Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

yngzzfg0z

Köszönöm a hozzászólásokat, én gőzzel szeretném ezt megoldani. holnap egy akác deszkát fogok ammóniás gőzbe tenni. Ha sikerül, és túl is élem jelentkezem. [#wave]

szaky27: 3mm egyélű maróval.

Rabb Ferenc

Szerintem az akác nem fog jelentősen megváltozni a "füstöléstől". Erre sokkal alkalmasabb a tölgy. Magas csersav tartalma reakcióba lép az ammóniával, és emiatt besötétül. Majdnem feketéig lehet változtatni a színét

u6p5jr23k

Nekem a konyhapult akácból van. Narancsolajjal lett kezelve. A szine sötét sárga lett tőle.
Egyszer betonozásnál nem találtam az alu lécemet és egy akác deszkával húztam le. Később meg egy akkora méretű akác deszka kellett volna. Nosza, lekapartam a cementes maradványokat. Csudálkozva vettem észre, hogy nagyon tetezetős igen sötét tónusos lett a fa.
Már többször gondoltam rá, hogy megpróbálom reprodukálni a színt cement segítségével...

Rabb Ferenc

A cementlé lúgos. Oltott mésszel is el lehet érni jelentős színváltozást az akácon

u6p5jr23k

yngzzfg0z

Nem sikerült.

Az akác tegnap még narancssárga volt, de mára az is vöröses barna lett, ahogy a tölgy is. Egyébként raktam melléjük cseresznyét, diót, juhart, bükköt, hársat, égert,és kőrist is. Ezeket valószínüleg az alacsony csersavtartalom miatt csak enyhén barnította meg az ammónia.
...magamhoz veszek némi pénzt és elmegyek a Zatikba, ott sok szép színü egzóta faanyag közül lehet válogatni.

A címert lenolajjal és méhviasszal felületkezeltem. Lakkozott felületnél néhányszor használtam már antik patinát, szerintem jól kiemeli a faragás részleteit.

Rabb Ferenc

Natúr és ammóniával "füstölt" tölgy. Hatvan, 2011.11.29.

b4nm7gjvr

Nagyon szép lett! [#worship]
Amúgy a kép tisztára rétegelt lemezként adja vissza... lehet csal a fotó...

f2266unib

Tegnap ezt készítettem......Rolls-Royce Dawn bal belső küszöb

8tengely lézer. 3mm vastag alu. Megmunkálási idő 18 perc [#vigyor4]

h45wyjwrn

hduf42fua

[#eljen][#eljen][#eljen][#eljen]

svejk

Tényleg jók, csak kár, hogy nem lehet horgászni. :)

2dbfy8y

Megelőztél... [#nevetes1]
Pedig én is vittem volna botot. [#nyes]
Szépmunkák Tamás. [#taps]

b4nm7gjvr