Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

De nem számítógép nélkül... kezzel tekergetve a BF20-at... Ez itt a lényeg...
Most is olyan dolgokat csinálok a BF20-al, hogy azt CNC-vel 50x ideig tartana... Csak a kottynást nem szeretem... ill. nem bírom megszokni...:)

bmejdz9nu

http://search.stores.ebay.com/EZ-Accessory_Clamping-Kit_W0QQfciZ7QQfclZ3QQfsnZEQ5AQ20AccessoryQQfsooZ1QQfsopZ1QQsaselZ37568458QQsofpZ0" TARGET=_fnew>Leszorító készletek az USA-ból.... szállítással is jóval olcsóbb mint itthon...

Nálunk kb. 25.000Ft-tól... itt 70USD azaz 25USD a szet és 45USD a szállítás szállítással Mo-ra = csak 11.000 Ft !!!  
Ez egy röhely pedíg vagy 15 lb(~7,5Kg) a szett.
Meg az is röhely, hogy lesz nálunk 1000Ft egy dollár... :) ha 25USD/szett... pedíg kínából az USA-ba is elment...:)

Igaz nem metrikus, de szerintem ez nem gond ugyis csak "magával" használjuk...
A BF20-hoz (12mm nutos) talán a 1/2"-os méret a megfelelelő... a 1/2"-os kicsit nagyobb de lehet, hogy belemegy mert a nutadatnál a valóságban T- csúszók kisebbek.... vagy lemarni az oldalát...
Egy ilyen szetben a "lépcsözetes bakok" és a leszorítók az érték... (ha kell lehet venni T-nut anykat... is)

http://i16.ebayimg.com/04/i/000/f4/b8/d4a9_1.JPG" border=0>

000000000

Én 17 ért vettem, de ez magassan veri. A nagyobbik készlet nekem is jól jönne.

bmejdz9nu

METRIKUS(!) 12mm-es núthoz leszorítókészlet (pl. BF20-hoz) ... Ha valakinek kellene 15.000Ft+ Posta (~1500Ft)... jelezze...

A "mintadarab" a jövő héten érkezik...tesztelem a BF20-hoz... meglátjuk...

"FIFTY TWO PIECE STEEL CLAMPING SET , FOR USE ON EQUIPMENT WITH 12mm T-SLOTS"

...FIFTY TWO PIECE STEEL CLAMPING SET, FOR USE ON EQUIPMENT WITH 12mm T-SLOTS. COMPRISES 24 STUDS (4 EACH OF 3", 4", 5", 6", 7" AND 8" LONG), 6 T-NUTS, 4 COUPLING NUTS, 6 FLANGE NUTS, 6 STEP CLAMPS AND 6 STEP BLOCKS ALL IN A HANDY STORAGE RACK READY FOR MOUNTING ON A WALL OR THE SIDE OF YOUR MACHINE CABINET. THIS IS A VERY NICE SET MADE FROM HIGH QUALITY HEAT TREATED BLACKED STEEL, IDEAL FOR ANYONE WITH A SMALL MILLING MACHINE...

http://i16.ebayimg.com/04/i/000/f4/b8/d4a9_1.JPG" border=0>

airfoil6205

A BF16-nak 10mm-es (3/8") nútja van ehez való leszorítóról nem kaptál esetleg infót tőlük? Engem az érdekelne.

4mjnxdwuu

Hali, a menetes szárakon milyen menet van. Én álltalában 8*16-os nútot használok 6-os menettel. ?? Vajon jó lenne ez nekem ? ( ha 6-os, vagy 8-as menet van rajta akkor jó, max csinálok hozzá másik kalapos anyát) Csak ilyen van, vagy van másfajta is ?

bmejdz9nu

Ezek vannak: 9/16", 5/8", 1/2", 7/16", 3/8", 10mm, 12mm, 14mm.
(Van még nagyobb is: 3/4"-os és 16mm-es de azok valamivel több 20.000Ft)

... Nem tudom melyiken milyen menet van... valószínüleg(!?) a 12mm-esen M10, a 10mm-esen M8... most jön 12mm-es szet majd azt pontosan fogom tudni...
Valószínűleg... a nem metrikuson nem metrikus menet van! Ez nem olyan nagy baj, ha nem kell kombinálni... :)

... Ha az van megadva, hogy pl. 12mm-es núthoz akkor (illene) a T-nut "elemnek" alatta lennie. (azaz 12mm-esnél pl. 11,6mm-esnek lennie...)
Sőt ha jól mértem a BF20 sem teljesen 12mm-es? 11,8-at mérek...(?)

4mjnxdwuu

msas

Szia Peter!
1 klt-t Rendelek.
Udv:Mako Sanyi

bmejdz9nu

Ha megjön a 12-es készlet bevízsgálom... (ismerem mert van már... itthon vettem egy nagyobb összegért)  
... megnézzük, hogy a 12-eshez mekkora menetes szárakat és T-nutot adnak és milyen ninőség (sezrintem a minőség ok. lesz mert jó helyről valók)
... abból tudunk következtetni a többi méretére...

000000000

Szervusz Péter!Én is tartanék igényt egy ilyen készletre.Ha kell emailben megerősítem a "rendelést"
üdv.!

bmejdz9nu

Persze mindenki írjon mailt...
Ennyi dobozom nem is lesz itthon.... amennyit már kértek :) Csak azt tudnám, hogy eddíg mivel fogatátok le a munkadarabokat?
Én csak azt hittem 1-2 szet majd "úgyahogy"... de... :)

HJózsi

000000000

én vettem egy öreg szakitól 5e egy 45kg gépsatut,pont akkora mint a sima bf20 asztala :)

000000000

- " Csak azt tudnám, hogy eddíg mivel fogatátok le a munkadarabokat? "

Hát eddig azzal amit sk csináltam ( 4 darabos).
Nagyon sok mindent vákumozok.
Azért lenne ez előbbre lépés ha fémet kell rögzítenem.