Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

PSoft

Igen, csak ez fehér/fekete.

Sokan forgalmaznak ilyen alapanyagokat.
Pld. Ők is.

PSoft

CO2 lézer, a gravír is, vágás is.

PSoft

Ezek is gravírlemezre készültek.

000000000

A fehérvári találkozón is beszélgettünk arról, hogy a K40 elmondásod alapján egy bites módon lézergravíroz. Elnézegetve az alkotásaidat (azt is amit ajándékba adtál) egyre inkább az a gyanúm, ezt a minőséget nem lehet csak egy sima lézersugár be-kikapcsolással (1 bit) létrehozni, valamiféle rafinált, bújtatott szürkületi aránnyal és valamilyen felbontásban modulálják a lézer fény intenzitását a teljes fekete és fehér között.

Kelepeisz Lajos

Nagyon jóó! Amúgy ez a gravírlemez milyen anyagból van, fém, vagy papír, esetleg műanyag?

000000000

Ez, többrétegű műanyag lemez. Ilyeneket szoktam árulni sokféle színváltozatban. Talán még emlékszel is rá.
Jó gravírozni mechanikusan és lézerrel is.

hduf42fua

A képek nagyon szépek ! Gratula !
Szerintem semmi rafinéria nincs benne .A szürkeséget
csak a fekete vonalak és pontok távolsága adja.
valószínűleg egy fehér alapon fekete lap lett a lézerrel
megmunkálva.

Kelepeisz Lajos

Nem sajnos nem emlékszem rá, mert még nem is halottam ilyen lemezekről, esetleg van eladásra kínált hulladék potyadékod amin lehet gyakorolni?

PSoft

Ha "elugrasz" valamikor...
Fekete/sárgát, fehér/feketét tudok adni, az van itthon.[#wave]

000000000

Ami volt csomagok elfogytak. De, ismét keletkezett 2-3 kg vegyes tábla.
A jövőhéten állítok össze csomagokat. Szólok majd, ha érdekel.

PSoft

Igen, de...
Azóta se tudom mi a "titok" ebben a kínai vezérlőben.[#nemtudom]
Ki tuja milyen algoritmust programozott a kis sárga a chip(ek)-be.
Azt tudom...
1 bit-es képből, ezt a "minőséget" tudom én kihozni.
(persze, gondolom, több odafigyeléssel, esetleg más kép előkészítési technikával, ez is lehetne még sokkal jobb is)
Hogy az 1 bit-es képpel mi történik ott belül, ameddig a lézertáp TTL bemenetére jutnak a "bitek"...
De mindegy is, mert szerintem...szoftveresen "jól teszi a dolgát", akár vektoros, akár raszteres munkáról van szó.:)

Egyet,én biztosnak gondolok...
Ebben a kategóriában, ez a K40-es gép, ezzel a mozgásvezérlővel megállja a helyét, minden más negatívuma ellenére is.

000000000

Itt megnézheted milyenek voltak.
Most ezektől nagyobb darabok lesznek a csomagokban.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/ELADO%20GRAVIR%20ALAPANYAG/

Kelepeisz Lajos

Köszönöm Danibá!
Béla neked is köszönöm, feltétlenül beugrok ha arra járok.
[#integet2]

zozo

Ha boltból rendelsz esetleg később, arra figyelj, hogy van ami direkt lézerhez való, és van ami mechanikus gravírozásra. Külsőleg nem nagyon van különbség.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm az infót, jó tudni.[#eljen]