Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

hyn6ys8wt

Igen megtaláltam a Vaterán... Egy Einhell marógép, elég jónak tűnik, de 170 az ára:-( Akkor már inkább a BF-16.

Kristály Árpád

Hallihó!
Azért ez sok...a Metroban volt 156-ért....
Menyél ki a z ASIST-hoz Budaörsre...a volt Meződéptröszt.....
Üdv.: Árpi

dg8n4i8x

Hát ez az! Az, hogy megcsinálta és szép képeket látunk róla még nem jelent semmit!!! Általában a legnagyobb gond a rezonancia, ami adódhat a legkissebb kotyogásbaól, plusz a gép csekély súlya sem pozitív irányba terreli ezt a dolgot... Ki kéne próbálni, hogy az ember tudja jó e... Bár ahogy néztem az egész gépfejet mozgatja a rúdon és nem a gyári orsót használja...

000000000

Optinál is van BF16 csak lehet épp nincs raktáron,nézd ki a Bauhausban,h tetszik-e és rendeltesd be az Optival....ők az anyacég leányvállalata náluk olcsóbb sehol sincs...és adnak személyreszabott kedvezményt...én pl. 8%-ot kaptam,ami az esztergámnál 32 pénz vol, a kis BF16nál meg akár 15-16 ezer is lehet.
...Értem a a maró-esztrerga kombid lényegét.Ne alura tedd,mert az nagyon drága és túl lágy.egy 20mm-s vaslemez simán megteszi,sőtt még merevebb is,olcsóbb is.....és jó nehéz...biztos nem fog elmászni semmid,se rezonálni,menetek is épek maradnak benne,stb.
...a bernardos liket nem találom,itt van a fórumon vagy ebben a vagy az esztergálás topicban....már 2x átnéztem,de nem találtam,remélem nem törölte valamelyik admin.Emléxem,h Varsányival diskuráltam pont asszem még a körasztalok,osztófejek kapcsán...remélem megtalálod

hyn6ys8wt

http://www.arzenal.hu/bernardo.html" TARGET=_fnew>Erről lenne szó?
Honnan tudnék szerezni 20mm vaslemezt(vagy 30-40mm alut)? Esetleg konturmarva...

bmejdz9nu

Lehet, hogy elfogult vagyok? :) azaz Optimum mániás? :) de bejöttek a dolgaik nekem...
... Az az igazság, hogy Ausztriában néztem egy-két Bernardo gépet . nem pont ezt - de az az érzésem volt, hogy ez nem ugyanaz... pl. már tekerői is mások (rosszabbak) voltak...
De ha a Bernardo jöbban "kézre esik" vedd meg...
Szerintem csak a Meo-ban van a különbség... amit ha akarsz után tudod állítani...
Pl. a német levelező barátom most vett egy BF20-at... azzal kezdte, hogy "ripityára" szedte... :) szóval majd mindegy ...
Persze még egy kis pénz és BF20-ad lenne... az pedíg egy kategória... szerintem. (de ne halgass rám :)

Kristály Árpád

Hallihó Péter!

Igazad van...csak mindez pénz kérdése....
Végtére az Optimum a talin is meggyőző volt...de a kinai sem volt piskóta!
Üdv.: Árpi

dg8n4i8x

Az a lényeg akárhogy is döntesz, hogy ne kapkodd el!!! Jól gondold át az igényeid és hagyjál rá egy kicsit... Egy rosszul választott gép nagyon drága tud lenni...

hyn6ys8wt

Köszi mindenkinek! Igazatok van, nem kapkodok. Asszem a BF(KF)-16-nál alább nem adom, de valószinübb hogy BF-20 lesz belőle. Utána meg cserélhetem le az esztergát is valami komolyabbra:-)  Még jó hogy nagyon akciosan (90-ért) vettem...

bmejdz9nu

Lehet, hogy hüle duma... de a BF20 pl. nagyon értékálló... (autókereskedő duma:) azaz mindíg "piacképes" ...  
Nem csak itthon de "nyugaton" is... ahogy elnézem az Ebay.(de)-en...
Ha csak 200Euro a különbség... a felszerszámozása majd ugyis anyagilag "ledönt"... bármelyiket választod.... de az szinte konstans...  
Tehát a +200 Euro a végére... szinte semmi... [#vigyor2]

000000000

nem erre a linkre gondoltam.....az német vagy britt kereskedő volt....igyekszem utánanézni...
...
Vaslemezt sok helyen lehet kapni,Bp.-n pl.: a VAsló KFT.-nél,ott lánggal méretre vágatod,lecsiszolod a széleit sarokcsiszolóval,kifúrod ahol kell és kész..
...a maróval meg szerintem is várjál,nézz meg minél több terméket,tesztelgess,hidd el ha már meglesz az amit választasz,az az 1-2 hónap vagy esetleg fél év már mögötted lesz....elötted meg az uj maród!!!

kgmggiev6

Ha mégis a fúrógépes változatot akarod, itt is van egy, és úgy látom még cnc is.http://www.tech-ecke.de/index.htm

hyn6ys8wt

Első körben megpróbálom az esztergára felapplikálni a marót(furot)
Jo lenne valami link, hogyan lehet kotyogásmentesiteni kis költséggel a furot.
Aztán majd tavasszal ha jó leszek:-) BF20 vagy BF16. Kellett nekem erre a forumra keveredni...:-)

000000000

Helló amp

Elsőnek az esztergára fúrógépet szerelj.
Nem nehéz, nézd a következő linket.
www.brungelferencz.fw.hu
2006-ban csináltam vadi új asztalifúrógépből.
Nem alakítottam rajta semmit. A célnak megfelelt.
Mivel új a fúró nagyon kicsi volt a kottyanása.

hyn6ys8wt

Ez tetszik. Gondolom az Asist esztergára szerelt gép a Tied. Jó lenne látni hogy rögzitetted az ágyhoz.