Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

tfpk6pks3

Úgy látom A Török Tamás képével kapcsolatos a kérdésed.
Azt nem tudom, ő mivel kezeli, de ez például, kizárólag dió színű vastag lazúrral van kezelve.

c2nsu773m

Én ipari terméket használok (Milesi), 1 réteg szeszpác, 2 réteg lakk LEC52.
Az első réteg lakk után visszafifizzük és jöhet a második réteg.( lehetőleg fújva)

designr

Sejtem mit csináltok..de a kifejezést nem ismerem"visszafifizzük"
Ez mit takar?

c2nsu773m

Van egy úgynevezett FINE vagy SUPERFINE kis 10x10-es szürke szivacsos csiszoló , azzal szoktuk a legvégén finoman áttörölni, ez lehozza a lakk által megkeményített fa szőröket. ( Nálunk ez a fifizés :)

2dbfy8y

Nálunk ezt dörzsinek hívják. [#nevetes1]
Lehet úgy jobban ismeri más is.

b4nm7gjvr

A dörzsi meg egészen más:

Ő meg ilyen finom csiszoló szivacsra gondolt és használt:

ra8nsmk6w

Létezik a kettö között is! Az elöbbi linken lévő. Lehet, hogy megtorlás nélkül tudtam linkelni! Ez külön öröm.[#vigyor3]

2dbfy8y

Elsőt inkább szerintem fémnél használják. Mikor még asztalosként dolgoztam mi a másodikat is dörzsinek mondtuk.

2dbfy8y

Igen ezek az asztalosiparban használtak.

Dezső

Sziasztok.
Én ilyen szivacsos papírt használok.

tfpk6pks3

Én meg azt mondom, egészségetekre:

yngzzfg0z

Sziasztok,

Többféle fából /tölgy, juhar, dió, akác/ készült családi címer. 70cm * 60cm * 7cm

Néhány hónapja amúgy kísérletezgetek a fa anyagok teljes keresztmetszeti színezésével.
Építettem egy 150x40x40cm-es kamrát és egy gőz-tapéta leszedővel vizes fa pác gőzt vezettem bele. Eddig csak foltokban és inkább felületesen sikerült színezni a fa anyagot.

Van esetleg tapasztalata valakinek ilyen téren?

tfpk6pks3

tfpk6pks3

Ez csak 20x20 centis, de azt hiszem, mostanában aktuális...