Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Jajj! Tibi bátyó!
Ne bántsd Plk-t!
Nemsokára Ő is belép a parametrikus szoftverek világába. Én nagyon örülök neki.
Remélem könnyebb lesz a munkája!

43pbwjg8s

Van ilyesmi is a tarsolyomban. :)
Bár igen ritkán használtam még.
Alapból a Corel is TRACE-el, (már beleépítették jópár verzió óta az addig külön álló CorelTRACE-t) bár elég nehéz megtalálni az optimális beállításokat.

000000000

nem bántom csepet sem,csak elég lekicsinylöen szolt ezekröl a témákrol!holnap a kinti gépről e3l kűldőm a linkjét annak a vector akárminek a demoját,amivel játszottam kicsit.az adobe is csinált ilyet,meg a photoshop is,de nagyon messze van még mind az igazitol.

43pbwjg8s

Én nem hiszem hogy igy lett volna.
Érékeny vagy! :) Csapd nyakon az asszonyt és már jobban is leszel! :)

000000000

te tulságosan jo ember vagy komám!:)))megtaláltam egy érdekes progit,de sajna csak 100 rugo,de azért tekintsd meg a paramétereit!:))
http://vecad-dllocx.kolbasoft.downloadsoftware4free.com/

yb8iik8sz

Ezt a barátomnak csináltam. 1mm-es rozsdamentes acélból.
Azt Tibibá meg elnézést, nem akartam megbántani. Csodás dolgokat csinál. Le a kalappal (sisakkal). Hiszek a dolgok egyszerübb megoldásának megkeresésébe, sajnos ezt néha elég sután fejezem ki. Sokszor csak inkább a dolgok metodikája érdekel, használni már nem akarom. pl 6 évig tanultam asztrót, mégse gyártok horoszkópokat. Eggyik kedvencem Stephe W H, mégse szeretnék elméleti fizikus lenni. Bizonyítani? Igérem átnézem, van egy egyszerű tanulási módszerem, de csak majd. Most kert és motorozás időszaka vala. Meg barátnő, gyerek, épitkezgetek is, dolog sok. Azt meg elnézést a szemtelenségemért,de sose érdekelt, hogy bárkinek is bármit bizonyítsak. A saját világomban ennek nincs jelentősége. Jól is érzem magam. "Én vagyok a magam világa."
Még1x elnézést.

000000000

semmi baj barátom,és ne csinálj gondot abbol amit irtam,és kicsit hiányzott a hozzá szolásod,és sikerűlt a nyulat(PAlit)kiugrasztani a bokorbol!:)))én csak azt szeretném,ha összedugnánk a buránkat,és ezt a foto konvert dolgot megtudnánk csinálni,hogy ne kelljen nagy pénzeket fizetni a clippártokért!:)))amugy nem vagyok sértődékeny egy cseppet sem!:))

yb8iik8sz

Köszönöm. A nyulat sikerült, tán azért is mert végre volt időm marogatni és bevallom öszíntén, büszke vagyok az első fémmunkámra. Keményen megszenvedtem vele. Pár maróm bele is halt.
Amúgy meg csendességem oka, hogy bár olvasgatom, nézegetem linkek, miről ti elmélkedtek, de azt magam csak szeretném érteni. Kapirzsgálom, de még nagyon távoli. Felét sem értem.
De nagyon hiszem, hogy ha az emberek összefognának, sokkal elöbbréb lehetne jutni, ezért igen, dugjuk össze a búránkat.
És ahogy tapasztalom, számomra meglepöen csodás emberek vannak ezen fórumon, 'olyan mint egy kis család'. Nagyon sok a segítőkész ember, bár azért mint ahogy más témában írtad, nem árt átgondolni a tanácsokat. De legalább segíteni szeretnének, és ez elég ritka. Kiv H CNC forum.

000000000

Szia Plk! Ez igen, rozsdamentes acél... Akkor jó erős lehet a géped. Megmondod, mi volt a trükkje, hamár ennyi szerszámot beáldoztál?

000000000

Szia KisKZ! Ez az első kép ez micsoda? Egy színes kép szürkeárnyalatban, vagy egy számítógépes 3D objektum spéci leképezése?

yb8iik8sz

Szia Gábor! Hogy a gépem milyen erős talán még te is jobban tudod, nekem sejtelmem sincs. Nem is érdekel igazán. (most páran biztos lenéznek), de nagyon jól működik. Igy-úgy, de kimarja amit rajzolok. Szoftverek, megoldások érdekelnek. Meg hát rajzolni szeretek inkább. (+ élni a létem).
Beáldozni? Nem akartam. Veszteségekkel, de csatát nyertem. Kezdtem az üvegmaróimmal, gondoltam elég kemény, fogytak, majd elővettem az extrém metál (13 eur/db), azt simán, gumicsizmába.

yb8iik8sz

Azt még egy pár gondolat az elözökhöz. Értem mit szeretnétek (nem vagyok nagy fotó szerkeztő), jó is lehet, jónak kell lennie, de mint megoldás, nekem még mindig elgondolkodtató, hogy nem e egyszerübb ezt térhálókkal, vagy szilárdtestekkek, vagy akármelyik módszerel lemodelezni jpg-röl. Ahogy a youtube-n ArtCam-mel a kutyus képből modelt csinálnak nagyon bejön. Azt próbálgatnám majd, de inkább Autodesk termékekkel szeretném. Nagyobb jövőt látok bennük.
Ha meg esetleg a titkos kínai progikhoz leírást kellene fordítani,tudok megoldást. Öcsém tolmács, perfekt.

yb8iik8sz

Tibibá!
Csak elnézéskérések mellet, de megnéztem Vecad-ot. Ua, mint Autocad, csak kevesebbet tud, de a jpg (raszterkép referencia), (insert raster image) után megint csak modellezés jön.
Wintopot már nézegettem. Ahogy írtad a fizetős kicsit szebben dolgozik, de ez még mindig csak 2d. Ilyesmi van még a photoS prgi is. Olcsó licencét megvettem. Ha gondolod elküldöm. "Csodás" line-kat csinál. és megint csak modellezés.
Akkor már az a fotonszerkeztős (még nem próbáltam) szimpatikusabb, mert ha tudnánk úgy jpg-t variálni, hogy az ArtC-be beolvasva egyből lehesen maarópáját írni, az zseniális volna.  

yb8iik8sz

És ahogy látom mások is rajta vannak(voltak) a problémán. Érdemes lenne átolvasgatni a többit is.
http://rapid.lpt.fi/rp-ml-2002/1689.html
http://rapid.lpt.fi/rp-ml-2002/1688.html