Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

PSoft

Köszönöm, ha így látod![#worship]

3vv2btrhv

Digitalizálásomhoz készült forgató .

fa4igtzhp

A fát hol vetted hozzá? Létezik erre valami szakbolt ahol árulnak mindeféle faféléket? Esetleg valami online bolt is létezik erre?

vjanos

9j6fm65vv

Szia!
Mindig is közel állt hozzám a fa....sok-sok éve vágom,gyűjtöm a különböző faanyagokat....mind honos mifelénk...dió,juhar,tölgy,kőris,akác,japánakác,mindenféle gyümölcsfa....szebbnél szebbek színben,erezetben...sok embernek a diófa csak sok kín és falevél...nekem egy csoda...[#szeret]
A Zatik a neten megtalálható,én is néztem már,ott tényleg sokféle anyag van....

Kelepeisz Lajos

Szia!
Megosztanád hogy sikerült így megcsinálni ezeket a matricákat?

PSoft

Hát, persze.:)

Pld. Corel-ban(én, azt használom)akár a K40-es CorelLaser-es felületén pár perc rajzolás,(kitöltés, ahol kell) aztán...mehet is a gépre.
Az alapanyag ezeknél fekete alapú, sárga felületű gravírlemez.
350-400mm/s sebesség, 4,5-5mA(10-12W) laser power.

zozo

A szagát merre vezetted ki?- Kéménybe?
Nem gondoltam volna, hogy ilyen tempó mellett 10W elég a gravírlemezhez.
Próbáltam korábban a kékkel, de olyan bűze volt, hogy rögtön lecsaptam az emergency-t[#smile]

PSoft

Jó idő volt...
Nyitva volt a műhely ajtó.[#nevetes1]

sufnituning

Így kevesebb cigit kellett szívnod[#wave]

PSoft

Egyébként, semmivel se elviselhetetlenebb az illata, mint pld. esztergálás/marás közben egy-egy nagyobb fogásnál a "füstölgő" vágó/üregelő spray-nek.

PSoft

Ma is füstölögtem kicsit...
(nyitott ajtónál)[#nevetes1]

Kelepeisz Lajos

Lennél kedves ezt kifejtenéd bővebben, "alapanyag ezeknél fekete alapú, sárga felületű gravírlemez" mi a hordozó, valami anyag ami fekete alapszínű amit nem lehet gravírozni, és ezen van egy sárga gravírozható réteg?
Hol kapható?[#miaz]

Kelepeisz Lajos

Ez is gravír lemezre készült?

zotykó

Hello.
Milyen lézerrel csináltad? A vágásokat is lézerrel csináltad vagy azt maróval?