Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

Na de mégis mikor !? Nem látod hogy éjjel 2-3 óra körül is a relifeket tervezgeti ? Esküszöm ez az ember nem alszik !!!
Le a kalappal Íjász mester előtt , csak ne hogy túlhajtsa magát ! [#worship]

000000000

Azt a függőleges falat ellenőrizd marhatóság szempontjából, mert az éles él a felső szerszámfélben mélyre fog kerülni. Az ívelt tető miatt csak gömbös maró jöhet szóba, ami viszont lekerekíti az éles élt. Persze ha van egy jó szerszámosod, az majd kézzel megoldja.[#smile]

43pbwjg8s

Szia!
Köszi az intelmeket!
Egyik fal sem függőleges. Legfőképpen nem alámetszett. Ez természetes, hiszen a kész hajóról le is kell tudni húzni a szerszámot.
Természetesen szögben áll.
A mélység bizny lehet probléma. Ezt tudom, azonban mivel a modell méretek és az alak adott volt, ezen nem változtathattam. Érdekes lesz, hog ymilyen szerszámmal (esetleg hosszabbítóval) lesz ilyen mélyen kimarva.

Az éles él egy kicsit csalóka, ugyanis ez a hajó 1M hosszú. Egyébként tényleg alapvető dolog, hogy a szerszámmegválasztás és a pályagenerálás mindenképpen meg fogja határozni a lekerekítési sugarakat.
Évekkel ezelőtt/megfelelő tapasztalat híjján volt sokszor olyan eset, amikor olyan helyek jötek létre a modellben, ahol rendesen (modellhiba nélkül) nem tudtuk megoldani a komplex modell lerádiuszolsát, akkor inkább hagytuk élesen az élt, hogy majd a megfelelő szerszámnak köszönhetően ugyis kialakul a lekerekítés. Szerencsére ennyi idő alatt megtanultam, hogy ilyen ma már ne történjen meg. :) Ma már nincs lemodellezhetetlen eset.

A ferdeség:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/hajo/hajo3.JPG" border=0>

És a mélység:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/hajo/hajo4.JPG" border=0>

43pbwjg8s

Én imádtam Íjász bemutató videóját!
Vegyük rá közösem, hogy készítsen még ilyet!  

Íjász = Istenkirály!!!

tfpk6pks3

a39nghcrw

Szia!

Váááááóóóóóó!!!!!!
Mintha már simogatnám a szerszámból kikerült hajót :-)

Ha a hajótestbe lenne a bemélyedés talán az lenne a jobb, mert az talán megvezeti egy picit a szerszámot, de nem kell túl nagynak lennie, elég 1mm.

És mégegyszer Húúúúúúúú de jóóóóóóóóóó :-)

43pbwjg8s

Szia!

Megbeszéltük! :)
Mivel megvezetést mondtál, ez igy akkor azt jelenti, hogy közel a megmunkálandó mérethez kell lennie ennek a süllyesztésnek. OK.

Azért még gondolkozz el, hogy ezen három dolog kivételével szeretnél-e még hasonló hely kialakítást! A kész modellek képein pl. láttam olyat, hogy valami kör alakú ablak van a fedélzeten. Ha kell ilyesmi akkor kellene némi adat róla!

Mégegyszer elnézést a késlekedésért, de ezek a kutya emberek megint belerángattak a kedves és nagyon rendes segítségükkel az elektronikába. :)

Miki2

Így még szebben mutat.
Ez nagyon szép.
Légyszi, áruld el, milyen maróval készíted, hogy ennyire aprólékosan meg tudod csinálni.

tfpk6pks3

Szia Miki

A szerszám mérete mindíg a minta méretétől és a bonyolultságától függ.
Ezt például 2-es maróval csináltam, de az angyalos címerhez az aluba, még a gravírtű is nagy volt.

a39nghcrw

Az árbóc-tőkesúly-kormány hely elég, az a köralakú izé az elektronikát tartja vízmentesen pozíciója lényegtelen.

000000000

43pbwjg8s

Az oldalon a feltöültési mezők alatt találsz még további mezőket.
A legalsó az aminek a tartalmát kell ide bemásolni a kép parancs megnyomása után feljövő kis ablakba!