Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Gratula Laci! Azt a felületgyártási módszert
nem próbáltad, amikor felcserélődnek a
szerepek, azaz C forog, X sugár irányban
rohangál, Z tengely szép komótosan halad előre.
Szerintem a forgásközéppont jó kiválasztásával
ez is gyártható felületet eredményezne, én
általában így szeretek lefejteni, gyártani
ilyesmi felületeket. Persze ahogyan írod is,
az alámetszések okoznak gyárthatósági határokat
akármelyik forgácsolási stratégiát is
választjuk.

D.Laci

Természetesen próbáltam.
Elkezdtem az 5. tengelyen gondolkodni, de sajna a mach nem veszi figyelembe a szerszám hosszát.... :(

KoLa

Sziasztok! azt nem lehetne megoldani hogyha eldönthető az alámetszések irányultsága hogy két marófejet használnák szögbe állítva mint egy esztergán az hátsó késtartó?

D.Laci

Lehetni lehetne, de macerás a beállitása szoftveresen és hardveresen is.
Akkor inkább 5 tengelyes megmunkálás. Akkor (minden) helyzetben merőleges lenne a maró a felületre.

KoLa

Esztergálásnál sokkal egyszerűbb a több szerszám ,mivel a forgástest az 2D - fejből is mennek az egyszerűbbek, ez C tengelyes megmunkálás, csak a célok között szerepel.......

000000000

alámetszéshez nem kell 5 tengely,és pont ma láttam egy ilyen gépet működni,de hűle fejjel nem mentettem el a linket!:)))

D.Laci

Addig nem alszol mig benem linkeled!

000000000

wazze,már tök csipa vagyok,de holnap igérem a földalol is előkeritem!!!:)))ott a maro fejet mozditotta el!:)))és szerintem a tervező progi volt okositva!:)))mert szerintem ki marni egyszerűbb,mint megtervezni,!!!:)))

KoLa

000000000

és szerintem a scannelt tárgyaknál egyszerűbb a helyzet,mint meg tervezni bármivel!:)))

000000000

Lacikám addig nézétek ezt!:)))és nincs ötleted egy ilyesmire?alapanyag van!!!:)))
http://www.youtube.com/watch?v=5b8-EZ2szP4

D.Laci

"alapanyag van!!!:))) "
Mármint robot vagy munkadarabra van alapanyagod?

000000000

Te is szeretsz nagyokat álmodni komám!:)
Néhány 10 milla szakadék van csak egy Hobby
léptecses marógép és egy 5-6 tengelyes
csuklókoordinátarendszerű robot rendszer között.
Ja és vaószínűleg csak a Cad-Cam progi, amivel
ilyesmi felületekhez egy csuklós rendszerben
értelmes forgácsolási kódokat generál, még
újabb 10-20 milla.:)