Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

motion

Ezt tudom, én is szórtam már üveget.
Csak nem volt egyértelmű (legalábbis nekem)mikor írtad, hogy lézer utána homok...
Amúgy kipróbáltam már sok mindent, de ilyen szép homogén felületet én nem tudtam még simán lézerrel elérni.
Pedig biztosan lehet, mert láttam már pár munkát amiről tudni lehetett h. lézerrel csinálták.
Legtöbbször az volt a gondom, hogy vagy kitöredeztek apró szilánkok vagy túl halvány lett.

000000000

A kék 2.5 Wattos lézerrel is karcolgattam üveget, de akkor le kell fújni például matt fekete festékkel.
Viszont a vonalak annyira vékonyak lettek amit még éppen észre lehetett venni.
Úgy mire kisatírozna egy ekkora ábrát, addigra legalább 50 ilyen stencilt vágok ki.
Ezt a fóliát 1000mm / perccel szoktam vágni, de lehetne gyorsabban is, csak tutira megyek.
Inkább vágja át mindenhol mint kimaradjon véletlen.
Majd ha az időm engedi csinálok pár vágás tesztel meddig lehet gyorsítani ahol még 100%-os a vágás.

3z4pi4rei

Első képen fából vasember, 80 mm magas.
Második/harmadik témáját fogom a fehérvári talin elkészíteni és bedobni a tombolára. Ez volt a teszt...

bznc93pf5

fából vasembert?[#vigyor2][#vigyor2]

szép lett[#eljen][#taps]

Miki2

Szia!
Elárulod milyen programot használsz ezeknek a sruktúrált felületek az elkészítéséhez?
Köszi.

swghderh5

Ide fémes munkát fel szabad tenni?? :D
fémforgács készítése..:D és utána a munka eredménye

bznc93pf5

corelben megrajzolom, egy panel kb 5-6óra

véletlenszerű minta, soha nem ismétlődik,
nekem ez a lényeg, nincs két egyforma panel, persze lehetne de nem ez a cél.

bznc93pf5

helyesbítenék, több minta van, van ismétlődős és véletlenszerű, az ismétlődőst egy corel kiegészítő progi készíti 1 kattintásra kb 1-2 másodperc, utána lehet kódot generálni, a véletlenszerűt pedig mind egyesével rajzolni, ez több óra.

frob

A munka is szép, de a satudra irigy vagyok :)

swghderh5

Hm csodálkoznál,ha ez egy Kínai satu lenne? mert ez az csak fel lett köszörülve mindenhol,mert se egy párhuzam illetve derékszög nem volt rajta [#nyes] 25 ezer volt a satu és ugyan ennyi a felköszörülése.......

000000000

Mai hulladék idő kihasználás eredménye !

000000000

Stencil kivágási ideje 5 perc 47 másodperc.
Üveglap mérete 220x220

yy2yggmv7

Üdvözlet!

FTDI, FT245RL kisérletező panel,SSOP-28.

guliver83

Egész jó lett!
Mennyire lett mély?

3z4pi4rei

Névjegy tartó