Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

yngzzfg0z

Egyszer szívesen folytatnék veled eszmecserét, mondjuk ha lesz fehérvári találkozó [#wave]

LittleSV

Nagyon tetszik a megoldásod! Ebayen nézegettem ezeket a gimbal megoldásokat, de elérhető árban csak akció kamerákhoz van.
Asszonynak van egy dslr canon, a nagyobb obival szerintem 2kg fölött van a gép, ellenben nyaggat egy gimbal miatt. Most hogy megosztottad az általad tervezettet, lehet elgondolkodom egy itthoni kivitelezésben. Esetleg küldenél pontos megnevezést a motorról, vezérlőről? Akku töltőd van (mert nem listáztad a bekerülési költségnél :) ), vagy ez nem spéci modell akku?
Köszönöm!

guliver83

Később már én is rájöttem még magán levélben is beszélgettünk róla.

Egy oktató videót magyar nyelven szívesen megnéznék róla azért!

Gyárfás Attila

Gyakorlatilag el kell birni neki egy 2-2,5 kg ot is. A dotókon látni a motor tipusát.
Az akksi egy 3cellás 2200mah lipo, 3200ft volt. Meg vettem hozzá egy 2A es balanceres töltöt, az is 3ezer volt. Ebayről van minden. A vezérlő bangoodos, Storm32BGC NT verzió. 9ezer volt. És érdekes mert ezt az összeget visszakaptam, mert megérkezés után azt hittem rossz a vezérlő. Egyből csináltam róla videot, elküldtem bangoodnal hogy rissz nem kommunikál a pc vel. Lóvét szó nélkül visszaadták. Persze utána kiderült hogy semmi baja csak szoftver nélkül küldték.

tfpk6pks3

Hogy a topik témájánál maradjak, én ezt készítettem:

Méret: 320x320 mm
Ez pedig

60x50 mm

yngzzfg0z

000000000

Sziasztok!

Mostanság próbálkozok relief marással és ma kísérleteztem ezzel az eredménnyel nyárfában, az alábbi paraméterekkel.

Mit tudnátok tanácsolni h ne legyen ennyire barázdált az eredmény vagy esetleg géphiba lenne?

Radiused Engraving
Tool Number   1
Diameter   6.000 mm
Tip Radius   0.500 mm
Half Angle    7.1 deg.

Machining Defaults
Stepover   0.200 mm
Stepdown   0.450 mm
Spindle Speed   22000 r.p.m
Feed Rate   1000.000 mm/min

000000000

itt a nagyítás alatt jobban látszik

tfpk6pks3

Nincs baja a gépednek. Vedd kisebbre a stepover-t

c2nsu773m

Meg tegyél bele száraz nem nyárfát, legyen éles a bicskád és toljad neki 2-3000-rel[#vigyor3]

cnv

Szegény ember vízzel főz...

Azaz, ha nincs célgép és célszerszám, akkor 3 tengelyes marón R0.25-ös gömbvégűvel is lehet kúpfogaskereket csinálni. Az alkatrész átmérője 15mm.

tfpk6pks3

Csuhás

Nagyon szép. Milyen anyagból készült?

cnv

Köszi...
AlMg4.5
Egy kis terhelésű fogaskerék lesz (pontosabban 8 db készült).
Azért kapott egy szórást is üveggyönggyel, kis mértékben javítja a felületi keménységet és kopásállóságot.
(és szebb is, de ez most mellékes)

vadember

Ez már a betonos gépen készült?