Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

a szellemi töke,apportként be vive is alapanyag,és hát tudod hogy nekem van a munkadarabra is!:))))

000000000

nem akarok most idézni,egy sokunk által "nagyra tartott embertzől,de merni kell nagyot álmodni!:)))egyébbként ha áldoznék rá pénzt,akkor sem kezdenék hozzá az épitéséhez,és lesz itt nem sokára elado robot,szirért-rosszért!:)))csak halgasd a gazdasági elöjelzéseket!:)))engem nem a hardwer része hoz zavarba,ha nem a cad-cam része a projectnek,mert ez szab gátat az álmaimnak!:)))

airfoil6205

000000000

Tonikám,ennek is egy baja van,hogy a marot csak 90 fokban tudja mozgatni!:)))

000000000

ez a manus aki ezt meg alkotta,szerintewm Tibor45-nek is tudna ujat mutatni,és nem tizmilláért!:))))[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

bmejdz9nu

Ezaz... a hardver még csak menne valahogy... de szoftver... az gáz...
Még egy 5 tengelyes géphez is iszonyatos CAM tudás kell... a robotok CNC vezérlése pedig olyan számomra mintha a marslakók csinálnák :)

Egyébként ha már 5 tengely...  
Valaki azt mondta nekem a napokban - aki tényleg ért hozzá...
Van az 5 tengely... és van (ezt mondta) 3+2 tengely...
A 3+2-est meg tudnád csinálni... azaz ha csak "kockákat" akarsz marni... 2,5D-ben...
Azaz az elképzelt "kocka" mindegyik felét megcsinálod pl. a Vcarve-ban aztán a a G-kódokat összeburítod :)... de közéje beteszed a 4. és 5. tengely (el)forgatási parancsait...
Lehet, hogy hihetetlen... de ezt el tudom képzelni, hogy menne... nekem is :)

Ez érdekel mást is? jó lenne kitárgyalni hogyan... ez a 5x2,5D dolog :) 5x2,5D ... mert a "kockának" egyik fele, a 6-ik oldal a felfogatást biztosítja:)
És ha "nagy fiuk leszünk" akkor már több oldala is lehet a "kockának" ... és az is lehet, hogy egyszer "kisimúl" és full 5 tengely is lesz :)
Mert a remény hal meg utoljára :))

000000000

jol látod mint álltalában mindig a problémákat ,és én is a cad tudás ami hiányos számomra,de szerintem a csucs az lenne,ha pl.4 axissal meglehetne oldani,az 5. tengely munkáját is!:))mert ami lényxeges lenne szunkra,számomra is,a minták alámarása egy munka művelettel,és ehez kellenek a plusz tengelyek!:))bánom hopgy nem mentettem el egy linket,amin épp ezt ecsetelték!mondjuk a demo hiányossága az volt,hogy nem tűntették föl,a tervező,a post proci,és a controller programot!lehet egyedileg irt progik lehetnek!???:)))de a téma szerintem meg ér egy misét!:))))

D.Laci

http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/5tengely/Capture1.PNG" border=0>

ukcge40u

Igaz.
A Mach3-nak csak G kód kell, meg 5db pontos, kezelhető tengely.
A G kódhoz meg kell egy jó CAM szoftver, meg az adott gép postprocesszora, hogy ne törje rosszrá magát.
Mit hagytam ki?

000000000

keri

Mivel elő ránézésre komoly a probléma egyikőtök sem próbálja végiggondolni a megoldást, csak a problémákat. Pedig egyáltalán nem bonyolult a kérdés, csak összetett. Ez azt jelenti hogy sok kis egyszerű megoldásban kell gondolkodni.

Szóval a robotkar vezérlése nem nehéz feladat, csak időigényes. Ha valóban komoly problémát kerestek akkor foglalkozzatok a neurális logikával. Ez annyira nehéz probléma, hogy nagyon régóta még az alap törvényeket sem sikerült lefektetni :) Akinek sikerül, az megalkotta a gondolkodó gépet.

s7manbs8

Valakinek már csak sikerült, mert itt vagyunk mi emberek.

000000000

bocsáss meg érte,de ez kicsit durva volt amit a végén irtál!:)))az alap törvények léteznek,mert enélkűl nem kutatás folyna,ha nem sötétben tapogatozás!laboratoriumokban már vannak igencsak biztato elöre haladott kisérletek!:))pl,egy darázs látoidegeibe elektrodákat helyeztek,és igy kaptak egy tökéletes szenzort,és műkszik!:)))persze itt a nano tekhnologiának kell rohamosan fejlődni!:)))minden problémának van egy logikai váza!:))erre lehet épitkezni!:)))

Miki2

Vagy marógép más felfogásban.
Nagyon JÓ ![#nevetes1][#wave]