Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Az előkészítésre nem is mertem rákérdezni. A simítás tényleg 15 óra volt, nem csak másfél? [#fejvakaras]

000000000

Gratulálok! Ez is szép lett.[#eljen]

000000000

Teljesen normális a 15 óra, így ránézésre. Ha szép felületet akar, pici lépésekkel kell marni.
És minél több apró részlet van, annál jobban fogja az előtolást. Ez, viszi az időt mint állat.

yngzzfg0z

Köszönöm szépen. Így van a felhőknél gyorsan megy de a "gazba" lelassul.

s7manbs8

Itt jön elő a gép optimalizálás esetleges hiánya, ami miatt többszörösére is nőhet az idő, persze itt lehet ilyesmiről nincs szó, csak eszembe jutott, a Tibor kollégánk szokott erre figyelmeztetni általában.

Szép részletes a felület is, meg egyébként is nagyon tetszetős az egész, talán nem túlzok, ha remekműnek nevezem.

s7manbs8

Az ajtó másik oldalára még lehetne egy malac kergeti a csúnya vadászt jelenet is. :)

RJancsi

Csak hogy én is savazzak kicsit: veszélyes dolog az íjászat. Ha valaki ennyire hátrahúzza a vesszőt, könnyen levághatja a fülét az ideggel. [#eplus2]

s7manbs8

Most hogy így mondod, az íjnak a húrja sem látszik a képen. :) Úgyhogy nem is olyan veszélyes az a vadász.

000000000

Érdekesség.
Az ilyen irányú gyorsítási képesség 50% növelése minimum 100% plusz beruházási költség, egy alaptudású gépnél.
Minél magasabb alapról akarsz fentebb lépni, annál magasabb a beruházás százalékos költsége.
Hogy érthetőbb legyen. A fentebb említett gép 100% gyorsítása közel 300% költségnövekedéssel jár.

Na, ezért tudják azt, amit, a Kínai 300 ezres "gépek".

Itt kell optimalizálni az elvárásokat, a ráfordítható költséggel.

MoparMan

@Pál: lassan minden napunk fekete tőled, legalább ma ne, ez már nélküled is fekete...

000000000

A többi köpködést is törölheted !

Jozs

> Az egész nem volt 1 óra....

Ezt jó hogy írod, mert ha ennyit ilyen gyorsan ki lehet marni, akkor van mit újragondolnom a módszereimen. Pedig én 3 -as anyagból szoktam hasonlókat ( 2 -es kétélűvel ). Eddig eleve nem tettem nagy táblát a gépbe ( A3 körüli férne alá ), mert attól tartottam, hogy középtájon probléma lesz a lefogatás hiánya miatt. Bár végülis kézzel is rá lehet segíteni. És nem is toltam neki ennyire. No, csak menjek le a műhelybe :-)

Szalai György

https://forum.hobbycnc.hu/index.php linken lévő Fórum főoldal feliratot szeretném kiemelkedőbb, a többi felirattól eltérő betűszínűre, vagy háttérszínűre.
Piros?
Tisztelettel.

3z4pi4rei

Van egy kollégám, akinek Karácsony a vezetékneve.
Neki csináltam poénból az íróasztalára, az ő fényképe kerül majd a keretbe...

73ucmss8s

Gratulálok neked. Itt nincs kis kakas!!