Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

000000000

Megfogadom a tanácsod, jól esik, hogy vigyázol rám.
És úgy látom a szőrös szíved is rózsaszínűbb lett már......
Lelkes ujjat keresők amatőrök (akik hajlandó éjszakákon át valami olyannal foglalkozni, amihez MÉG nem értenek) viszik előrébb a világot, nem a megsavanyodott, kioktató és pöffeszkedő "művezetők".
Félve ugyan az újabb letolás miatt, de azért még biztosan lesz sok kérdésem itt.
Maradok tisztelettel OM.

000000000

Üdvözletem.
Ismét segítségre lenne szükségem.
A yaskawa dr2-es vezérlő 1CN-es csatlakozójának, melyik tűjén megy be a step és dir illetve a gnd?
És milyen programmal lehet ezt a vezérlőt hangólni?
Segítséget előre is köszönöm.

besirkyjh

Szia Svejk  

Hogy mennyire igazad van ebben a 0 -rol dologban .

Mindenki másképp csinálja , én pl már 3. éve olvasom probálom a szervokat ( DC ) megérteni de odáig még nem jutottam el hogy használjam is de eljön annak is az ideje akkor ha már tudom hogy mit is akarok kérdezni .Addig meg elvagyok a kis léptecseimmel .

c2nsu773m

e83grvi22

Tud valaki ojan illesztő kártyát amivel a mach3 step/dir jeléből indramat ac servonak megfeleő jelet kapunk?

000000000

Letöltöttem.
Hól találom benne?

e83grvi22

Sziasztok!
Keresem a megoldást az alábbi kérdésre ...
De sajna nagyon keveset találtam a neten ..
Minden infónak örülök ..  
üdv: elektron69

000000000

Abban mindkét kérdésemre találok választ?

s7manbs8

Milyen jel kell annak a servonak ? Nem Step-Dir ? Vagy csak illeszteni kell, mert kell, én egyszer csináltam egy olyan fajtához, pár tranzisztor kellett hozzá.

svejk

Ne is haragudj, de ez így nem fog menni...
Először is olvasd át azt az 505 oldalt elölről 10-szer, aztán visszafelé 5-ször és 5-ször találomra össze-vissza.
Ha még mindig van kérdésed akkor fordulj ahhoz akitől vetted, biztosan ad technikai segítséget.
Majd ha ez sem segít, akkor el kell gondolkozni hogy vajon kell-e ez Neked.
Ha a döntés igen, akkor esetleg megpróbál valaki itt segíteni.
De hogy ne legyek szőrös szívű, ezért elárulom hogy a 163. oldalon van a kiosztás.

000000000

Van ilyen kártya. Farkas Ádám is ilyennel hajtotta
a kis AC sevoját, ha jól emlékszem, Mavilort.

000000000

Szia Svejk!
Nem haragszom, egy kezdő vagyok aki hadilábon áll az angollal (így aztán olvashatom én előről is meg a kecske rosszva közzűl is) és az elektronikával,"mindent eltűr a cél érdekében".Akitől vettem a vezérlőt annak Te állítottad be. Gondoltam Egy levélben szépen megkérlek segíts egy béna kezdőnek az első lépéseiben. Levél ment, valasz nem jött, gondolom valami a gépemmel lehet, vagy rák tudja hova tünt. Sebaj, mondta megának az egyszeri kisgyerek próbálkozom ITT a mindentudók nagyok között És láss csodát megjelent a szörös szívű király, hogy segítsen.
Már régebben eldöntöttem, hogy valami ilyesmire van szükségem, így merészeltem itten próbálkozni.
Félretéve a tréfát (prsze aminek fele.....).
Nagyon köszönöm a segítségedet, ha megnövök meghálálom.
Üdv.
Nagyon szépen köszönöm,

e83grvi22

Kimásolom a doksit hogy pontosan mi is kell neki kis türelmet kérek mert papíron van scannolni kell..
Ha jol gondolom akkor analóg jel kell neki ..
Találtam is a neten egy erre való csatoló kártya leirást de sem típus sem adat nincs a beazonosításhoz azt is linkelem este hátha valaki ismeri..addig is köszike..

svejk

Inkább az én levelezőm vacakol, mostanában veszett el bejövő levelem.

Hidd el nagyon egyszerű az egész, de nulláról elindulva nem lesz könnyű.
Én is 2 év alatt tanultam meg autodidakta módon azt a keveset amit tudok.

Ezeket a vezérlőket közvetlen a hálózatról szokták használni a hobbysták és nem szívesen ad az ember tanácsot, mert nekem már itt a fórumon majdnem a nyakamba akasztották a gyilkos nevet.

Szóval egyenlőre nézegesd azt a gépkönyvet, ha kell szótárazz és tanulmányozd a bekötési ábrákat.
Ne akarj pár óra alatt beüzemelni egy ilyen szerkezetet.
Látom a #1291-ben is nagyon amatőr kérdést tettél fel, mely azt tükrözi hogy még léptetőkkel sem volt dolgod.
Nagyon nem jól van ez így [#ejnye1]

000000000

sziasztok!

Kezdem már a hajtást építgetni elég jól alakul a váz, léptető motorban gondolkozom, de ha isten is úgy akarja lehet hogy lepottyan az égből nekem 3db OMRON R88D-WT04H AC SERVO vezérlő + motorjai. Viszont annyira amatőr vagyok a témában hogy minden segítség jól jön. Első és legfontosabb kérdésem tud e a mach3 progival kommunikálni és hogyan? Mert ha nem akkor nem is erőltetem ezt a szervós dolgot.