni egy AC servopackot Svejk mester jóvoltából. A vezérlő "csak analóg" de számomra döbbenet mit tud ez a kis vezérlő- motor páros.Percenkénti néhány fordulatnál is olyan erő van az amúgy 750 w-os motorban-ami csak kb. 3 kg, hogy fogóval sem lehet lefogni..........................ezt nem hittem volna. Ha nem terhelem 230v-ról mindössze 100mA körüli áramot vesz fel a szabályzó és a motor együttvéve, igen jó a hatásfoka, nem melegszik. Pörög 3000-et simán kihajtva 4500-at, indulás- megállás azonnal, majdnem leugrik az asztalról. Aki még nem próbálta annak nagyon ajánlom, igazi szuper dolog!!

x0bnhi5ag

Én csak most ismerkedem az ac szervóval , bocs ha badarságot írok.!?!? Ahogy Svejk mester írja nem pozicionálásra tervezem használni hanem precíz fordulatú főorsó motornak, szíj áttétellel.(lassítom is és gyorsítom is) Erényeinek tartom kis tömeg mellet az egyenletesen nagy nyomaték mellet a pontos fordulatszám tartást is! Nagyon szimpatikus!!