Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

sanka74

Te jó ég!nem ekkorába akartam..bocsi.

000000000

sanka74

ki005gz70

Sziasztok !

Megdöbbentett az a program, ami a 2d-s kacsából, meg anyából 3d-s képet készített.
Azért is ütött szíven a téma, mert régóta gondolkozok ezen a dolgon. Konkrétan, hogy milyen algoritmusal lehetne egy fényképből meghatározni a 3d-s elhelyezkedéseket.

Végülis semmire sem jutottam, még odáig sem, hogy egyáltalán miből kellene kiindulni.

Azért egy gondolt felmerült...
Mivel az ember szeme is, a fényképezőgép is, lencsével fokuszál a céltárgyra. Hisz térben csak egy bizonyos távolságban levő pontból érkező fényeket valamilyen fényeltérítéssel lehet egy pontba juttatni, ahol is a megfigyelő (szem, fényképezőgép) áll.

A lényeg, hogy a fókuszált pont éles. Ami előtte van, és mögötte, az már valamivel homályosabb kell hogy legyen, annak arányában hogy milyen messzi vannak a fókuszponttól.

És innetől elvileg megvalósítható.
Térbeni elhelyezkedés <-aránylik-> képpontok kontrasztjával, élességével

ez csak egy gondolat volt...  

43pbwjg8s

Szia!
Ezt esetleg egészen közeli képekről készített makro fotóknál tudom csak elképzenli.
Sajnos nagyon gyenge vagyok fotózásban, de talán ott kiujöhet az amit mondasz.

000000000

szia Gyula!elméletban nem bonyolult ez a program,csak megirni nehéz szerintem.a lényege hogy az árnyalatokat rétegnek kezelje,és és az árnyalatoknak van egy vastagsága,és ebböl az összegből jön ki a magasság.ezt persze fekete fehér képeknél értettem.

000000000

amugy az artcammal ha kisérletezgettek,észre vehetitek milyen érzékeny az árnyalatokra!

43pbwjg8s

Prószáld csak meg ezeket!
Érdekel mennyire érzékeny!
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/ARTCAM/ZDEPTH/N%f5.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/ARTCAM/ZDEPTH/ora.JPG" border=0>
Meg egy fehér alapon, fehér anyagú kitakart élvonalas kép lenne jó mind a kettőről.
Azt utána rátennéd, és kiélesednének a részletek.
De majd ha itt lesz a cucc, kísérletezgetek.
Lehet egyáltalán nem lesz jó.
Ha szemcsés a cucc beolvasva szólj!
Próbálok javítani rajta. Csak sajnos nem nagyon tudom tesztelni, hogy hogyan megy be az ARTCAM alá. Még. :)

s7manbs8

Van sokféle algoritmus, amik különböző területekre osztanak egy képet, és az igényeknek megfelelően azokat így oda lehet tenni a térben, ahova akarja valaki.

000000000

hát a fölsö képen...azok igen csaak érzékenyek lehetnek!!!:)))már nézegettem az ilyen szűr fotokat,és nem sokat lehet kihozni igy belölűk,de majd rá jössz te is!az artcam érzékel olyan árnyalatokat,amit te csak nagyitoval veszel észre,és a furcsa hogy a progi ezt nem igazán tudja alkalmazni,vagy mi nem értűnk hozzá eléggé!:)))

43pbwjg8s

Erre a fehér anyagos, élvonalas képre pl, PRO/E ban van megoldás, (az sajnos Z puffert nem tud menteni), a siluette edges felkapcsolása.
Persze a hajnál ez is problémás lenne szerintem.

43pbwjg8s

Na majd megnézem és is és rájövök arra amire Te is. :)
Ha nem megy hát nem megy.
Keresünk más megoldást akkor.

000000000

én azéret mondtam,hogy egy progi nem csinál tőkéleteset,és min.kettö kell a tőkéletes munkához.van még egy egyszerű kis progi,a raster vektor,és érdekes dolgokat lehet vele alkotni,majd elő keritem a linkjét,hogy egy kicsit bele nézz te is!de roppant érdekes tudomány ez,és csak egyszer kell rá jönni a nyitjára!:)))azért a Plk barátunk nem tolong a bizonyitással!:)))