Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

PSoft

[#eljen]

Mekkora is lesz a hasznos munkatér?
Hogy feszíted az "Y" szíjakat?

guliver83

A kocsi tetejére lesz rögzítve a szíj és ott is lesz feszítve egy csavarral lehet majd állítani a feszességét.
Ha teljesen kész akkor megmondom pontosan a pontos munkaterületet.

gaben

Nagyon klassz, grat.
A forgatón belül csak egy csapágyazott tengely (fortuna) lesz, amit léptetővel fogsz hajtani?

PSoft

Egy újabb "régi masina"...
Lehet, hogy még dezsoe-nek is tetszeni fog.:)

vadember

Miután itt megmutatod, mihez kezdesz ezekkel a képekkel?

PSoft

Van amit megtartok, de legtöbbször...elajándékozom őket.:)

zozo

Tök érdekes elképzelések vannak ezeken a gépeken.
Valószínűleg transzmissziós hajtásban volt, aztán hogyan csavarták fel a szíjat a felső 3-as csoport-tárcsára, az már rejtély. De a forgatható 3 főorsó, az valami fenomenális.

A Z mozgást sem nagyon látom át, a felső himba nem hiszem, hogy arra szolgálna, a főorsó hajtás leválasztása is valami talány. Jó lenne élőben látni egy ilyen matuzsálemet.

Köszönjük, már ezért a csodáért is érdemes volt lepörkölnöd.

zozo

Jaaaa, ajándékozás is szóba jöhet? -akkor léccciiii, léccciii [#finom] -ha még nem késtem le és nem is tartod meg magadnak... [#nevetes1]

dezsoe

Aha, akkor megvan a harmadik is. :) [#taps]

PSoft

A forrás ahonnan a képet "halásztam".

Lent a lap alján. Az eredeti képet vizsgálva, talán választ kapsz a kérdéseidre.

PSoft

Ok, de...el kell ám jönnöd érte!:)
(majd dezsoe-nek...sütök egy másikat, ha rábólint) :)

zozo

Óh, köszi, de már átnéztem a neten fellelhető irományokat róla, meg a tesóiról is, az esztergájuk is jópofa.

Előre is nagyon köszönöm nagylelkű felajánlásod, már ki is néztem neki a helyet a falon. Jelentkezem érte, ha tudok arra kerülni egyet.

zozo

Nagyon tetszik, az alsó fogazott tárcsával tud Z irányban lépni, van rajta egy kilincsszerkezet, ami a kar meghúzásával egy-két osztást elfordítja, így lejjebb lép a maró.

dezsoe

Már megtörtént, lásd #17937. :) De nekem ráér tavaszig, ahogy beszéltük.

wt8g4i4

én 40 W-sat használok melóhelyen , A ko33-ra szépen lehet rajzolni színesen,illetve amivel még variálok a fókuszpont eltolással, amivel lehet "árnyékolást " csinálni