Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=attach&type=post&id=59131" border=0>+

Egy par munkam a habvagommal.

000000000

ez???http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/munk%e1im/DSC00424.JPG" border=0>

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/munk%e1im/DSC00424.JPG" border=0>

keri

Szerintem az ólom nem szeret oldódni a vízbe, régen a vízvezeték is ólomból volt azt mégsem pusztultak el az őseink ólommérgezéstől.

000000000

egy kis békebeli Sydol?[#mf2][#mf2][#mf2]

000000000

sziasztok.!egy kis eloxálás?vagy láttam a vaterán jo kis homok fuvo berendezést,és nem is sokért.

000000000

lehet vegyi uton is polirozni a rezet,és utánna nézek a problémádnak!:))üveg pohár nem jo a koptatásnak?ha pl.sört akarsz koptatni???[#mf2][#mf2]

4um5b65d

Lehet, hogy vízben nem oldódik, de bablevesben biztos. Láttam jó régen a Discovery-n egy dokumentum filmet, ahol is a hajó legénységének a kajáját kezdetleges ólom konzervdobozokba csomagolták. Valószínűleg már akkor is vákuummal. A kaja jó is lehetett, mert nem attól haltak meg , hanem ólommérgezésben. Azt hiszem a csontjaikból mutatták ki a 20. században.

4um5b65d

Hiába "szidol", nem jutott eszembe a sydol, pedig anno 3 naponta pucoltam a trombitámat. Ha egy kicsit tovább vettem volna az órákat, lemostam volna a Lagzi Lajcsit a színpadról.. :))

000000000

nem akarok hűlyeséget irni,de mintha citrom savas oldat,és némi egyen áram hozzá adásával,tűkör fényesre lehet csinálni!:))

000000000

Szépek a munkáid.Az oszlopokat forgatóval csináltad?

Szedlay Pál

Jól rémlik én is használtam ilyen koptatódobot.
A lényege, hogy 6 szögletű legyen és minnél nagyobb átmérőjű. Az enyém 80cm volt. Ebbe raktam 7mm élhosszú keményfa kockából 5-7kg-ot.
Első lépésként egy speciális összetételű polir masszát kellett felvinni a fakockák felületére, úgy, hogy a forgó edény belső felületére kentem. 1 nap után már a kis kockák felületére került. utána jött a polírozás majd a polír maradványok eltávolítása. A dob forgási sebessége lassú, kb 20ford/perc. Tükörfényesre lehet ezzel a módszerrel polírozni.
Neked közel van az esztergomi szemüvegkeret gyár itt is így políroztak.

000000000

Szia!
Ez is OKés, de én 3D-ben akarom a turult az eredeti kb. 2m-es fesztávával több darabban kimarni és a  madarat a kertembe készülő országzászló elé felállítani. Ha lenne valakinek ilyen, az baró lenne...  

000000000

ugy tudom pesten a XII.kerűletben lesz egy elado bronzbol....:)))

hduf42fua