Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Motoros

Ne idegeld szegény Gézát, mire ebből a jépegből reliefet csinál földig ér a szakála.

000000000

Ráadásul a kard a csőrében van, nem a karmai közt. Hát ez nem a Géza napja.

PSoft

Jóvan na,az enyém se vót.
De akko má elment... :((

x4rhew5r3

A csónak villanymotor tartószerkezetén van egy kiemelő kar, amit a eco-mérnök műanyagból csinált. Na ez rövid időn belül el is törik. Megcsináltam alu-ból...

http://freecnc.hu/Kepek/Adam_Kiemelo/Kiemelo_nyers.JPG" border=0>

...de nem tetszett a marónyomos felület. DC szervóból meg egy ásványvizes palackból összedobtam egy koptató dobot...

http://freecnc.hu/Kepek/Adam_Kiemelo/Dob_total.JPG" border=0>

...a műanyag tengelytoldó húzósan a macskadobáló tengelyén...

http://freecnc.hu/Kepek/Adam_Kiemelo/Dob_tengely.JPG" border=0>

...egy marék homok bele, és 4-5 órás koptatás után ilyen lett a felület...

http://freecnc.hu/Kepek/Adam_Kiemelo/Koptatott.jpg" border=0>

Rémlik, hogy keményfa kockával, megy más koptatóanyaggal célirányos utómunkálatokat végeznek. Ki fogom próbálni, de előtte a palack helyett keresek valami nagyszájú zárható edényt, amibe a kezem is, meg nagyobb darab is belefér.

4um5b65d

Jut eszembe a koptatás kapcsán...
Nem tud valaki üveggyöngy beszerzési lehetőséget belhonban?
Szintén koptatás céljából.

svejk

Röviárubolt?
Gyöngyfűzös, lyukas van nekik..

4um5b65d

Éppen még rá is lehetne kérdezni, bár nem tudom, hogy 2mm-esek vannak e nekik. Illetve, hogy a lyukas olcsóbb e mert spóroltak az anyaggal, vagy drágább mert még a lyukat is bele kellett imádkozniuk..[#fejvakaras]

4um5b65d

Valakitől hallottam, hogy a víziszárnyasok vadászatához már nem lehet a lőszerbe ólomsörétet rakni csak üveget. Talán ha kimennék  a tóra vadkacsát lopni utána kiszedegethetném a hátsó felemből az ingyen üvegsörétet... :)

ukcge40u

Az inkább homokfújáshoz jó..
Neked koptatókapics kellene, van belőle sok méret, vizes koptatáshoz használatos.

000000000

A végeredmény jó lett. Rád sem lehet azt mondani, hogy nem vagy elég kreatív.

000000000

Valahol régebben olvastam, hogy nagy kacsavadász helyeken mázsaszám van a vízben az ólom.

bmejdz9nu

Nagyon jó! Ezt én is kipróbálom! Persze komolyabb szervó motorral és egy vödörrel:)

Egyébként már előzőleg is lesegettem a boltokban valami kisebb méretű felültöltős mosógépet erre a célra...
De amikor ezt a célt az asszony megtudta - szóval már rendeltem egy nagyméretű mosógépet neki...
Most egy elöltöltős 10 éves mosógépet kellene használnom erre - ha megjön az új :)
Talán a dob belsejét kellene valami gumiszőnyeggel borítani, hogy tartós legyen... azaz a dob ne kopjon el...
De ez a műanyag flakonos "újrahasznosítás" még környezet tudatos is :)

Egyébként mi tartotta a flakont? nem eset le? Mekkora volt a fordulatszám?

4um5b65d

Én magam sem tudom, hogy mire lenne szükségem. Voltaképp az 1 méteres sárgaréz rudakhoz kellene valami amivel a bemattult felületet egy kicsit ki lehetne fényesíteni forgácsolás előtt. Olyan bután néz ki mikor egy 1 éve raktáron levő hatszögből csinálok valamit aztán a friss esztergálásnak szép fénye van, a meghagyott hatszög rész meg nem csillog.

4um5b65d

Ja, a kacsa ezt az ólmos vizet issza, utána meg a lelőtt kacsát megeszi a polgár... :(

x4rhew5r3

A tengelyközdarab egyik végéről M10 menet, a másik végéről 8-as tengelyhez 8-as furat. A műanyag fúrás, illetve menetfúrás után visrosszúg annyira, hogy jó szoros lesz.
Lassú fordulat kell, különben a centrifugális erő a darabot kirakja a külső falra. Az a jó, ha görgeti a darabot a koptatóanyagban. Kb. 80-as 100-as fordulat lehetett, 16 fordulat előre-hátra, ha mégis kifeküdne a darab egy pozícióban.