Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

nem csak erről van szo szerintem,ha nem az idöröl!föl teszek egy most készűlt relifet,és ez két ora alatt készűlt el.150x80 mm a mérete.csinálja meg ezt valaki kézzel,ennyi idö alatt!!!:)))

s7manbs8

Ezeket a piacon el lehet adni ? Nem is tűnik rossz biznisznek ez a téma.

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/DSC00638.JPG" border=0>

000000000

hát van rá kereslet,de nem itthon!:)))meg őpersze attol fűgg milyen a minta választékod!:)))

s7manbs8

Az ilyen képekkel lehet Mehikóba kellene menni.

000000000

hát braziliába már vettek belöle.

s7manbs8

Akkor jó volt a tippem aránylag.

000000000

keri

Nézd, ha belegondolsz akkor ez már most is megoldható. Laser szkenner>adat>cnc marás. Így laser pontossággal le tudsz másolni 3D felületeket, de ez nem művészet, nem lesz belőle műtárgy. Akkor lesz műtárgy ha az ember a kezével dolgozik rajta, akár egérrel, akár vésővel. Szóval műszaki értelemben hasznos hogy le lehet másolni dolgokat, de művészileg ami másolt az értéktelen.

keri

Bár ez nem igaz, mert fotózok és ott is lehet variálni a kompozícióval. De az igazi nagy fotóművészek csak egyetlen eredeti példányt adnak el a képükből, a többi az repro

000000000

én sem készitek két egyformát soha sem,és amibe gép van az már ledegradálja a művet.DE,én nekem sosem volt olyan vágyam hogy vegyek egy picassot,mert nagyon nem tetszik a stilusa.én megveszek egy tárgyat és nem a művészi értéke miatt,ha nem azért mert tetszik.a művészi értékhez kell egy kis művészi hirnév is,és attol hogy valaki gyönyörű képeket fest,az még nem növeli az értékét!sajnos ilyen sznob világban élűnk!de azért megsugom neked,hogy azokat a relifeket amit látsz,és csináltam,azt hivatalos művészek készitik!én csak matériával tőltőm meg.de nem csak én ha nem aki meg vásárolja.egyébbként nem tudom hallottál e rola,de már van egy csoport akik kűlőnbőző montázsokat készitenek,és szerintem ez már művészet!

000000000

Tibor! Ez nagyon jó, le esett az állam és tátva maradt a szám.

000000000

köszönömk Bodi!:)))van még jo pár a tarsolyomba!:)))te nem alkotsz mostanában semmi szépet?

keri

Nem, épp ezt mondom hogy a gép nem feltétlenül degradálja le a művészetet. A gép pont olyan eszköz mint a véső és a kalapács.
De ha nem teszel mögé emberi látásmódból, akkor nem ér sokat.

Hogy jobban értsed. A szobrász miután kifaragta a szobrot, nem saját maga önti ki bronzból, hanem külön öntödében csinálják és nagyon fontos az öntőmester szakértelme a végleges műhöz.

Fotós körben pedig a laboros munkája is hasonló.
Elvileg csak belemártja a vegyszerekben, de igazán jó papírképet csak nagyon kevés laborban készítenek és nagyon drágán.

000000000

én értem az egészet barátom,csak nem tudom hogy más érti e?én már tettem probát,és lesujto volt.kezébe adtam egy foszernek egy kész relifet,és hogy csodálta majd el olvadt,de mikor megtudta hogy cnc-vel készűlt,majd nem elhajitotta!:))nem velem van a gond,ha nem sok ember szemléletével.