Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Tamás érdeme, én csak rajzoltam.
Kibeleztük a régi szekrényt, és kapott új cuccokat.
Na nem szemetelek ide többet, mert kikapok.

tfpk6pks3

~70 cm
Lazúrral festve és viaszozva.

000000000

Egy új próbálkozás más beállításokkal, max sebességet lehet növelni valamilyen beállítással , hogy a sarkok lekerekítése elkerülhető legyen?

Gyárfás Attila

Üdv
Tudna nekem valaki esetleg gyártani a linken látható kis biszbaszt?
Aluból, 4db kellene. A csavarok nem. A magassági mérete szerintem 5mm lehet, a csavarfejnek a süllyeszési mélysége kb.2mm. Ez hiányzik a képről.
KÉP
Köszi

Rabb Ferenc

Lehet, de mindennek ára van :(

1., Csökkented a sebességet
2., A "General Config" ablakban bepöttyözöd az "Exact Stop"-ot vagy a G-kódod elejére beírsz egy G61-et. Ettől kicsit darabosabb lesz a mozgás, de nem lesz sarok lekerekítés

3z4pi4rei

Sziasztok!

Nem várt egyéb problémák okozta meghibásodás miatt csak mostanra készült el a gép. A mechanika finomítva lett és ki lett cserélve a vezérlő. HIHETETLEN a különbség! Az ívek ívek, nem cakkos vonalak, a motorok hangtalanok! A max teljesítményt ráadva eddig a kijelzőn 4,9 és 5,0 között ugrált a V. Most stabilan 5,2!
Ám a finomabb mechanikának 45 mm hasznos út és sebesség vesztés lett az ára.
A predator 190x114 mm és akkor most lehet hüledezni, ahogy én is tettem, 5 óra 15 perc alatt készült! Az eddigi 4,4-es nóniusz beállítást 2,5-re kellett redukálni. Minőség ügyileg úgy érzem elértem a maximumot.

designr

Szép..de milyen lézer?Milyen vezérlőt cseréltél milyenre?Bocs,előzményeket nem olvastam.

PSoft

Akkor, megérte az átalakítás!?[#eljen]
De esetedben, mi is az a..."nóniusz beállítás"?

3z4pi4rei

Arni cimborámnak hála tudtam szert tenni erre a típusra. A vezérlő jobb felső sarkán látható. Elöl középen pedig a V mérő.

Ez egy 2W kék lézer, az anno jónak hitt TB6560 vezérlőt cseréltük Leadshine 2.2C-re.
Az X tengely bordás kerekei és szíja is cserélve lett.
Az előzményeket a Léptetőmotor topikban olvashatod [5204]-től.

000000000

Nem tudom elégszer mondani, hogy ezek a TB IC-k semmire sem jók ! ( talán játékra vagy macskát dobálni )
Itt az élő példa is.
Megbízhatóságuk egy vicc és a pozíciótartásuk is az !
Az MSDD vezérlők (klavio által használt fantázianév) eredetileg Leadshine DM422C egy Rolls-Royce a tb fostalicska után.
Tehát egyáltalán nem meglepő a nagymértékű javulás !

Mellesleg egy kérdés, a kék lézert PWM-el vezérled ?

3z4pi4rei

Igen. Ha emlékszel, anno kikértem a véleményeteket, megfogadtam azt és annak szellemében jártam el.
Nem pwm, hanem analóg 0-5 V a teljesítmény szabályzás.
Kapcsoló üzemű 12V, 2A a táp, amit a lézerhez van csatlakoztatva.

000000000

És ha nem vagyok indiszkrét, mi a vezérlőprogram ?

3z4pi4rei

bznc93pf5

bznc93pf5