Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

yngzzfg0z

Köszönöm szépen mindenkinek, örülök hogy tetszik. Igen, én terveztem fényképről Aspire-vel.

Gyárfás Attila

Üdv
Gondoltam megosztom egy újabb szerzeményem  veletek. Igaz Még nincs kész teljesen. Egy 3 tengelyes DSLR, Milc kamera stabilizátor. Mind 3 tengelyen egy 2kg teherbirású brushless motor, Storm32BGC gimbak vezérlő,stb.
A szerkezet,mechanika teljesen saját tervezés, 5mm es MPF lapból, van ahol duplán használtam. Az utolsó tengelyt most gyártom. Nagyon erős anyag és könnyű! Kül és beltéri burkoláshoz is használják.
GIMBAL

Messer

3z4pi4rei

Remekül fest!
MPF, nem MFP? Mit lehet tudni róla?

Üdv:

Fishi

Hanks

Nagyon klassz! Milyen maróval, milyen paraméterekkel marod? Nekem nagyon gyorsan elkoptatja a maró élét. Egyébként tényleg nagyon jó anyag, szeretem én is.

guliver83

Mennyi idő ezt így megtervezni egy fotóról?

3z4pi4rei

A képeket elnézve nem marva vannak az alkatrészek...
Ha te ismered az anyagot, akkor tudnál róla valamilyen leírást linkelni?

Gyárfás Attila

Bocsánat bakiztam. HPL lapnak hivják.
Magasnyomáson 2-300fokon préselt, valamilyen kompozit anyag. Ha jól emlékszem. Nagy a felületi kopásállósága ezért használják kültéri burkolásra is. Marás 2mm es kukoricamaróval ment. Mint egy üvegszálas anyagnál.

HPL LAP

Gyárfás Attila

Sok ilyen gimbal, stabilizátort lehet kapni. 150ezer alatt nincs. Olyan ami 3 tengelyes és elbir egy 1.5-2kg os DSLR gépet. Van amit aluból gyártanak és van amit carbon és carboncsőből. A lényege és funkciója ugyan az mindnek. Stabilizálni a kamerát, miközben sétálok,futok, mászok vele a kezemben.
Nulláról terveztem, és minden tengelyből kellett egy próbát gyártani. A kamera súlypontja miatt. Mivel egy ilyen stabilizátor pontos működésésének legfontosabb beállitása a kamera balanszolása. Vagyis egy kamerával felszerelt ilyen szerkezet, minden tengelyét ki kell egyensúlyozni nagyon pontosan. Nem húzhat semerre. Minden kamerának máshol van a súlypontja. Az objektivekről nem is beszélve.
Ezért kellett egy minta. Ezután jött a végleges db. Amit láttatok. Ráadásul minden tengelyre kellett egy motor. Aminek db ja 9ezer ft. Egyesével kellett rendelnem ebay ről nehogy megvámolják. Igy haladtam előre. Érdekessége ennek a motornak hogy adnak hozzá egy ugynevezett slip-ringet. Ami egy csúszógyűrűs érintkezős kis kapszula. 12 eres és 12mm az átmérője. Ez megy a motor tengely furatába. Igy minden tengely 360 fokban foroghat végtelenbe. Eddig kb.50ezerbe van az anyagköltsége. Az HPL lap ingyen volt. Kb.60ezerből meg lehet oldani. 3 moci 27, vezérlő 9, lipo akksi 3ezer és Joystick modul 3ezer. +pár aprósg.

yngzzfg0z

Nem akarok hülyeséget írni, mert nem együltömben terveztem meg. összesen kb 15 órát dolgozhattam vele, mire elkészült a modell.

guliver83

Az igen nem kevés meló van vele akkor!
ArtCam-ban tervezed ezeket a szép faragásokat?

PSoft

Nem olvasol?...:)

Lentebb már írta, Aspire.[#wave]

tfpk6pks3

Akkor külön gratulálok.
[#eljen]
Nem egy letöltött relíf, nem egy digitalizálás, így még nagyobb az értéke.
Mégegyszer grat.
Szép munka.

yngzzfg0z

Köszönöm. Régebben kézzel faragtam a modellt és tapintóval digitalizáltam, aztán szkennerrel is próbálkoztam, de a felület mindig elnyaltra sikeredett, hiányzott a faragásból a "ropogósság". Ezért igyekszem, amit lehet megtervezni.
Szép igényesen kidolgozott faragásaid vannak. Te milyen technikát vagy szoftvert használsz?

tfpk6pks3

Én AC-t használok.
Meg Mach vezérlésű DC szervós gépet (E240), Sneci féle vezérlővel.