Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Ugye nem gondolod komolyan ezt a többször hangoztatott 2 és 1/2 D-t. Szerintem az arányok miatt a marás még az 5 tengelyel is necces.  
Továbbra is a #2445-ben leírt http://en.wikipedia.org/wiki/File:Selective_laser_melting_system_schematic.jpg" TARGET=_fnew>SLS-re szavazok. Márcsak azért is, mert mi is készíttettünk ilyen ívelt felületű darabokat egy kis sorozat ősmintájaként. Pont ilyen volt a felülete, és az anyaga ABS.

43pbwjg8s

De hidd el, komolyan gondolom. :)
A technolódia tökéletesen stimmel a 3D rétegenkénti nyomtatásnak.
Bár....
Most ahogy gondolkodok tényleg igazad van....
Ugyanis ha csak igy marogatsz fentről lefelé kellene haladni.... Pont fordítva mint a 3D nyomtatásnál. Ez csak akkor stimmelne, ha rétegenként egymásra lenne ragasztva a következő kimart réteg.

Azt hiszem ott a pont nálad.

De persze nyiszi majd elmondja

Rabb Ferenc

Van olyan is. Mármint a rétegenként egymásra ragasztott modell. LOM. Laminated object manufacturing. Papír-ragacs-papír-ragacs...

7vpav5d32

Így van! Nem forgácsolt hanem nyomtatott. Elég kezdetlegesen összerakott a teknika, de ez a munka adott lökést hogy érdemes tovább foglalkozni vele. Péter mondta először a nyomtatást, de gépet nem kap :). Esetleg egy gépvázat majd később, ha jó fiu lesz.

keri

Mesélj már erről. Fotók, leírás stb...
Ahoz képest hogy kezdetleges, elég jó lett a munkadarab.
Te csináltad? Vagy gyári gépet használtál?

Rabb Ferenc

Nem ér! Péter rögtön vissza is vonta a nyomtatást mint megoldást. Én viszont kitartottam mellette. A fél gépváz az enyém!

keri

Nekem is eszembe jutott a nyomtatás, kapok egy negyed gépvázat? :D
Nekem a gipszporos 3D nyomtató tetszik, ott nincs formai megkötés. Nem is bonyolult a felépítés, meg az anyag is egészen hétköznapi.

Csak azt kéne kideríteni hogy lehet a tintasugaras nyomtató fejeket vezérelni...na meg programot is kellene írni rá ami vezérli is. Ez a komolyabb feladat.

Rabb Ferenc

A tintasugaras fejeket vezérli a nyomtató. Még a lötty - ami bele való - az is le van írva. A "szeletelés" a lényeg. Utána pedig minden lapdobásnál a következő "oldal" (réteg) kerül nyomtatásra. De egy fickó megírta a szoftverét. Szerintem őt kellene megkeresni, mert a címe is ott van. Én is kacérkodtam vele, de egy időre félretettem.  
A negyed gépvázadat pedig kérd Pétertől!

8uup9xs82

8uup9xs82

Sot, itt az osszeszerelesi utmutato, minden egeb letoltheto dxf ben, ugyanis az egesz project GNU liszensz alatt megy.

http://reprap.org/bin/view/Main/AssemblingDarwinMachinery#Toothed_pulley_moulding" TARGET=_fnew>ITT

Dud

keri

HP DJ600-as fejbe közönséges víz is jó. Kipróbáltam.  újabbakba szerintem alkohol is kell, de lehet hogy működne vízzel. Kipróbálom. Úgy is van egy rossz patronom.

Rabb Ferenc

Én nem erre gondoltam. Ez egy kicsit munkás darab. Nekem http://homemade3dprinter.blogspot.com/" TARGET=_fnew>ez teteszett meg.

000000000

Ezt martam ma.70x70, a Z mélysége:5.7.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.01.17/DSCF2494.jpg" border=0>

43pbwjg8s

:)
Rendes vagy Csiki!
Én nagyon jó leszek mindig! :)

ÉRdekes. AZért mentzem toivább, mert semmit nem puvblikáltál a 3D nyomtatás topicban. Így gondoltam nem is foglalkozol vele.
Pedig elsőre látszott a rétegelés technika.
Lártszatra tökéletesen feded a komoly gépek minőségét. Több ilyen anyagom van készen itthon.

Megteszed hogy publikálsz valamit a megtoldásról a 3D nyomtatsában?

7vpav5d32

Nem szeretném egyenlőre mutogatni :-).Nagyon kevés időm van vele foglalkozni(tudod a kollega is megjegyezte, hogy én csak a kormányt tudom tekergetni :-) ) és mellette még sokmindenben benne vagyok. Tényleg csak egy összeeszkábált szerkezetről van szó. Persze a "lelke" az már valszeg a végleges lesz ami egy USA gépből lett koppintva kissebb-nagyobb módosításokkal. Még a tám készítéssel vagyok bajban. A gépvázról meg majd beszélünk magánban.