Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Egy kérdés:
MIlyen rétegvastagsággal tudsz dolgozni?

Ha gondolod, szívesen segítek (persze ha tudok és van igány rá.
Ez az egyik olyan projekt amit már egy fél éve szépen eltemettem egy időre. De csak hibernálva van persze nálam is.
Vannak most ennél sokkal fontosabb dolgok.

A gépvázról tényleg majd, amikor gondolod és ugy ahogy gondolod. Nem vagy kötelezve rá ne feledd!! Én alapvetően viccből említettem csak. :)

7vpav5d32

Csak azt tudom mondani, hogy "elméleti" vastagság az ami a gépfelbontása. Ahogy látom a réteget nem én határozom meg hanem az anyag (bizonyos mennyiség alatt nagyon pókhálosodik) Persze lehet, hogy csak sebesség, anyagmennyiség, hómérséklet, rétegvastagság és a nyomtatandó forma összehangolásán múlik, de az még a jövő. Szerintem tized alá nem is érdemes menni. Ha így van akkor még össze kell rakni egy szuper gyors gépet is hozzá.

43pbwjg8s

köszi az infót!

Ha több mm-es lenne a rétegvastagságod, már akkor is megérdemelted volna a mély hódolatot és a kalapevételt!

Respect neked![#worship][#wave]

KoLa

Amit a MachTech-en lehetett látni profi 3D nyomtatót 4 és 2 évvel ezelőtt az sem tudott csak 0.1 mm réteget úgyhogy nem sokkal vagy "elmaradva"
Ami engem még érdekel az hogy egy maró programot használtál a felületenkénti kontúrhoz vagy van egy spec programod amivel ezt megoldod?
Sok trükköd lehet ebben !!![#taps][#taps][#taps][#worship][#worship][#worship][#wave]

KoLa

Tényleg!!!tömör ez a rugó vagy csak héjszezkezet?

7vpav5d32

Van hozzá külön szoft. Ugy képzeld el, hogy van egy test amit vizszintesen elszeletelsz olyan vastagra mint amilyenre a réteg vastagságot állítottad. Kapsz egy halom metszeti képet amit ez lekövet és odatesz anyagot ahová kell. Ez tömör, de az csak a rajzon és a tám anyagon mulik, hogy üreges lehessen. Persze nem ilyen egyszerű az élet.

000000000

Láttam működő 45 fokos kardáncsuklót, házzal együtt (az oldalán kitöréssel, hogy látni lehessen a belsejét) amit egyben nyomtattak ki. Nem semmi technika.

43pbwjg8s

Gyuriék (akik a MachTechen szokták kiállítani) most már nem ezt a technológiát erőltetik.
Bár még mindig van ilyen nyomtatójuk is, de elsősorban Objetre. Az alérhető rétegvastagság 0.02mm, az anyag pedig erősen műanyag jellegű és nem porlad annyira.

De ezek profi dolgok profiktól, világcégektől...
"kezdőktől" a környéken én még ilyen szép modellt nem láttam mint a csikié!

43pbwjg8s

A legszebb szórakozás ezzel a technológiával a benszülött dolgok nyomtatása. :)

KoLa

Erre gondoltam én is , és ha változtatsz a ragasztóanyagon akkor kemény vagy gumis jellegű is lehet, nagyon szép dolgokat lehet igy alkotni  
Hajrá Csiki!!!

000000000

Bennszülött. Ez jó. :) Valami olyasmit magyaráztak, hogy kétféle anyaggal nyomtatták és utólag valami módon (melegítéssel, vagy oldószerrel nem emlékszem) eltávolították a köztes részeket és már kész is volt a működő mechanika. Lehet agyalni, hogy miképp rakták össze.[#hehe]

43pbwjg8s

Igen.
Mindig van egy támanyag, ami támasztja azokat amelyek alatt nics anyag. Ilyenkor amit említettél elválasztja egymástól a két részt.
Ez oldódó, és kimosható utólag. Helyette ugye ekkor marad a végtelen űr.
HA folytatjuk a témát, át kellene menni a 3D nyomtatás topicba!
Miklós már iránymutatásként ott kérdezett csikitől. Menjünk mi is!

000000000

yuagaci9g

Most olvastam, hogy a jobbak femporbol lezer olvasztassal csinalnak alkatreszeket, melyek kis utomunkalatokkal mukodo alkatreszek lesznek.
A tehnologia meg gyerekcipoben, de ez lesz a jovo``.

http://i249.photobucket.com/albums/gg202/atemssoulmate/gifs/1220998005068.gif" border=0>http://www.mmsonline.com/articles/is-direct-metal-manufacturing-ready-for-production" TARGET=_fnew>Direct Metal Manufacturinghttp://www.mmsonline.com/cdn/cms/MMS_1109_directmetal_1B.jpg" border=0>

yuagaci9g

Az a kek rugo ott lent csak Csikinek, hogy en ilyet csinalok!