Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

yb8iik8sz

Youtoube, ArtCam. Rajzolgatni napogig egy rlfért? hm Fényképezőgép, bármi (festmények), ArtCam. Ez még messze az igazitól, de a progi képes rá. Majd átnézem. Szerintem zseniális.
Majd felültetem Jim Morrisont a motoromra és rlf-et csinálok belöle. Szerintetek valami trükkel ki lehet cibálni az ArtC-böl, valamilyen rajzformátumot?

000000000

kiváncsivá tettél nagyon,és az igazságod alátámasztására most már kérnék egy kis bizonyitást is.:)))én a clipart elö állitási idejét nem az ujjambol szoptam,ha nem james booth(aki az artcam kifejlesztője volt,és most a vectriknél szintén fejlesztö,és az aspire egyik megalkotoja)közölte velem,és hiszek neki!érdemes lenne a vectric,és az artcam forumba is benézned,és azt hiszem hogy a téma bonyolultságárol ott is kaphatsz egy kis képet magadnak.az artcam face wizzardjával,csak profil fotokbol tudsz kihozni valamit,de csinálj vele egy szemből készűlt portrébol egy clipartot.várom!:))))

keri

Na igen. Ez már virtuális szobrászat.
Rá lehet ereszteni az automata algoritmusokat a fotóra aztán lesz belőle valami kidomborodó, vagy lehet szó szerint szobrászkodni, mintha az anyagot vésnéd ki, csak mindezt számítógépen.

Előbbi 2 óra utóbbi több hét.

Szóval mindkettőtöknek igaza van :)

Ezért is írtam hogy a profilvéső olcsó dolog. Szerintem aki a virtuális szobrászatot műveli lazán tudna kézzel is faragni (kis gyakorlással), csak mostanában divat a számítógép, pedig ilyen művészi dolgokra szerintem a manuálisan jobb nekiállni, legfeljebb digitális támogatással lehet tovább emelni a színvonalat.

Teljes számítógépes CAD/CAM munka kifejezetten műszaki dolgoknak nagyon jó, a pontos reprodukálhatóság és az emberi hibák kiküszöbölése miatt.

43pbwjg8s

Egyébként ahogy nézegetem a dolgot, több animációs és modellező szoftver tudja a Z channelt kinyomni külön file-ba.
Ez egy szürkeáárnyalatos képet produkál, ami a mélységtől függően sötétebb vagy világosabb.
Az átmenet folyamatos, így igen finomra lehet kihoznia a dolgokat.
Alámarás gond sem nagyon lehet mert ugye egy sima kép egy irányból készül és nem lát alá a kitakart részekhez.
Valaki kipróbálhatná!
Én most nem ugaranák bele ebbe is. Van elég igy is.

000000000

van ilyen sw-m,és mit mondjak?van amire jo,van amire nem!majd délután prezentálom az állitásomat!

000000000

mondasz valamit,de még sem az igazi!elárulok egy nagy titkot!a térkép készitö sw-k amelyekből a domboztati szin árnyalatokat beméretezi,és létre hoz egy 3d-s képet!csak hogy számunkra nem megfelelö,és átkonvertálhatatlan formátumba!:)))

43pbwjg8s

Érdekel az eredmény komám! Ne felejtsd el elmesélni!!!! :)

yb8iik8sz

Magam csak ezeket nézegettem, pl:http://www.youtube.com/watch?v=i74WCwKUhJ0
, és azért túl komplikáltnak nem tűnik. Majd a hitem megtol.

43pbwjg8s

De ha lesz erőm este, csinálok egy ilyen képet.
Átdobom nekem (mint fő hozzáértőnek) és Te megnézed mit lehet belőle készíteni.

43pbwjg8s

43pbwjg8s

de mondjuk ez talán jobb egy teszthez. Ha valaki tudja, próbálja már ki mit lehet kihozni belőle!
http://learnfobia.com/tutorial_images/d6.jpg" border=0>

D.Laci

BMP-s nek mentsd mert így szemetes.

43pbwjg8s

Ezt a webről halásztam. :)
Nem én készítettem.
Ha készítem akkor a szabvány szokásos a Targa lenne.
PS ben finíts rajta egy kicsit!
Egy két smooth és már jobb is lesz.

Nemes Mihály

Heló KisKZ

a lovaskocsi ( bocs ) nem tom mi ez  :(
milyen progival csináltad??  mármint jogy fekete fehér és mélysége is van. ????

000000000

nem rossz nem rosz,de messze van a tökéletestöl,mert hiányoznak rola az apro részletek.a foton láthato azt egy egyszerű progi csinálja,és stl-be késziti,és ezt lehet tovább bűvölni az artcammal.http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/2009-09-17%2017%2028%2053.png" border=0>