Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

helló

ezen még sokat kell gyúrni mert még messze nem hasonlít
de elsőre nem annyira rossz
de mint tudjuk a végeredmény a fontos még az is lehet hogy lesz belőle valami

bznc93pf5

szép farigcsálás! ügyes[#taps][#taps]

bznc93pf5

forgács nemigen, inkább por, 1zsáknyi kb 100liter,

3 réteg festékkel festve, profin, kamrában, ahogy kell,
3nap 2 ember, méret 3méterhosszú 1,55méter magas a panel

bznc93pf5

niu7vyvp0

Sziasztok,

Tanácsot szeretnék kérni tőletek, hátha csinált már vki ilyesmit. Olyan megkeresés érkezett, hogy fényképről kellene átlátszó plexire fényképet gravírozni, nos egyszerű mintákat csináltam, de ilyet még soha és fotóról vektort nem is tudom hogyan lehetne készíteni szépen. Viszont csináltam már lithophane képeket és arra gondoltam, hogy ezzel a technikával csinálnám meg az átlátszó plexi a fényképet és csak alulról lenne megvilágítva. Szerintetek szépen mutatna v. inkább ne ki se álljak mert nem lesz jó?

Köszönöm!

designr

Lithophane képeknél a használt anyag a vastagsággal egyenes arányban nyeli el a fényt,igy hasonlit a fényképre .
Ha ugyanezt átlátszó plexire csinálod szerintem ez a fényképszerű hatás eltünik.Egy homogén felület fog látszani,hasonló mint amikor a litophane képet világitás nélkül nézed.De próbáld ki.

bznc93pf5

szia, ne a lapját hanem az élét világítsd, legalább 4mm vastag legyen a plexi, ha túl nagy a méret akkor mind a 4 élét világítsd, a legjobb ha csak vektorvonalak lennének de ha sok a vonal és kevés a "mart" felület akkor is jól néz ki, nagyon jó fotoshopos kép kell hozzá, erős kontrasztal, nem lesz egyszerű, sok függ a képtől, láttam már párat aki csinált több ilyet is és neki sem sikerült mind, nem lesz egyszerű, sok sikert kívánok hozzá, majd azért egy képet ide is tehetnél, kíváncsi lennék az eredményedre, üdv

PSoft

Egy kicsit hosszúra sikeredett mondat...:)

Viszont tele jó,és nyilván gyakorlatból vett, jó tanáccsal.[#eljen]

niu7vyvp0

Ettől félek én is :(
Lézerrel amúgy lehetne plexire fényképet varázsolni? :)

niu7vyvp0

Plexiből eddig ilyeneket csináltam, képminőség nem a legjobb élőben sokkal szebb :)
Itt a legnagyobb gond hogy nem értek a photoshophoz :(
Egyenlőre abban maradtunk a megrendelővel hogy lithophane-nel is jó lesz a kép és mikor több időm lesz kísérletezek az átlátszó plexivel is :)
Természetesen köszönöm a tanácsaidat ;)

ui.: Nagyon szépek a munkáid és kicsit irigykedem hogy ekkora géped is van plusz van lézered is :)

000000000

Üvegre szoktam hasonlókat készíteni mint neked a két utolsó képed is.
Lézer utána homokszórás.
Az alábbi kép elkészülési ideje üvegvágástól a homokszórásig kb 20 perc.
A talpat már haver farigcsálta alá ahogy a képet is Ő készítette.

000000000

Üvegre szoktam hasonlókat készíteni mint neked a két utolsó képed is.
Lézer utána homokszórás.
Az alábbi kép elkészülési ideje üvegvágástól a homokszórásig kb 20 perc.
A talpat már haver farigcsálta alá ahogy a képet is Ő készítette.

motion

A lézerrel a maszkot vágod ki és úgy homokfújás, vagy telibe lézerezed és utána még ezt a felületet fújod meg kicsit?
Csak azért kérdezem mert a konyhaszekrény üvegébe most akarnék valami mintát rakni, de lézerrel nekem eddig még nem lett ilyen szép homogén a felület... kb. úgy soha...:-)

000000000

Csak a maszkot vágom és utána kiszedem azokat a részeket amit le kell fújni majd jöhet a homokszórás.

000000000

A homogén felület a szóróanyagtól és a szórástól is függ.
ha nem tépné fel a maszkolást akkor akár át is lehetne fújni az üveget teljes vastagságban.
Például a befőttes üveg alját kb 20-25 másodperc alatt átlukasztja ha egy pontba van csak szórva.