Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

zozo

Nagyon régen gravíroztam corellből, de rémlik, hogy lehetett egész vékony vonalas, sűrű kitöltést is használni a rajz duplavonalas karakterei közé. Nem lehetne ilyen módszerrel időt megtakarítani?
Persze akkor meg folyton dolgozik az X-Y tengely és ez sem jó, esetleg rángatja a szíjat...  Nem értek hozzá, csak úgy eszembe jutott...

PSoft

Valóban igaz, van a Corel-ben ilyen lehetőség.(többféle is)
De...nem hiszem, hogy gyorsabb lenne úgy.

Ha tele színnel(általában feketével) adom a kitöltést,(betűk) vagy pld. a körskálánál 0,5-0,8 körüli vonalvastagságot...
A gép felbontását 500 dpi-re állítva, ami kb. 0,051 mm soremelés, szép, kontúrosak a kitöltött részek.
A fókuszpont méretét is figyelembe véve, elvileg elég volna a 250-300 dpi-s felbontás is(kb. 0,102-0,085 mm soremelés) a kitöltéshez, de ott a széleken kontúrozás nélkül, már látszanak a sorvégek.
0,051 soremelésnél,(500 dpi) a kontúrozás elmaradhat.

zozo

6rk75uezn

Aki jártas gravirtű készitésben az legyenszives irjon már privát üzenetet.
Köszi [#worship]

PSoft

"megrendelésre" készültek.[#nevetes1]

gaben

szf

[#eljen][#eljen][#eljen]
Hétvégén megyek érte!!!!

9j6fm65vv

Sziasztok! Egy kis szezonális munka....[#vigyor3]
Igaz csa a tartó rész cnc....a poharak manuálisan készültek...
Anyag Juhar,a vadkan Cseresznye...
Relief marás:Mach3,1000mm/perc 0,06mm lépés, jó 2 óra...
Méret: kb. 160x90 mm befoglaló

sufnituning

Nagyon szépek, emellett mélyenszántó és mélyen rázó gondolatokat ébresztenek.Igazi művészi munka!

sufnituning

jau5ccsn9

http://archiv.hobbycnc.hu/Magyar.html

Bal oldalon lent keresd meg a Szerszámkészítés menüpontot.

gg58bmmp2

thayscj6c

Szép!
A Facebookon Nagy Zoltán néven ez a kép van felrakva akkor kié az érdem?[#integet2]

6rk75uezn

9j6fm65vv

Szia! Igazból eggyek vagyunk...[#vigyor3] Nem szeretem a Facebookot,nem akarok ismerősöket gyűjteni ott...így van egy "kamuprofilom"...,csak a csoportok miatt van Facebookom...Én vagyok mindkettő...[#taps]