Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

wt8g4i4

marha jól néz, be lett festve majd letörölve róla ?

D.Laci

PSoft

Köszönöm mindenkinek![#worship]

Hogy a kérdésekre is válaszoljak...

200x300 mm-es mázas csempét(csempéket) gravíroztam CO2 lézerrel, segédanyag nélkül.
A mázba égetett/rajzolt kontúrokat, a gravírozás után színeztem(nem a lézer adja a színt):)
Nem Photoshopban...hanem a csempén "maszatoltam" a színekkel.:)
Ezek, a "kíváncsiság" példányai, a végleges/tartós színezőn még...gondolkodni kell.
A napraforgó színezése is csak, bedörzsölt, mezei...zsírkréta.:)
(mint ahogy, az előző rózsa is az volt)

2dbfy8y

Nagyon király. [#taps][#taps]
Talán üveg festék nem lenne jó?

szf

Szerintem ezt nem te szinezted be, ennyire nem lehet ügyes!
Inkább az unokád.....
[#wink]

Rico

Szia!
Nagyon jól lett! [#eljen]
Esetleg, mint előzőleg is írták van "hobby" kerámia festék, amelyet a felületre való felhordás után vagy sütőben, vagy mikróban kell a felületre "égetni". A melegítés után moshatóvá válik a felület, akár mosogatógépben is, igaz kímélő fokozatban. Nagyon kicsi kell belőle.

kaqkk007

A Photoshop csak vicc volt , viszont a kerámia festéket én is javaslom , én gravírozás után használtam meglepően jó eredménnyel

PSoft

Sir Joseph Whitworth

"Neki köszönhetjük a brit birodalmi menetet, ami nélkül (is) ma egyszerűbb volna az élet."

Írta Szalai kolléga, ma délelőtt.:)

Szalai György

Elsőre, minden érdek nélkül is tetszik, tehát mondhatom, hogy szép.
(Bár nekem folyton meggyűlik a bajom, a munkássága miatt.)
Kritikusabb szemmel nézve kilátszik, hogy a finom vonalak helyett már árnyalt foltok jelennek meg a képen. Lehet, hogy a nyírfa furnér szálszerkezete miatt?
(A lézered kb. 0,1mm-es pontokat lő, ha jól emlékszem.)
Csak egy fajta deszka jut eszembe, aminek még a nyírtől is homogénebb és jellegtelenebb a struktúrája. Mintha nem is lenne.
A Finn fehér nyárfa.
Nagyon puha anyag, jó hőszigetelő. Felénk szauna padot készít ilyenből a Finnrelax Kft. Eddig azt gondoltam, hogy minden másra teljesen alkalmatlan is, de kisméretű lézerkép alapnak lehet, hogy alkalmasabb a nyírtől.
Lehet, hogy feléd is van szauna építő?

zozo

Collos Józsi mellé dukálna egy Metrikus Miki is[#nevetes1]

PSoft

Hehehhh!

Rögtön Metrikus Marcsi lesz belőle...amint, megfordítom a Collos Józsi-t.[#nevetes1]
(anyagtakarékosság...)[#vigyor2]

thayscj6c

PSoft

Hogy, ne csak mindig lézergravír legyen...:)

Ma délelőtti munka.
Annyi köze van csak a CNC-hez, hogy a Strigon mellett van a lézergép is.[#nevetes1]
3,5 modulos kerék, 30 foggal. A mellete levö, 31 fogassal(kék) lesz barátságban.:)

guliver83

[#taps]Ez is magozógép lesz, mint az enyém?
Csak én CNC vel csináltam.